HKMA selecteert Animoca en Standard Chartered voor Stablecoin Sandbox

1107 totale weergaven
crypto-hong-kong

De Hong Kong Monetary Authority (HKMA) heeft de selectie aangekondigd van Animoca Brands, Standard Chartered Bank en andere grote bedrijven als deelnemers aan haar stablecoin issuer sandbox, met als doel de stablecoin markt effectief te verkennen en reguleren.

Deelnemers en hun rollen

De sandbox bestaat uit een coalitie van Standard Chartered Bank, Animoca Brands en Hong Kong Telecommunications (HKT), naast Jingdong Coinlink Technology Hong Kong en RD InnoTech.

Deze deelnemers zullen hun plannen voor de uitgifte van stablecoin testen en communiceren met regelgevers om het voorgestelde regelgevingskader vorm te geven.

Doelstellingen van de stablecoin Sandbox

De HKMA heeft de stablecoin issuer sandbox gelanceerd om de haalbaarheid van stablecoin-operaties te beoordelen en de naleving van aankomende regelgeving te waarborgen.

Dit initiatief maakt deel uit van de bredere strategie van Hongkong om zich te profileren als mondiaal centrum voor digitale activa, waarbij innovatie wordt gestimuleerd met behoud van streng toezicht op de regelgeving.

Operationele richtlijnen en beperkingen

Tijdens de beoordelingsfase is het voor deelnemers aan de sandbox verboden om geld van het publiek aan te nemen of te vragen. Deze maatregel zorgt ervoor dat het testen gecontroleerd blijft en zonder risico voor consumenten.

De sandbox is gericht op het identificeren van praktische gebruikssituaties voor stablecoins, het aanpakken van economische pijnpunten en het creëren van waarde in de financiële dienstensector.

Potentiële marktimpact

De samenwerking tussen Standard Chartered, Animoca Brands en HKT betekent een sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling van het ecosysteem van digitale activa in Hong Kong.

Door gebruik te maken van de digital asset custody diensten van Zodia Custody wil de coalitie een duurzame en transparante groei van de digital asset markt bewerkstelligen.

Dit initiatief sluit ook aan bij de visie van Animoca Brands om de massale adoptie van digitale activa te stimuleren door middel van gereguleerde stablecoins.

Toekomstige plannen en regelgevende ontwikkelingen

Vooruitkijkend is de HKMA van plan om later dit jaar een wetsvoorstel over fiat-gerelateerde stablecoins in te dienen bij de Wetgevende Raad. Deze wetgevende stap, in combinatie met het sandbox initiatief, onderstreept de toewijding van Hong Kong aan het creëren van een uitgebreid regelgevend kader voor stablecoins en digitale activa.

Naarmate de sandbox vordert, kunnen er aanpassingen worden gedaan om deelnemers toe te staan publieke middelen te verwerken binnen een beperkt toepassingsgebied, waardoor de ontwikkeling van een stabiele en innovatieve markt voor digitale activa verder wordt bevorderd.

Samenvatting

Samengevat betekent de opname van Animoca Brands, Standard Chartered en andere belangrijke spelers in de stablecoin sandbox van de HKMA een belangrijke stap in de richting van het reguleren en stimuleren van innovatie in het ecosysteem van digitale activa in Hong Kong. Dit initiatief is klaar om nieuwe mogelijkheden te creëren en normen te stellen voor de toekomst van stablecoins in de regio.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....