XRP koers corrigeert tmv Ripple rechtszaak speculatie – wanneer gaat Ripple stijgen?

10449 totale weergaven
XRP koers verwachting trading view

Na een lange tijd van dalingen en hele kleine stijgingen is XRP opwinding aan het veroorzaken in de crypto community. Gisteren bereikte de token een hoogtepunt van drie maanden, nadat er een prijsstijging van maar liefst 20% plaatsvond. Er werd zelfs $0.6366 bereikt. Dit markeert een stijging van meer dan 60% sinds de neerwaartse trend omkeerde op 5 juli. Hoewel XRP enkele winsten heeft gecorrigeerd en nu stabiel is rond $0,5823, blijft het de best presterende cryptocurrency onder de top 10 assets van de afgelopen week. En dat te midden van de Ripple rechtszaak.

XRP koers analyse

De XRP koers heeft de afgelopen dagen een ware achtbaanrit beleegd. Na een stijging van meer dan 60% sinds 5 juli, maakte de prijs een scherpe neergang door. De koers is de laatste 24 uur zelfs met bijna 10% gedaald tot $0,5731.

XRP koers verwachting trading view
XRP koers grafiek – Bron: TradingView

Door deze abrupte correctie zijn mensen gaan speculeren over de toekomst van deze token. De cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van ongeveer $57 miljard en een dagelijks handelsvolume van gemiddeld $4,4 miljard, testte onlangs een cruciaal weerstandsniveau van $0,633 voordat het zijn winsten terugdraaide naar het niveau waar het nu op zit.

Analisten, zoals Dark Defender, suggereren dat XRP momenteel een noodzakelijke correctie ondergaat na zijn recente stijging. Dark Defender voorspelt een potentieel steunniveau rond $0,49 en anticipeert op een opleving richting een middellangetermijndoel van $0,87, afhankelijk van XRP’s vermogen om sluitingen boven zijn 50- en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden te handhaven op korte termijn.

Ondertussen wacht de crypto community wereldwijd in spanning af op de voortgang van de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse SEC. Signalen wijzen op dit moment op een mogelijke schikking die positieve marktsentimenten kan stimuleren. Dit roept vragen op: wanneer gaat XRP stijgen?

Einde van Ripple (XRP) rechtszaak in zicht

Na een langdurige strijd tussen Ripple, het bedrijf achter XRP, en de Amerikaanse SEC, is het einde in zicht. De SEC heeft namelijk een besloten vergadering ingepland later op deze dag. Deze vergadering zou gericht zijn op het beëindigen van de rechtszaak tegen Ripple.

Volgens de SEC heeft Ripple in het verleden ongeregistreerde effecten verkocht. Hiervoor zouden ze een boete moeten betalen. De twee partijen worden het alleen niet eens over de hoogte van de boete. Het is een zeer opmerkelijke zaak, aangezien de SEC eerst een boete van $2 miljard eiste. Deze boete werd vervolgens met 95% verlaagd naar 102 miljoen, maar ook deze schikking heeft Ripple geweigerd. Zij hebben een boete-plafond op 10 miljoen gezet.

Hoewel het nog onzeker is of Ripple de rechtszaak gaat winnen, kan de uitkomst enorme effecten hebben op de Ripple koers. Volgens experts heeft de rechtszaak zelfs veel goed gedaan voor XRP, zonder deze publiciteit zou de token mogelijk nooit gegroeid zijn tot waar ze nu zijn. Verliezen ze de rechtszaak, dan zou dat echter wel eens voor een enorme klap in de koers kunnen zorgen.

Wat als Ripple de rechtszaak niet wint? – Beste alternatieven voor XRP

Op dit moment is de toekomst van XRP nog onzeker. Wij hebben daarom gekeken naar de beste altcoins die waarschijnlijk flink gaan stijgen.

Pepe Unchained ($PEPU) – Een betere versie van de populaire Pepe coin

Wat krijg je als je de populariteit van de Pepe meme combineert met een Layer-2 blockchain – Pepe Unchained. Pepe Unchained is een veelbelovende nieuwe meme coin die mogelijk flink kan gaan stijgen. Zijn voorganger, Pepe, heeft inmiddels een marktwaarde van $4,5 miljard bereikt, wie weet hoe ver deze opvolger gaat komen.

Wat Pepe Unchained uniek maakt, is de combinatie van memes met een geavanceerde blockchain technologie. Pepe Unchained heeft namelijk zijn eigen Layer-2 blockchain bovenop de Ethereum blockchain. Hierdoor kunnen ze tot wel 100 keer snellere transacties uitvoeren als op de traditionele Ethereum blockchain. Daarnaast zijn ook de gas fees voor het uitvoeren van een transactie een heel stuk lager op deze Layer-2 blockchain.

Pepe Unchained presale

Maar liefst 1.6 miljard $PEPU tokens zullen beschikbaar zijn tijdens de presale, waar je de tokens voor $0,00849 kunt kopen. Maar let op, de presale bestaat uit verschillende fasen, waardoor de prijs telkens blijft toenemen. De rest van de tokens zullen gebruikt worden voor beloningen, staking, liquiditeit en marketing. Overtuigd dat Pepe Unchained een goed alternatief is voor Ripple’s XRP? Wacht dan niet te lang en investeer nu het nog kan.

Nu naar Pepe Unchained"}" data-sheets-userformat="{"2":513,"3":{"1":0},"12":0}">

The Meme Games ($MGMES) – Dé olympische crypto game

Sportliefhebbers opgelet, je kunt binnenkort geld verdienen met de Olympische Spelen. Alleen niet met de echte Olympische Spelen, maar met de virtuele spelen georganiseerd door The Meme Games. In deze lucratieve play-to-earn crypto game strijd je met een van de populaire memes om de titel.

Het project bevindt zich op dit moment in de presale fase. Op het moment van schrijven kun je $MGMES tokens kopen voor $0,009 per token, maar deze prijs zal oplopen tot $0,00945 naarmate de presale vordert. De tokens kun je vervolgens inzetten op jouw favoriete meme. Heb je de winnaar goed, dan verdien je een 25% multiplier over jouw tokens.

The Meme Games, populaire cryptomunten

Het project wordt ondersteund door Best Wallet. Dit is een speciale crypto wallet die vergelijkbaar is met MetaMask. Je kunt de app eenvoudig downloaden op je telefoon en zo heb je altijd inzicht in je wallet. Dus ben je klaar voor de Olympische Spelen en wil je ook nog eens wat extra verdienen? Investeer dan in The Meme Games!

Nu naar The Meme Games"}" data-sheets-userformat="{"2":513,"3":{"1":0},"12":0}">

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
AltcoincryptomuntkoersXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...