Wereldwijde financiële en reischaos door Microsoft Windows en CrowdStrike storing

1078 totale weergaven

Een wijdverspreide Microsoft Windows storing, mogelijk veroorzaakt door een CrowdStrike software update, heeft wereldwijd kritieke diensten verstoord. De storing heeft gevolgen gehad voor banken, luchthavens en hulpdiensten, wat heeft geleid tot grote financiële en reischaos.

Microsoft Windows en CrowdStrike gegevensstoring

Een wijdverspreide Microsoft Windows uitval, mogelijk veroorzaakt door een CrowdStrike software update, heeft wereldwijd kritieke diensten verstoord.

De storing, die in de late uren van 18 juli begon en de volgende dag aanhield, heeft gevolgen gehad voor banken, luchthavens en hulpdiensten, wat tot grote financiële en reischaos heeft geleid.

Wereldwijde gevolgen

Door de wereldwijde storing kampen veel instellingen met ernstige operationele problemen. De storing heeft volgens een rapport van Forbes te maken met de cyberbeveiligingssoftware van CrowdStrike.

In een bericht op X bevestigde Microsoft 365 Status dat het problemen aan het onderzoeken was die van invloed waren op het vermogen van gebruikers om toegang te krijgen tot verschillende Microsoft 365 apps en diensten. In de vroege ochtend UTC meldde Microsoft verbeteringen, maar bleef het probleem oplossen.

Banksector zwaar getroffen

Vooral de banksector is getroffen door deze Windows storing. Klanten over de hele wereld meldden problemen met inloggen en het uitvoeren van transacties, wat leidde tot wijdverspreide frustratie en ongerustheid.

Downdetector, een website die storingen bijhoudt, toonde een aanzienlijke toename in meldingen van verstoorde bankservices. Grote banken in het VK, de VS, Australië en India hadden te maken met aanzienlijke verstoringen, wat de wereldwijde aard van het probleem benadrukt.

Reisonderbrekingen en vluchten aan de grond

Luchthavens over de hele wereld meldden dat vluchten aan de grond bleven, wat leidde tot aanzienlijke reisonderbrekingen. In de VS werden computers van hulpdiensten getroffen, met meldingen van uitgevallen 911-systemen in Oregon.

Een X gebruiker uit India postte een foto van een handgeschreven instapkaart en schreef deze toe aan de storing. In het Verenigd Koninkrijk ondervond Southern Railway wijdverspreide IT-problemen in het hele netwerk.

Reactie van CrowdStrike en Microsoft

CrowdStrike CEO George Kurtz ging in op de kwestie en verklaarde dat de uitval te wijten was aan een defect in een content update voor Windows hosts en geen beveiligingsincident of cyberaanval was. Het probleem is geïdentificeerd, geïsoleerd en opgelost.

Kurtz drong er bij klanten op aan om het ondersteuningsportaal te raadplegen voor de nieuwste updates en benadrukte het belang van het gebruik van officiële communicatiekanalen.

Memecoins verschijnen te midden van chaos

Terwijl bedrijven zich inspanden om de normale situatie te herstellen, greep de cryptogemeenschap de gelegenheid aan om nieuwe memecoins te creëren die gerelateerd zijn aan CrowdStrike en het Microsoft “Blue Screen of Death” (BSoD) foutscherm.

Samenvatting

De uitval van Microsoft Windows en CrowdStrike heeft de kwetsbaarheden in de wereldwijde IT-infrastructuur onderstreept en heeft wijdverspreide verstoringen veroorzaakt in bankieren, reizen en hulpdiensten.

Terwijl de inspanningen om de situatie te normaliseren doorgaan, benadrukt het incident de kritieke behoefte aan robuuste en veerkrachtige IT-systemen om dergelijke wijdverspreide chaos in de toekomst te voorkomen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....