Waarom deze Bitcoin bull run volgens analisten uniek wordt

13494 totale weergaven
bitcoin bull run

Er gebeurt iets bijzonders in de crypto markt. De prijzen van Bitcoin en altcoins stijgen zonder de gebruikelijke grote geldstromen. Normaal gesproken worden grote marktrally’s veroorzaakt door veel kapitaal of positieve gebeurtenissen, zoals steun van centrale banken of goedkeuring van Bitcoin ETF’s. Buiten dat Donald Trump afgelopen weekend een aanslag heeft overleefd, heeft de stijging van vandaag en gister geen van deze gebruikelijke oorzaken.

Vergelijking met bull run van 2021

In tegenstelling tot de bull run van 2021, die werd aangedreven door steun van centrale banken en ETF-goedkeuringen, stijgen de prijzen nu zonder deze triggers. De Amerikaanse Federal Reserve heeft haar rentetarieven niet verlaagd, in tegenstelling tot de renteverlagingen in 2020-2021 die de markt toen omhoog duwden. Deze recente prijsstijging lijkt meer organisch te zijn.

https://twitter.com/LeonWaidmann/status/1813104836243825139

Een belangrijke gebeurtenis was de verkoop van Bitcoin door de Duitse regering halverwege juli. Dit zorgde ervoor dat de Bitcoin koers herstelde van zijn laagste punt in juli en boven $ 65.000 kwam.

Verwachtingen van een grote Bitcoin bull run

Analisten denken dat de komende bull run heel wild en langdurig zal zijn. Technisch gezien is het positief dat Bitcoin voor het eerst in meer dan een maand boven de middelste Bollinger Band zit.

Kopers blijven sterk en hebben de verkoopdruk van begin juli opgevangen. Er is veel optimisme dat de Bitcoin koers nog meer kan stijgen. Een belangrijk weerstandsgebied is $ 66.000. Als Bitcoin boven dit niveau kan sluiten, kan de koers naar $ 72.000 gaan, een doel dat in juni niet werd gehaald.

Economische indicatoren en toekomstige voorspellingen

Een mogelijke katalysator voor deze bull run is een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve aan het einde van het jaar. Veel handelaren denken dat er meerdere renteverlagingen zullen komen.

Analisten van Goldman Sachs geloven dat de huidige macro-economische omstandigheden klaar zijn voor renteverlagingen. Recente cijfers laten zien dat de inflatie afkoelt en dat de Amerikaanse arbeidsmarkt sterk is.

Lees meer over:
Bull run

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...