Nieuw $100M Anthology Fund gelanceerd door Anthropic en Menlo Ventures voor AI-innovatie

1124 totale weergaven

Anthropic, een toonaangevend bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie, is een samenwerking aangegaan met durfkapitaalonderneming Menlo Ventures om het Anthology Fund van $100 miljoen te lanceren, gericht op het versnellen van de ontwikkeling van AI-startups.

Samenwerking Anthropic en Menlo Ventures

Anthropic, het AI-bedrijf achter de chatbot Claude, heeft de krachten gebundeld met Menlo Ventures om het Anthology Fund te lanceren. Dit initiatief van $100 miljoen is bedoeld om beginnende AI-startups te ondersteunen, waarbij de focus ligt op het inzetten van AI-technologie om menselijke capaciteiten in verschillende sectoren te verbeteren.

Aandachtsgebieden van het Anthology Fonds

Het Anthology Fund zal zich richten op vijf primaire ontwikkelingsgebieden: AI-infrastructuur, innovatieve AI-toepassingen in sectoren zoals de gezondheidszorg en het onderwijs, AI-oplossingen voor consumenten, tools voor vertrouwen en veiligheid en AI-apps die maatschappelijke voordelen maximaliseren.

Deze gebieden zijn gekozen om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is met AI en om belangrijke uitdagingen van gecentraliseerde AI-systemen aan te pakken.

Voordelen voor startups gesteund door het fonds

Startups die zijn geselecteerd voor het Anthology Fund krijgen toegang tot de producten en het onderzoek van Anthropic. Dit omvat $25.000 aan kredieten voor hun geavanceerde modellen.

Daarnaast zullen ze profiteren van de beste risicodragende ondersteuning van Menlo Ventures, waaronder coaching, kwartaalbijeenkomsten en directe communicatielijnen met zowel Anthropic als Menlo Ventures.

Commentaar van leidinggevenden van Anthropic en Menlo Ventures

“Door onze samenwerking met Menlo Ventures en het Anthology Fund hopen we de ontwikkeling van baanbrekende AI-toepassingen te versnellen,” zegt Daniela Amodei, medeoprichter en president van Anthropic. “We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met Menlo en de uitzonderlijke oprichters die door dit fonds worden gesteund.”

Matt Murphy, Partner bij Menlo Ventures, sloot zich bij deze gevoelens aan: “Door Menlo’s ervaring met het opbouwen van bedrijven te combineren met Anthropic’s geavanceerde AI-technologie en talent, zijn we in een unieke positie om de meest veelbelovende ondernemers die de toekomst van AI vormgeven te identificeren en met hen samen te werken.”

Vergelijkingen met historische tech-investeringsinitiatieven

Het Anthology Fund is een afspiegeling van het succesvolle iFund-initiatief van Apple en Kleiner Perkins in 2008, dat ontwikkelaars op de mobiele platforms van Apple ondersteunde.

Het grote verschil dat Murphy benadrukt, is het hoge tempo waarin AI zich ontwikkelt in vergelijking met technologische ontwikkelingen in het verleden.

Durfkapitalisten proberen steeds meer aantrekkelijke voorwaarden te bieden aan AI-startups nu de investeringen in deze sector een hoge vlucht nemen.

Samenvatting

Anthropic’s samenwerking met Menlo Ventures via het Anthology Fund markeert een belangrijke stap in het stimuleren van AI-innovatie en het ondersteunen van startups die de toekomst van verschillende industrieën zouden kunnen vormgeven door middel van geavanceerde AI-toepassingen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....