Worldcoin beschuldigd van prijsmanipulatie en handel met voorkennis

1927 totale weergaven
worldcoin

Crypto experts hebben Worldcoin beschuldigd van prijsmanipulatie en bestempelen de praktijken als oplichterij, waarbij ze handel met voorkennis en misleidende praktijken binnen het project benadrukken. 

Ernstige kritiek op Worldcoin

Worldcoin heeft ernstige kritiek ontvangen van crypto experts. Het project en de mensen die dit ondersteunen worden beschuldigd van het manipuleren van de waarde. ZachXBT, on-chain detective, heeft VCs (durfkapitalisten) en teamleden van Worldcoin benoemd als ‘aanjagers van fraude’:

https://x.com/zachxbt/status/1813521571274985870

De beschuldigingen die ZachXBT heeft gemaakt, worden ondersteund door een rapport van DefiSquared:

https://x.com/DefiSquared/status/1813506473915466142

Dit onderzoek onthult onder andere handel met voorkennis en misleidende tokenomics binnen het Worldcoin ecosysteem. Zo suggereert het rapport dat het Worldcoin team de prijs heeft gecontroleerd om een waarde van $30 miljard te behouden. Echter, het team ontkent alle betrokkenheid. 

De rally

DefiSquared merkte op dat het Worldcoin team het grootste gedeelte van het tokenaanbod aan de marktmakers heeft toegewezen om prijspieken te voorkomen. Echter, later begonnen de prijzen enorm te stijgen, waardoor er binnen enkele uren een rally van 100% ontstond.

Controversiële strategieën

Ook wijst het onderzoek van DefiSquared op controversiële marktstrategieën die door Worldcoin gebruikt worden. Zo wordt er vermeld dat Alex Bania, CEO van Tools of Humanity, tijdens het Token2049 evenement in Dubai alle controle over de prijs van Worldcoin ontkende. 

Verder bleken Orb operators biometrische gegevens te verzamelen en grote hoeveelheden Worldcoin tokens naar Binance te sturen. In een enkel geval piekte de Worldcoin prijs boven de $12. Hierbij stuurde één operator om de drie dagen ongeveer $150.000 aan Worldcoin naar Binance. Dit haalt DefiSquared aan als handel met voorkennis. 

De token unlock strategie

Ook wordt de token unlock strategie van Worldcoin bekritiseerd. Zo noemt DefiSquared dit een berekende zet om particuliere investeerders aan te trekken. DefiSquared suggereert dat Worldcoin in de week voor de ontgrendeling van tokens positief nieuws heeft vrijgegeven om de prijzen en liquiditeit voor insiders kunstmatig te verhogen. 

Hierbij geeft de analist aan dat iemand van het team of de VCs mogelijk met voorkennis hebben gehandeld, in de vorm van het kopen van tokens voordat het nieuws werd aangekondigd. 

‘Roofzuchtige tokenomics’

In mei beschreef DefiSquared Worldcoin als de grootste welvaartsoverdracht van deze cyclus: 

https://x.com/DefiSquared/status/1790075349373694174

Hierbij benadrukte DefiSquared de $200 miljoen aan tokens die werden verkocht ten gunste van de stichting. 

Sinds haar oprichting is Worldcoin al omgeven door controverse, ondanks haar inzet om grote AI-gerelateerde problemen aan te pakken. Veel critici beweren dat het project er niet in geslaagd is om transparant en ethisch te werk te gaan. Dit heeft geleid tot streng toezicht vanuit de cryptomarkt.

Gevolgen voor Worldcoin

De kans is groot dat deze beschuldigingen ernstige gevolgen gaan hebben voor Worldcoin. De beschuldigingen van handel met voorkennis en prijsmanipulatie hebben de reputatie van het project flink geschaad, wat de hoeveelheid scepsis heeft verhoogd. 

Worldcoin moet hard aan het werk om het vertrouwen van de cryptocommunity terug te winnen. De kans is groot dat de toekomst van het project afhangt van haar vermogen om oprechte inzet voor het oplossen van problemen en een ethische werkwijze te vertonen. 

Het belang van onderzoek

Deze bevindingen van DefiSquared en ZachXBT benadrukken het belang van grondig onderzoek voordat je begint aan een investering in een cryptoproject. De beschuldigingen tegen Worldcoin onderstrepen het potentieel voor manipulatie en fraude op de cryptomarkt. Hierdoor is het enorm belangrijk om waakzaam te zijn. 

Samenvatting

Samenvattend schetsen de beschuldigingen tegen Worldcoin door DefiSquared en ZachXBT een verontrustend beeld van een project dat betrokken is bij prijsmanipulatie en handel met voorkennis. De reactie van de cryptomarkt laat zien hoe belangrijk voortdurende transparantie en zorgvuldigheid in de sector is. 

Lees meer over:
DefiSquaredWorldcoinzachxbt

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...