Topanalist: bitcoin koers in op zeer kritiek punt met opwaarts potentieel

1435 totale weergaven
bull

Topanalist Benjamin Cowen zegt dat Bitcoin in een ‘zeer kritieke positie’ zit, maar hij ziet tegelijkertijd meer opwaarts potentieel voor BTC als de koers uit de huidige impasse kan breken.

Bitcoin koers op kritiek punt

Analist Benjamin Cowen zegt dat de kans dat Bitcoin (BTC) verder stijgt, groter is zodra BTC erin slaagt boven een belangrijke voortschrijdend gemiddelde op de wekelijkse grafiek te komen.

In een nieuwe video vertelt Cowen aan de 803.000 abonnees van zijn YouTube-kanaal dat Bitcoin zich momenteel in een “zeer kritieke positie” bevindt en klaar is voor een “verdere rally” als BTC boven het 20-weeks voortschrijdend gemiddelde stijgt en dat niveau als steun weet te handhaven.

“In 2021 zei ik iets soortgelijks. Ik zei dat als we het 20-weeks voortschrijdend gemiddelde (SMA) kunnen vasthouden, we een heldere hemel voor ons zouden hebben. En dat hadden we ook een tijdje. We bereikten een nieuwe recordhoogte.”

Volgens Cowen moet Bitcoin boven het 20-weekse SMA breken om de enorme rally’s te herhalen die het traditioneel maanden na de halving doet (of het jaar erna). Cowen zegt dat de prijsactie van Bitcoin tot nu toe het patroon volgt van wat er in 2013 gebeurde met BTC.

“Als je kijkt naar 2013, dan zie je dat we een paar keer boven het 20-weeks SMA uitkwamen, net zoals we nu hebben gedaan. Maar uiteindelijk duurde het ongeveer een maand om er weer boven te komen. En je kunt zien dat we in 2013 ook een reeks lagere pieken aan het zetten waren, terwijl we langzaam weer boven het 20-weeks voortschrijdend gemiddelde kwamen, in augustus weer naar beneden gingen, het in september als steun vasthielden en vervolgens een rally in het vierde kwartaal hadden.”

Trump of…?

Het is de vraag of de koers boven deze indicator gaat bewegen. Analisten zijn optimistischer gestemd dan een week geleden toen de koers nog daalde naar ~$53.000. Een van de scenario’s waar analisten rekening mee houden, is dat Donald Trump de nieuwe Amerikaanse president wordt en waarschijnlijk een bitcoinvriendelijk klimaat gaat scheppen in Amerika.

Er is ook speculatie dat Trump bitcoin op de overheidsbalans gaat zetten als reservemunt, maar dat lijkt vooralsnog zeer speculatief te zijn. Zodra de Amerikaanse verkiezingen anders verlopen, een overwinning voor de Democraten, kan dit ook als een boemerang in het gezicht van bitcoin slaan.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...