Nieuwe 2X leveraged en inverse Bitcoin ETFs zijn nu beschikbaar

3818 totale weergaven
Bitcoin ETF

De cryptocurrency markt heeft gister een introductie gezien van opties voor 2X leveraged en inverse Bitcoin ETFs. Dit komt terwijl er nog steeds gewacht wordt op de goedkeuring van spot Ethereum Exchange-Traded Funds (ETFs).

Nieuwe Bitcoin ETF producten aangekondigd

Op donderdag kondigden REX Shares en Tuttle Capital Management (T-REX) hun nieuwe ETF producten aan. Ze introduceerden opties voor hun T-REX ETFs, waaronder de T-REX 2X Long Bitcoin Daily Target ETF (BTCL) en de T-REX 2X Inverse Bitcoin Daily Target ETF (BTCZ). Dit betekent dus dat mensen vanaf nu leveraged long en short kunnen gaan op Bitcoin via een ETF.

Los van Spot Bitcoin ETF

Nate Geraci, de president van ETFStore, zei dat deze nieuwe opties volledig los staan van de spot Bitcoin ETF initiatieven. Dit betekent dat de introductie van deze nieuwe ETF opties geen invloed heeft op de goedkeuringsprocedures voor spot Bitcoin ETFs.

REX Shares en Tuttle Capital Management verwachten dat er veel interesse zal zijn vanuit hun trading community. Ze hebben hun traders dan ook aangeraden om zich goed te informeren over de unieke kenmerken en risico’s die gepaard gaan met het handelen in deze gespecialiseerde ETF opties.

SEC blijft stil over Spot Bitcoin ETF

Ondertussen wachten verschillende bedrijven, zoals Bitwise en Grayscale, nog steeds op de goedkeuring van de SEC om spot Bitcoin ETFs op beurzen en derivatenmarkten te verhandelen. Dit initiatief werd aanvankelijk gestart door de NYSE, die de grote vraag naar opties op Bitcoin holdings zoals BITB en GBTC herkende.

De SEC is momenteel bezig met de beoordeling van het voorstel van de NYSE en heeft zelfs om publieke reacties gevraagd op de voorgestelde regelwijziging. Aan het einde van het eerste kwartaal verlengde de SEC echter de beoordelingsperiode. Tot op heden is er nog geen update gegeven over de goedkeuring van spot Bitcoin ETF opties.

Lees meer over:
Bitcoin ETF

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...