Bitcoin tikt $66.000 aan – waar eindigt deze stijging?

7090 totale weergaven
bitcoin koers herstel

De bitcoin koers komt eindelijk weer positief in het nieuws. Na de harde correctie naar het niveau van 53.500 dollar, begint bitcoin het positieve momentum weer op te pakken. We zijn inmiddels een paar dagen en ruim 10.000 dollar verder.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 65.120 dollar. Waar gaat dit eindigen voor de digitale munt?

Bitcoin stijgt 15% in minder dan 1 week

De verkoopdruk van de Duitse overheid en de angst voor de miljarden dollars aan bitcoin van Mt. Gox die op de markt komen is praktisch verdwenen.

Als je vanuit dat perspectief kijkt is het niet vreemd dat bitcoin weer aan een stijging is begonnen. Zeker niet als je bedenkt dat het macro-economische plaatje ook een stuk beter is geworden de afgelopen weken.

De inflatie in de Verenigde Staten is op de weg naar beneden en de Amerikaanse economie koelt af, waardoor de Federal Reserve mogelijk in september al de eerste renteverlaging kan doorvoeren.

Het sentiment omtrent het rentebeleid van de Federal Reserve is weleens anders geweest in 2024. Er was een tijd dat mensen weer durfden te speculeren over nieuwe renteverhogingen. Nu gaat het gelukkig weer over meerdere renteverlagingen voor 2024.

Om die reden lijkt de bitcoin koers nu 15% te stijgen in minder dan één week tijd.

Groene zone is cruciaal voor bitcoin

Als we Daan Crypto Trades mogen geloven, dan is de groene zone in zijn grafiek een cruciaal niveau om vast te houden voor bitcoin. Nu handelen we daar ver boven, maar als we straks corrigeren, dan moet bitcoin laten zien dat het deze weerstand in een steun kan veranderen.

In zijn grafiek claimt Daan Crypto Trades zelfs dat de bullmarkt is teruggekeerd met deze stijging van de bitcoin koers. Het is wellicht nog te vroeg om dat te concluderen, maar het ziet er op dit moment zeker niet slecht uit.

Tegen de achtergrond van de explosieve stijgingen van bitcoin is ook goud aan een goede periode bezig. Het blinkende edelmetaal staat op het moment van schrijven namelijk op een nieuwe all-time high.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....