Duitsland heeft nog 9.000 Bitcoin over, slechts 3 weken nadat het begon met verkopen

5585 totale weergaven

De Duitse Bitcoin-voorraad daalde kort onder de 5.000 BTC nadat een grote hoeveelheid fondsen is overgemaakt naar Coinbase, Bitstamp en Kraken. Sindsdien is een deel weer teruggezet.

Duitsland en bitcoin

De Bitcoin wallet van de Duitse overheid is gedaald tot 9.094 Bitcoin. Dat is slechts 18% van de oorspronkelijke voorraad na een reeks transacties naar en van cryptobeurzen op 11 juli. De wallet van Duitsland bestaat uit bitcoins die in beslag zijn genomen van een website voor het illegaal downloaden van films. Sinds 19 juni is er miljarden aan Bitcoin overgemaakt, en het verkoopgedrag is verhevigd sinds begin juli.

Op 11 juli daalde de wallet kort onder de 5.000 BTC na het overmaken van 10.620 BTC ter waarde van ongeveer $615 miljoen naar de cryptobeurzen Coinbase, Bitstamp, Kraken, Flow Traders en twee anonieme adressen, meldt blockchain-intelligentiebedrijf Arkham.

Kort daarna zijn echter enkele van die fondsen teruggezet naar de Duitse overheidswallet, waardoor de bitcoinvoorraad van Duitsland weer boven de 9.000 BTC uitkwam. De huidige stand betekent dat de Duitse overheid slechts 18% vasthoudt van de 49.857 Bitcoin die het in januari in beslag nam van de filmsites Movie2k.

Arkham gelooft dat de twee anonieme adressen eindigend op “139Po” en “bc1qu” waarschijnlijk eigendom zijn van institutionele deposito- of over-the-counter trading serviceproviders. Dit is echter nog niet bevestigd.

Kritiek

De massale verkoop van Duitsland viel niet goed bij de Duitse parlementariër en Bitcoin-activiste Joana Cotar. Begin juli betoogde ze dat Bitcoin is aan te houden als een “strategische reservevaluta” om te beschermen tegen risico’s in het traditionele systeem.

De verkoop, gecombineerd met zorgen dat Mt. Gox meer dan $8 miljard aan Bitcoin gaat overdragen aan zijn schuldeisers, heeft de BTC-prijs de afgelopen weken flink doen dalen.

De bearish gebeurtenissen hebben bijgedragen aan de Crypto Fear & Greed Index — een indicator die het marktsentiment volgt — die voor het eerst sinds januari 2023 in de “Extreme Fear” zone terecht is gekomen. Er gaan ook geluiden op dat de Duitse verkoopgolf nu is gaan liggen en dat dat een bullish signaal is voor bitcoin.

De koers schoot naar $59.500 op de Bitstamp grafiek, maar is sindsdien weer gecorrigeerd naar de $57.000 regionen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDuitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...