Aanslag op Donald Trump: Bitcoin koers en crypto meme coins reageren snel

32552 totale weergaven

Vandaag steeg de Bitcoin koers flink nadat er nieuws kwam over een aanval op Donald Trump. Trump, de voormalige Amerikaanse president en de belangrijkste Republikeinse kandidaat voor de verkiezingen van 2024, werd aangevallen tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Ook Trump-gerelateerde meme coins schoten omhoog in waarde.

Bitcoin koers schiet omhoog na aanval op Donald Trump

Volgens CoinMarketCap steeg de prijs van Bitcoin van $ 58.337 naar een hoogtepunt van $ 59.796 binnen een uur na het incident. Dit was de hoogste prijs van Bitcoin in een week. Momenteel is de Bitcoin koers nog verder gestegen naar $ 60,395.34.

Donald Trump crypto meme coins stijgen sneller

Hoewel de Bitcoin koers steeg, maakten de zogenaamde meme coins geïnspireerd door Trump nog grotere sprongen. TREMP steeg met maar liefst 100% in een uur na het nieuws. Momenteel is de prijs wat gedaald, maar heeft TREMP nog steeds een stijging van 38,6% in 24 uur.

MAGA had een soortgelijke stijging. De meme coin gerelateerd aan Trump steeg met 70% na het nieuws, en is inmiddels gedaald tot $8.89, wat nog steeds een stijging van 42,33% in de afgelopen 24 uur is.

MAGA price chart

Incident tijdens Trump’s toespraak

Trump was aan het spreken toen er plotseling harde geluiden klonken die leken op schoten of explosies. Hij greep naar zijn oor en viel op de grond. Secret Service-agenten omringden hem snel. Na een korte tijd stond Trump weer op met bloed op zijn gezicht.

Foto’s en video’s van het evenement laten zien dat de Secret Service snel handelde. Verschillende media meldden dat de Secret Service de aanvaller doodde. De autoriteiten onderzoeken de zaak als een poging tot moord, aldus CNN.

Donald Trump steunt crypto

Trump heeft zich de laatste tijd uitgesproken als voorstander van cryptocurrency, wat hem onderscheidt van president Joe Biden. Sommige crypto investeerders denken dat deze aanval Trump’s campagne kan helpen. Ze hopen op soepelere regelgeving voor crypto als Trump de verkiezingen wint.

Op Polymarket, een platform voor crypto voorspellingen, stegen Trump’s kansen om de verkiezingen te winnen van 60% naar 71% na het incident. Later stabiliseerden deze kansen op 67%, terwijl Biden op 15% stond. Dit was de hoogste kans voor Trump tot nu toe.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...