Bitcoin-correctie is nu officieel voorbij volgens bekende analist

6569 totale weergaven
bitcoin koers mvrv

Bitcoin (BTC) is sinds zaterdagavond bezig aan een stevige opmars, die vannacht een versnelling hoger is gezet. Met een huidige koers van $ 63.000 staat bitcoin meer dan 7% hoger dan op zaterdag. Het prijsverloop wekt de suggestie dat bitcoin nu definitief een einde heeft gebreid aan zijn wekenlange correctie.

Hoewel de meningen hier nog over verdeeld zijn, is de vooraanstaande crypto-analist Rekt Capital zeker van zijn zaak: “bitcoin is begonnen aan een meerweekse opwaartse trend”.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” start_date=”2024-07-14″ end_date=”2024-07-16″]

Bitcoin’s wekenlange neergang

Vanaf de tweede week van juni raakte bitcoin verzeild in een overduidelijke neerwaartse trend. Vanaf een piek van $ 72.000, gevestigd op 7 juni, gleed bitcoin steeds verder weg. Met name de angst voor de Mt. Gox terugbetalingen van meer dan $ 8 miljard aan bitcoins en later tevens de bitcoin-verkopen van de Duitse overheid drukten de bitcoin koers met de dag verder omlaag.

Aan het begin van deze maand werd na meer dan een decennium het terugbetalingsproces van Mt. Gox ingeluid en kwam de BTC-dump van de Duitse overheid in een stroomversnelling. Als gevolg capituleerde de bitcoin koers voor het eerst sinds februari onder de $ 56.000. 

Op vrijdag 5 juli crashte de bitcoin koers tot een dieptepunt van zo’n $ 53.350. Vervolgens begon bitcoin aan een voorzichtige herstelbeweging die sinds zaterdagnacht, na de mislukte moordaanslag op Donald Trump, is opgevoerd.

Vannacht is bitcoin met meer dan 5% de lucht in geschoten tot $ 63.000, de hoogste prijs in twee weken tijd. Als gevolg speculeert men volop of de eerdere correctie nu ten einde is gekomen.

‘Bitcoin beëindigt zijn correctie’

Voor Rekt Capital is er geen twijfel over mogelijk. De expert liet gisteren zijn ruim 483.000 volgers op socialmediaplatform X weten dat bitcoin met zijn recente prijsstijging boven zijn neerwaartse trendlijn is gebroken. Eerder schreef hij al dat een dergelijke uitbraak zou resulteren in de start van “minstens een meerweekse opwaartse trend”.

De weerstandslijn lag rond de $ 58.000 en werd afgelopen zaterdag doorbroken. Inmiddels zijn we al enkele dagen verder en bevindt bitcoin zich met een prijs van $ 63.000 ruimschoots boven de lijn. In een vervolgbericht concludeerde Rekt Capital nog eens dat bitcoin volgens hem de correctie heeft beëindigd. 

Zoals hij aangeeft was het met een totale daling van meer dan 25% de diepste correctie van de huidige cyclus. In termen van tijdsduur staat het op de derde plaats, met een totaal van 42 dagen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...