Laatste Bitcoin verkocht door Duitse overheid: Kan BTC nu weer stijgen?

6977 totale weergaven
Duitse overheid Bitcoin

De Bitcoin reserves van de Duitse overheid zijn nu helemaal op, volgens Arkham Intelligence. Dit betekent dat de verkoopdruk van één van de grootste economieën in Europa misschien bijna voorbij is, wat een verandering in de markt kan betekenen.

De laatste Bitcoin transacties van Duitse overheid

Op donderdag had de Duitse overheid nog 4.925 BTC, ter waarde van ongeveer $ 282,45 miljoen. Dit is een grote daling ten opzichte van de 50.000 BTC die ze op 19 juni hadden. Deze Bitcoins waren oorspronkelijk in januari in beslag genomen van de filmsite Movie2k.

Vroeg op vrijdag ontving Duitsland 4.169 BTC van verschillende beurzen zoals Kraken, Coinbase en Bitstamp. Ze stuurden er 2.700 BTC weer terug om 5 uur ’s ochtends ET. Tegen 10 uur ’s ochtends stuurden ze nog eens 2.300 BTC naar Kraken, een onbekend adres en waarschijnlijk een instelling voor over-the-counter handel.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1811837529559081006

Later in de middag, rond 14:35 uur, werden de laatste 3.846,05 BTC, ter waarde van $ 223,81 miljoen, overgedragen aan Flow Traders en een institutionele handelsdesk.

Gevolgen voor de Bitcoin koers

Deze verkopen vonden plaats terwijl ook de Amerikaanse overheid wat van hun in beslag genomen Bitcoin verkocht. De markt was al nerveus vanwege zorgen over terugbetalingen aan schuldeisers van de failliete Mt. Gox Bitcoin beurs.

Deze factoren zorgden ervoor dat de Bitcoin koers vorige vrijdag daalde tot $ 53.900, de grootste daling sinds de piek van $ 73.700 in maart.

Bitcoin investeerders online vieren en bekritiseren de beslissing van de Duitse overheid om hun Bitcoin te verkopen. Will Clemente van Reflexivity Research zei dat dit in de toekomst misschien gezien wordt als een grote strategische fout. Michael Saylor van MicroStrategy bekritiseerde ook subtiel de beslissing en benadrukte dat je Bitcoin niet moet verkopen.

Nu de verkoop klaar is, denken sommige analisten dat dit een goed moment kan zijn voor nieuwe investeerders om in te stappen. Institutionele investeerders kopen Bitcoin nu op hun snelste tempo sinds maart, wat aangeeft dat ze misschien profiteren van de lagere prijzen.

Ondertussen verkopen korte termijn houders hun munten met verlies, wat volgens analisten een teken is dat de angst in de markt zijn hoogtepunt heeft bereikt en de prijs mogelijk kan herstellen.

Lees meer over:
bitcoin koersDuitsland

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...