SEC vs Ripple rechtszaak schikking triggert mogelijke crypto rally – gaat XRP stijgen deze week?

5899 totale weergaven
xrp koers

De juridische strijd tussen de SEC en Ripple duurt inmiddels al jaren, maar er lijkt wederom een doorbrak opkomst. Op 25 juli is er een meeting van de Amerikaanse toezichthouder, die belangrijk kan zijn voor de uitkomst in deze rechtszaak en voor de toekomst van de cryptomunt XRP. 

Er is nog altijd weinig bekend over de uitkomst en dat betekent dat het nog altijd 2 kanten op kan vallen voor Ripple. De SEC beschuldigt het bedrijf ervan met XRP een ongereguleerd effect op de markt te hebben gebracht, en Ripple ontkent dit logischerwijs.

Komt er eindelijk een besluit?

De meeting van de SEC op 25 juli moet meer duidelijkheid geven over de koers van de toezichthouder vergeleken met Ripple. Momenteel eist het een boete van meerdere miljarden, waar Ripple niet mee akkoord is gegaan.

Gezien de rechtszaak al lang loopt, heeft Ripple al wel een alternatieve schikking voorgesteld, maar hier heeft de toezichthouder niet op gehapt. Het kan zijn dat in de meeting van aankomende donderdag de SEC toch richting een schikking probeert te werken.

Dat zou een doorbraak kunnen betekenen voor de gehele crypto markt, gezien veel andere crypto projecten ook uitkijken naar een uitspraak. Als Ripple schuldig bevonden wordt is het ondenkbaar dat de SEC een verdere strijd zal voeren tegen crypto bedrijven met dezelfde redenatie.

XRP koers blijft overeind door vertrouwen van consumenten

XRP staat ondanks de jarenlange strijd tegen de SEC nog altijd in de top 10 waardevolste cryptomunten en wist de afgelopen 7 dagen met meer dan 15% te stijgen. De huidige XRP koers van $ 0,61 is echter nog wel altijd aanzienlijk lager dan het hoogtepunt van $ 3,84, wat behaald werd in januari 2018.

Investeerders blijven vertrouwen houden in de kansen van XRP om terug te keren naar dit niveau en dat komt door de verdere ontwikkelingen rondom het project. Ripple blijft ondanks de onzekerheid met de rechtszaak wel doorgaan met het zoeken van samenwerkingen.

Vandaag werd duidelijk dat Ripple een award heeft ontvangen van ‘The Asset Treasury Awards’. De prijs die het crypto-bedrijf ontvangen heeft was die voor ‘Best Payments and Collections Solution’.

Dat geeft ook alles aan over de missie van het bedrijf; het wil een brug slaan tussen de technologie van de crypto markt en het betalingsverkeer in de echte wereld. Door zichzelf als alternatief aan te bieden voor grote betalingstechnologieën kan het dan ook een grote speler worden in deze markt.

Investeringen tot de SEC-meeting

Wil je nog even wachten met een investering in XRP tot de SEC-meeting? Hieronder vind je enkele nieuwe cryptomunten die tot die tijd een interessante investering zijn en tegen een voordelige prijs verkrijgbaar zijn.

The Meme Games – de Olympische Spelen met memes

The Meme Games is een nieuwe meme coin die de Olympische Spelen als thema gebruikt. Het heeft echter niet direct iets met de officiële spelen te maken, maar heeft deze nagemaakt voor alle bekende meme karakters uit de crypto markt.

Hierbij kun je denken aan de originele Doge meme van Dogecoin en Pepe. Het project komt met evenementen waarin de verschillende karakters meedoen en jij kunt hiervan profiteren door de tokens te kopen en jouw favoriete meme atleet te kiezen.

meme games koopgids start

Je ontvangt namelijk extra tokens als de door jou gekozen atleet goed presteert in The Meme Games. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om tokens te verdienen via staking, waar momenteel een jaarlijks rentepercentage van 1.208% te verdienen is.

De $MGMES tokens zijn nu te koop in een presale op de website van het project. Daar ruil je Ethereum, USDT of BNB in voor de tokens, of doe je een directe aankoop via je creditcard.

 

Base Dawgz – multi-chain meme coin project

De door Coinbase ontwikkelde layer-2 blockchain Base wordt een steeds populairdere optie voor ontwikkelaars om tokens en andere crypto applicaties op te ontwikkelen en zo is ook het nieuwe Base Dawgz project ontwikkeld op deze tweede Ethereum laag.

Base Dawgz is daarnaast beschikbaar op de blockchains van Ethereum, BNB, Avalanche en Solana wat je zowel tijdens de presale, als daarna, veel opties geeft. Je kunt tijdens de presale de token namelijk aankopen met 5 verschillende cryptomunten, terwijl je na de presale de tokens gemakkelijk over kan zetten van de ene naar de andere blockchain.

base dawgz presale

Voor actieve traders heeft dit als voordeel dat je niet de tokens meerdere keren hoeft om te ruilen via decentrale exchanges om een token op een andere blockchain te kunnen kopen. Je kunt gewoon met de tokens van de ene naar de andere blockchain springen en ze daar verder verhandelen.

Het project heeft inmiddels al $ 2,6 miljoen opgehaald in de presale en zal morgen een nieuwe prijsverhoging ondergaan. Wees er dus op tijd bij om maximaal te profiteren van de lage presale prijs!

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
XRPxrp koers

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...