bitcoin BTC Twitter

Bitcoin prijs stijgt met 12%, Twitter CEO vertelt waarom BTC belangrijk is

Bitcoin (BTC) steeg de afgelopen 24 uur met 0.08% . Daarmee staat de koers momenteel op $36,930.12.

Even leek het erop alsof BTC wat rustiger aan ging doen qua prijssprongen. Maar niets is minder waar, na een flinke sprong richting $42.000 en een daling die daarop volgde maakt de munt opnieuw stappen.

De munt heeft qua media-aandacht niets te klagen de afgelopen tijd. De directeur van Twitter, Jack Dorsey, doet zijn verhaal over de gebeurtenissen rondom de Amerikaanse president Donald Trump. Dorsey is gefascineerd door bitcoin en kan het dan ook niet laten om in zijn verhaal ook de revolutie die BTC is nog even te noemen.

Twitter en vrijheid

Dorsey geeft aan dat niet trots is op het verwijderen van Trump van hun platform: ”Ik denk dat dit de juiste beslissing was voor Twitter.” Trump is inmiddels op bijna alle grote internetplatformen niet meer welkom.

Ook op platformen als Facebook en zelfs een Spotify is de Amerikaan niet meer welkom. Dat definitieve besluit leek unaniem te zijn onder de techgiganten kort na de protesten bij en het binnendringen van het Capitool door aanhangers van Trump.

Hij zou te weinig hebben gedaan om ze tegen te houden, anderen stellen zelfs dat hij verantwoordelijk is omdat hij deze groep mensen overtuigd heeft om dit te doen.

Dorsey lijkt niet helemaal content met zijn, of beter gezegd de rol van Twitter, in dit geheel. Ook Angela Merkel liet zich recentelijk uit over de situatie: de Duitse bondskanselier vindt het problematisch dat een select groepje gezamenlijk een wereldleider monddood kan maken online.

Wat je mening ook is: het is een feit dat een select groepje poortwachters gezamenlijk zijn opgetrokken om een wereldleider van hun platform te gooien. Volgens Dorsey kleven daar nadelen aan.

Bitcoin

Bitcoin is een neutraal protocol. Dat wil zeggen dat zelfs Trump, ondanks alle blokkades op het internet, ook gewoon vandaag of morgen een bitcoin transactie kan doen. Het netwerk en het protocol discrimineren niet, je identiteit is niet belangrijk voor het netwerk.

Platformen als Twitter zijn overduidelijk wél bezig met het weren van mensen van hun platform: hun overtuiging is dat je niet alles kunt toelaten.

Het laat momenteel de macht van Big Tech zien. Zij bieden je een podium, een platform om mee te communiceren, maar kunnen dat op elk moment afpakken.

Ook banken als Deutsche Bank willen niets meer te maken hebben met Trump. Goede PR, voor de organisatie, maar Deutsche heeft zelf ook nogal wat zaken fout gedaan. Zo zouden zij ook diensten hebben geleverd aan Jeffrey Epstein, om maar eens wat te noemen.

Banken weigeren constant mensen aan de deur. BTC kan daarin een belangrijke rol vervullen. Niet per se voor Amerikaanse (ex) presidenten, maar voor iedereen die op wat voor manier dan ook wordt tegengewerkt door het huidige financiële systeem.

Dorsey zegt in zijn relaas het volgende: ”De reden dat ik zoveel passie heb voor bitcoin komt grotendeels door het model, een fundamentele internet technologie dat niet is gecontroleerd of wordt beïnvloed door één persoon of entiteit. Dit is wat het internet wil zijn, en na verloop van tijd, zal meer van het internet ook zo zijn.”

Kortom: Dorsey voorziet een scenario waarbij het internet langzaam aan weer wat decentraler wordt. Minder scheidsrechters en machtige platformen zoals Twitter. Maar voorlopig is het de realiteit dat je met een druk op de knop je rechten op een Twitter (of bij een bank!) kwijt kunt raken.

Bitcoin biedt daarin zekerheid: je kunt vandaag, morgen of over een paar jaar nog gewoon je BTC gebruiken. Ook als je dingen zegt die andere liever niet hebben, of je vijanden maakt. Als je het zelf maar in beheer hebt en je toegang hebt tot je private keys.

Dorsey ziet in bitcoin een sleutel voor een vrijer internet. Oh, en hij verdient er ook gewoon grof geld mee. Met zijn bedrijf Square verkoopt hij bitcoin.

De bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!