JPMorgan voorziet augustus als herstelmaand voor altcoins

8113 totale weergaven
altcoins omlaag

Als je dacht dat Bitcoin (BTC) de afgelopen tijd slecht heeft gepresteerd, dan zal de situatie bij de rest van de cryptomarkt je nog meer verbazen. De meeste altcoins zijn genadeloos gekelderd de laatste weken tot hun laagste prijs in maanden. In tegenstelling tot bitcoin hebben veel altcoins sowieso nog maar weinig van zich laten horen deze bullmarkt. Volgens de Amerikaanse bankgigant JPMorgan zou hier volgende maand wellicht verandering in kunnen komen.

Kunnen altcoins eindelijk schitteren?

Men zou kunnen beargumenteren dat bitcoin aan het begin van vorig jaar zijn bloeiende bullmarkt inluidde. Sindsdien verkeert ’s werelds grootste crypto in een opwaartse trend beland, hoewel de afgelopen maanden een ander beeld kunnen schetsen. Na een explosieve start van het jaar verkeert Bitcoin nu al geruime tijd in zwaar weer.

De meeste altcoins komen verre van in de buurt van wat bitcoin de afgelopen anderhalf jaar heeft laten zien. Je zou kunnen stellen dat altcoins nog altijd niet uit hun hardnekkige bearmarkt van 2022 zijn getreden.

Volgens JPMorgan kunnen altcoins in augustus, tezamen met de bitcoin koers, weer gaan schitteren. Analisten van de investeringsbank hebben in een recent onderzoeksrapport de verwachting uitgesproken dat de huidige sombere marktsituatie volgend maand zal opklaren en dat er betere tijden in het verschiet liggen.

Of altcoins ook daadwerkelijk de hoofdrol kunnen gaan pakken, doet de bank geen uitspraak over. Zij lijken met name te anticiperen op een breder marktherstel, waar zowel Bitcoin als altcoins van kunnen profiteren. Vooral voor altcoin-bezitters zou dit een grote verlichting zijn.

De huidige negatieve marktomstandigheden hebben er echter wel toe geleid dat JPMorgan zijn verwachtingen voor dit jaar naar beneden heeft bijgesteld. Waar de bank eerder rekende op een instroom van $12 miljard, is dit nu verlaagd naar $8 miljard.

Ethereum ETF’s als mogelijke katalysator

Opmerkelijk genoeg noemen de analisten geen redenen waarom de cryptomarkt volgende maand weer mogelijk uit zijn schulp zou kunnen kruipen. Veel experts wijzen naar de aanstaande lancering van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten als katalysator voor een nieuwe opmars.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas denkt dat het langverwachte debuut van de eerder goedgekeurde ethereum beursfondsen volgende week donderdag plaats zal vinden.

Deze week moesten de ETF-uitgevers herziene versies van hun S-1 registratieformulieren indienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Balchunas zal er nog een laatste ronde met updates nodig zijn voordat de toezichthouder de fondsen toestaat om de handelsbeurzen te betreden.

De lancering vormt een historisch moment voor ethereum en kan de altcoin naar de voorgrond van de cryptomarkt brengen. Dit zou op zijn beurt ook gunstig kunnen zijn voor de andere altcoins op de markt.

 

Lees meer over:

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...