Deze 3 redenen kunnen de XRP koers binnenkort voorbij de $ 1 brengen

4791 totale weergaven
ripple xrp koers

In de afgelopen maanden heeft de XRP koers een onrustige periode doorgemaakt. Vanaf de tweede week van juli begon de cryptocurrency aan een grote stijging. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door de verwachting van een oplossing in de zaak SEC tegen Ripple.

XRP koers stijgt door zaak met SEC

Het optimisme rond XRP begon toen er nieuws kwam over een besloten vergadering bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit nieuws zorgde voor een scherpe prijsstijging, met XRP dat steeg van $ 0,40 naar een piek van $ 0,6387.

De prijs daalde echter weer naar $ 0,54 nadat de SEC aankondigde dat de besloten vergadering was afgelast. Ondanks deze terugval is XRP in de afgelopen twee weken meer dan 35% gestegen.

Technische analyse XRP koers verwachting

Bekende crypto analist Dark Defender heeft gezien dat de technische indicatoren van XRP wijzen op een mogelijke uitbraak. Een analyse van de XRP/USD 4-uurs grafiek laat zien dat er een gestructureerde correctie plaatsvindt vanaf $ 0,60, met doelen bij $ 0,5409 en mogelijk $ 0,499. Deze correctie maakt deel uit van een grotere bullish trend, ondersteund door de Elliott Wave-theorie.

Belangrijke Fibonacci retracementniveaus bij 23,60% en 161,80% suggereren mogelijke steunpunten bij $ 0,5233 en $ 0,4965. Verder laten verschillende andere technische indicatoren zien dat XRP de $ 1 kan overschrijden. De relatieve sterkte-index (RSI) bevindt zich momenteel in een neutrale zone, wat aangeeft dat XRP noch overbought, noch oversold is. Deze gebalanceerde staat creëert een gunstige omgeving voor een mogelijke uitbraak naar boven.

Gewoonlijk gaat een stijgende RSI samen met bewegingen boven belangrijke weerstandsniveaus vooraf aan grote prijsstijgingen, wat de XRP koers mogelijk naar en voorbij de $ 1 kan duwen. Bovendien wijst de voltooiing van de C-golf rond $ 0,499 tot $ 0,5409, samen met de geïdentificeerde Fibonacci-steunniveaus, op een sterke opwaartse beweging.

Marktinvloeden en optimistische vooruitzichten voor Ripple en crypto

De algemene bullish trend in de crypto markt heeft de neiging om alle belangrijke altcoins, inclusief XRP, mee omhoog te trekken.

Daarnaast toont data van Santiment een grote toename in activiteit op de XRP Ledger. Onlangs werden er op één dag 1.721 nieuwe XRP-wallets aangemaakt, het hoogste aantal sinds 30 maart. Bovendien waren er 47.363 individuele adressen actief op het XRP-netwerk, het hoogste aantal sinds 9 maart.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...