Bitcoin ETF’s kopen twee dagen op rij de dip met honderden miljoenen

4675 totale weergaven
Bitcoin ETF’s zien 8e groene dag op rij, behalen indrukwekkende mijlpaal

Hoewel er er nog altijd donkere wolken boven de Bitcoin (BTC) koers hangen, lijken de Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) alweer te genieten van een stralende zon. Zowel vrijdag als gisteren hebben de fondsen uitstekende handelsdagen gekend, met instromen die in lange tijd niet zijn voorgekomen. Investeerders van de ETF’s hebben onverschrokken de bitcoin dip gekocht, wat het sentiment op de cryptomarkt een lichte boost heeft gegeven.

Honderden miljoenen stromen naar BTC-fondsen

Na drie achtereenvolgende rode handelsweken wisten de in januari gelanceerde bitcoin ETF’s vorige week weer eindelijk weer een positieve kapitaalinstroom te realiseren. Onderaan de streep haalden de Amerikaanse fondsen vorige week, met vier handelsdagen vanwege Independence Day, een totaal van $238,4 miljoen binnen. Dit blijkt uit data van Farside Investors.

Maandag en vrijdag vallen direct in het oog met netto-instromen van respectievelijk $129,5 miljoen en $143,1 miljoen. Met name het resultaat van vrijdag was opmerkelijk. In de nacht van donderdag op vrijdag ging de bitcoin koers namelijk met enkele procenten onderuit tot zo’n $54.000. 

Maandag hebben de beursproducten het sterke resultaat van vrijdag zelfs flink overtroffen met een netto-instroom van maar liefst $294,8 miljoen. Het markeert de hoogste instroom sinds 5 juni, toen $488,1 miljoen werd opgehaald.

Op vrijdag was het Fidelity’s FBTC-fonds dat de show stal met een instroom van $117,4 miljoen, terwijl BlackRock’s IBIT-fonds gisteren de grootste kapitaalinstroom noteerde met maar liefst $187,2 miljoen.

Ook werd de Bitcoin koers weer geteisterd door forse tegenwind. Dankzij recordverkopen van de Duitse overheid daalde bitcoin van zo’n $58.000, dat na een reuzensprong in de ochtend werd bereikt, tot vlak boven de $55.000. Het dieptepunt werd aan het eind van de middag neergezet, waarna Bitcoin langzaam maar zeker weer zijn weg omhoog had gevonden.

BTC koers klimt, maar nog altijd op glad ijs

Hoewel Bitcoin nog allesbehalve uit de gevarenzone is getreden, toont de Bitcoin koers al dagen veel veerkracht. De koopkracht vanuit de Bitcoin ETF’s lijkt de drijvende kracht hiervoor te zijn. Om positief momentum uit te bouwen is het heroveren van $60.000 een cruciale stap.

Wat dat betreft heeft de Bitcoin koers nog een moeilijk pad te bewandelen. Al helemaal gezien het feit dat de Duitse overheid hoogstwaarschijnlijk nog meer bitcoins op de markt zal dumpen, en Mt. Gox begonnen is met het terugbetalen van meer dan $8 miljard aan Bitcoins. Het beloven in ieder geval interessante tijden te worden voor bitcoin waarin zowel de koop- als verkoopdruk tot hogere niveaus stijgen. 

 

Lees meer over:

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...