Bitcoin koers herwint $63.000, volgens analisten is ‘ergste achter ons’

3767 totale weergaven
btc koers

Bitcoin (BTC) is de nieuwe week met een vliegende start begonnen. De bitcoin koers is vannacht hard gestegen waardoor het voor het eerst in twee weken weer op $ 63.000 uitkomt. Vorige week werd de opwaartse trend al ingeluid met de allereerste groene week sinds begin juni.

Ondanks alles lijkt het nog te vroeg om de overwinning te verklaren op de bears, hoewel verschillende analisten denken dat de meeste pijn inmiddels achter ons ligt.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” start_date=”2024-07-14″ end_date=”2024-07-15″]

Bitcoin correctie voorbij?

De donkere wolken lijken vorige week eindelijjk te zijn verdwenen boven de bitcoin koers. Na vier achtereenvolgende bloederige weken heeft bitcoin gisteren de week uitmuntend afgesloten met een totale prijsstijging van bijna 9%. 

Deze week lijkt het decentrale activum nog vastberadener om zijn glans terug te winnen. Sinds middernacht is bitcoin namelijk al met meer dan 3% de lucht in geschoten tot een huidige prijs van $ 63.000.

Na weken van neergaande prijsacties is de vraag bij velen ontstaan of Bitcoin zich in een tijdelijke correctie bevindt of aan de start van een langdurige opmars. Hoewel niemand hier een definitief antwoord op kan geven, lijken analisten optimistisch gestemd te zijn.

Ben Simpson, de oprichter van crypto-educatieplatform Collective Shift is overtuigd dat bitcoin op 5 juli zijn bodem heeft neergezet onder de $ 54.000 en nu bezig is met een nieuwe opwaartse trend. 

Simpson wijst op de “gedwongen verkopen” van de door de Duitse overheid in beslag genomen bitcoin-stapel ter waarde van bijna $ 3 miljard en het negatieve sentiment rond de start van het terugbetalingsproces van bijna $ 9 miljard aan bitcoin van Mt. Gox als oorzaken voor de hardnekkige correctie van bitcoin.

Afgelopen vrijdag verlieten de laatste bitcoins de wallet van de Duitse overheid, waardoor een grote druk van de bitcoin koers werd weggenomen.

Trump als drijfveer voor stijgende bitcoin koers

Josh Gilbert, marktanalist bij handelsplatform eToro, is net als Simpson van mening dat het ergste achter ons ligt, waarbij hij de verhoogde kansen van Donald Trump om de komende verkiezingen te winnen als een belangrijke drijfveer aanhaalde voor positieve prijsbewegingen de komende maanden.

Election_2024_Trump

In de nacht van zaterdag op zondag schoot de bitcoin koers met enkele procenten de lucht in tot het belangrijke level van $ 60.000 na de mislukte moordaanslag op de Amerikaanse presidentskandidaat Trump. Men schat de kans nu hoger in dat de Republikein er in november met de winst vandoor gaat. Omdat Trump de afgelopen maanden heeft verklaard alles te zullen doen om de Amerikaanse crypto-industrie vooruit te helpen, hebben bitcoin en de rest van de cryptomarkt geprofiteerd van zijn verbeterde herverkiezingskansen.

“Hoe dichter we bij de mogelijkheid komen dat Trump zijn plek in het Witte Huis terugkrijgt, hoe hoger we waarschijnlijk bitcoin zullen zien stijgen,” aldus Gilbert.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...