Ripple XRP koers verwachting 2024

XRP is een crypto waarvan vele experts geloven dat het bij kan dragen aan het veranderen van het internationale financiële systeem. Sommige critici hebben echter nog twijfels over zaken zoals centralisatie, token-distributie en onzekerheden over de regelgeving.  

In dit artikel wordt er met een kritische blik gekeken naar deze factoren en geven wij een gedetailleerde Ripple XRP koers verwachting tussen 2024 en 2030. 

Ripple XRP koers samenvatting

  • De hoogste XRP Ripple koers was op 4 januari 2018, toen stond de XRP koers op $3.84. 
  • Nu de rechtszaak met de SEC richting is afgelopen, zijn er steeds meer investeerders geïnteresseerd om te investeren in de token.
  • Omdat Ripple de rechtszaak gewonnen heeft, verwachten wij een bullish momentum en een prijs van $3.50 voor het einde van 2025.

Jaar Minimale prijs Gemiddelde prijs Maximale prijs
2024 $0.50 $1.80 $3.10
2025 $1.50 $3 $4.50
2030 $3 $6 $9

 

Ripple XRP koers geschiedenis

XRP werd ontwikkeld in 2012 door het bedrijf Ripple Labs, oorspronkelijk was de naam van de token OpenCoin, in 2013 werd de naam veranderd naar Ripple. Het doel van de token was simpel: er moesten snelle transacties internationaal kunnen worden uitgevoerd, tegen lage kosten. 

Wanneer er wordt gekeken naar de originele XRP Ripple koers, zien we dat de prijs per token oorspronkelijk $0.005875 was. Na een korte bull run in 2013 zagen we de Ripple koers euro springen naar $0.05238. De XRP crashte in de periode erna en werd jarenlang verhandeld voor $0.01. In 2017 wist de prijs omhoog te schieten en de token werd verhandeld voor $0.33. 

In de maanden erna schoot de Ripple XRP koers verwachting omhoog en wist het in januari 2018 een  Time High (ATH) te bereiken van $3.84. Tijdens de volgende bear market verloor de XRP Ripple koers vrijwel al haar waarde: de token kwam in een diep dal en kende een dieptepunt van  $0.1432 per token.

Ripple XRP Koers

Bijna drie jaar na het bereiken van zijn ATH werd Ripple aangeklaagd door de SEC wegens vermeende verkoop van niet-geregistreerde effecten. Als gevolg van de rechtszaak kon Ripple tijdens de bullmarkt de vorige ATH niet overtreffen, en bereikte de token in 2021 zijn hoogste punt van $1,9637.

In de periode erna stond de token grotendeels in de rode cijfers en de XRP verwachting 2022 was zeer bearish. Een bearish trendline was te zien tot april 2023, toen het sentiment langzaam begon te veranderen. In juli 2023 schoot de XRP Ripple koers omhoog, nadat er eindelijk goed nieuws was in de rechtszaak met de SEC. Volgens de uitspraak waren de XRP tokens die op crypto-beurzen werden verkocht, niet beschouwd als ongeregistreerde effecten, waardoor Ripple de zaak gedeeltelijk won. 

In de periode tussen juli en september 2023 verloor de XRP Ripple koers echter een groot deel van haar waarde. Aan het eind van 2023 steeg de coin weer in waarde en bereikte het een koers van €0,67. Vervolgens daalde de coin weer ligt en begon het 2024 met een koers van €0,51. Hierdoor lijkt het positieve sentiment dat na de rechtszaak zichtbaar was, grotendeels verdwenen. 

Ripple XRP koers verwachting 2024 en 2025

Met de informatie die we op dit moment hebben kunnen we een Ripple XRP koers verwachting voor 2024 en 2025 gaan maken. Als we kijken naar de belangrijkste feiten over de XRP, dan is het niet raar om te stellen dat de token ondergewaardeerd is, zo heeft RippleNet verschillende grote partners. 

Volgens Ripple wordt het netwerk ondertussen gebruikt in 55 verschillende landen en door honderden bedrijven, zoals Santander, Bank of America en Itau Unibanco. Met deze grote namen die de technologie dagelijks inzetten, is het niet onwaarschijnlijk dat er in de toekomst  meer grote namen bij zullen komen. 

Ripple XRP

De voornaamste reden dat de transacties zo efficiënt is en niet veel kost, is doordat het gebruik maakt van een eigen algoritme om transacties te verifiëren. Bitcoin maakt bijvoorbeeld gebruik van het Proof-of-Work (PoW) mechanisme, wat aanzienlijke hoeveelheden energie en computerkracht vereist voor transactieverificatie. XRP heeft een eigen algoritme, waarbij  netwerkvalidators voorgestelde transacties beoordelen, accepteren en daardoor verifiëren. 

Door gebruik te maken van dit protocol kost het verifiëren van een transactie vele malen minder energie. Hierdoor is de token zeer interessant voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame crypto. 

Een negatief punt is dat Ripple nog relatief centraal wordt beheerd door Ripple Labs. Investeerders zien liever dat de token decentraal wordt, waardoor investeerders meer macht krijgen. 

Al met al zijn wij zeer positief over de toekomst van XRP en is onze Ripple koers verwachting voor 2024 een koers van $2,50 en voor 2025 een prijs van $3.50.

Ripple XRP koers verwachting 2030

Ripple’s Crypto Trends rapport stelt dat NFT’s en CBDC’s pas net beginnen met het ontwikkelen van momentum. Over een aantal jaar zullen deze twee niet weg te denken zijn en zal het netwerk van Ripple en blockchain technologie een grote rol gaan spelen in de samenleving. 

Wanneer XRP meer gebruikt gaat worden in de echte wereld, dan zal dit een positieve invloed hebben op de Ripple koers verwachting voor 2030. Uiteraard zijn er ook diverse andere factoren die invloed hebben op de Ripple koers, sommige daarvan kunnen  de koers negatief beïnvloeden.

Ripple

De belangrijkste factoren zijn de samenwerkingen met financiële organisaties, het gebruik van Central Bank Digital Currencies (CBDCs) door banken, en de algehele toestand van  de crypto markt. 

Het voorspellen van de toekomst is uiterst uitdagend, vooral als het gaat om de Ripple koersverwachting voor 2030. In de komende zeven jaar kan er aanzienlijk veel veranderen voor XRP, en alleen de tijd zal onthullen of het netwerk kan blijven groeien. Als de token op grote schaal wordt aangenomen, zou het niet verrassend zijn als de Ripple XRP koers in de komende jaren de $6 overstijgt. 

Potentiële hoogte- en dieptepunten koers Ripple XRP 

Jaar Minimale prijs Gemiddelde prijs Maximale prijs
2024 $0.50 $1.80 $3.10
2025 $1.50 $3 $4.50
2030 $3 $6 $9

Wat is XRP, en waar wordt de token voor gebruikt?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, wordt Ripple in de echte wereld gebruikt.  Dit heeft een  zeer positieve invloed op de XRP Ripple koersverwachting. In het volgende gedeelte gaan we de belangrijkste redenen bespreken om XRP te behouden en aan te schaffen. 

Snelle en efficiënte transacties

Uiteraard is de belangrijkste reden om XRP te gebruiken is de mogelijkheid om geld te versturen. Er zijn geen nieuwe cryptomunten die op een vergelijkbare schaal actief zijn. XRP is veruit de grootste token binnen de niche waar ze actief zijn. Hoewel tokens zoals Stellar een vergelijkbare service aanbieden, heeft hun netwerk niet dezelfde mate van aandacht kunnen genereren als XRP. 

Ripple lijkt een aantal stappen vooruit te zijn op vergelijkbare projecten en zal deze  koppositie niet makkelijk uit handen geven. Op het moment van schrijven kan het netwerk al meer dan 1500 transacties per seconde verwerken. Doordat de transacties snel en efficiënt worden verwerkt, zijn de kosten vele malen lager dan bij transacties op het Ethereum netwerk of met Bitcoin. 

Speculatie 

Velen beweren herhaaldelijk dat ‘Ripple veel waard wordt’. Dergelijke voorspellingen vormen ook een zeer belangrijke motivatie voor investeringen in deze munt. Net zoals andere cryptomunten, beschouwen investeerders Ripple als een investeringsproduct, in de hoop dat de waarde van de token zal stijgen, zodat ze deze op een later moment met winst kunnen verkopen. 

Aangezien XRP op alle grote cryptobeurzen verhandeld wordt, is de token zeer actief in de handel. Wanneer er wordt gekeken naar de XRP koers grafiek, begrijpen wij ook goed waarom: de token werd alleen al in 2023 40% meer waard. 

Het helpen van mensen zonder bankrekening 

XRP zal op termijn ingezet kunnen worden in ontwikkelingslanden om mensen zonder bankrekening te ondersteunen. Op deze manier kan het bijdragen aan financiële inclusie en mensen in deze landen helpen in het verplaatsen van geld tegen lage kosten. 

Wanneer deze trend zal aanhouden en er meer mensen in ontwikkelingslanden in staat worden gesteld om via XRP  te bankieren, dan zal dit zeker bijdragen aan de XRP koers. 

Overzicht actuele koers Ripple

XRP is zeker een goede crypto om in de gaten te houden. De token is een van de meest veelbelovende tokens van dit moment. Wij hebben op basis van data van Coinmarketcap een overzicht van de belangrijkste informatie over de Ripple koers live.

Crypto Ripple (XRP koers)
Symbool XRP
Plek 6
Prijs $0.4799
Prijsverandering afgelopen 24H + 1.75%
Market Cap $25,475,887,864
Circulating Supply 53,083,046,512 XRP
Trading Volume afgelopen 24H $1.13B
All Time High $3.84
All Time Low $0.002802

Wat beïnvloedt de XRP verwachting?

Tijdens de laatste bull market wist de XRP koers niet zijn  ATH te overtreffen, terwijl vele andere tokens dit juist wel deden. Dit roept de vraag op waarom XRP niet dezelfde voordelen kon halen uit de bullmarkt en welke factoren van invloed zijn op de XRP Ripple koers verwachting?

Rechtszaak met de SEC

In de afgelopen drie jaar was de belangrijkste factor die de XRP-koers beïnvloedde, de rechtszaak met de SEC. Als gevolg van de rechtszaak besloten vele investeerders op zoek te gaan naar alternatieve investeringen. Verder beïnvloedde de rechtszaak het sentiment op sociale media, met als gevolg dat er minder vertrouwen was vanuit de community. 

Sentiment op de crypto markt

De beste altcoins als Ripple, Ethereum en Dogecoin worden altijd in een bepaalde mate beïnvloed door het sentiment op de crypto markt. Doet Bitcoin het goed of is er veel vertrouwen in crypto? Dan zal de XRP Ripple koers ook profiteren. Het is daarom belangrijk om het sentiment van de crypto markt in de gaten te houden. Deze markt wordt onder andere beïnvloed door het algemene vertrouwen in de internationale economie. 

Is XRP de beste crypto om te kopen in 2024?

Bij het investeren in de XRP zul je snel merken dat er nog enige onzekerheid heerst. Over het algemeen is de XRP Ripple koers verwachting positief voor de komende jaren, maar de mogelijke prijsdalingen van de token kunnen betekenen dat je de komende jaren weinig winst kunt behalen. 

De groei blijft afhankelijk van de ontwikkeling van het netwerk:  wanneer het Ripple netwerk groter wordt zal de XRP koers meegroeien. Ondanks dat veel investeerders zeggen ‘Ripple wordt veel waard’, is niets zeker. Wij adviseren je op het moment van schrijven niet al je geld te investeren in deze token, maar ook een presale token te overwegen. 

Een goed alternatief voor het investeren in de XRP koers is Bitcoin Minetrix.

Bitcoin Minetrix – Nieuwe presale coin met staking mechanisme waardoor je crypto kunt minen

Bitcoin Minetrix is een nieuwe cryptomunt met veel potentieel. De coin heeft de nieuwe manier van Bitcoin minen ontwikkeld. Door gebruik te maken van het cloud mining platform kun je nu zonder enige moeite Bitcoin (BTC) minen.

Bitcoin minen is een erg ingewikkeld en lastig proces, het kost vaak veel moeite, dure apparatuur, veel kennis, tijd en geld. Veel mensen hebben dat niet, maar willen toch Bitcoin kunnen minen. $BTCMTX heeft daarvoor de ideale oplossing bedacht.

Bitcoin Minetrix

Doordat er gebruikgemaakt wordt van een speciale Stake-to-Mine principe kun je zonder enige moeite je Bitcoins minen. Het proces werkt als volgt: de coins die aangeschaft zijn moeten worden gestaked, dit staken levert ERC-20 cloud mining credits op. Deze cloud mining credits moeten vervolgens ingeruild worden voor het minen van Bitcoin.

Door op deze manier Bitcoin te minen, is het minen van Bitcoin geen moeilijk proces meer waar bakken met geld aan uitgegeven moet worden. Er kan nu op een simpele manier Bitcoin gemined worden door een cryptomunt aan te schaffen, die momenteel ook nog eens in de presale fase zit. Je kunt de coin tijdens de presale aanschaffen voor de lage prijs van $0,011.

Presale startdatum 26 September 2023
Betaalmethoden  ETH, USDT, BNB of bankpas
Chain Ethereum
Totale voorraad 4.000.000.000
Hard cap $3.080.000
Presale prijs $0,011

Conclusie

Dit artikel onderzoekt uitgebreid de Ripple koersverwachting voor 2024 en de langetermijnverwachting voor XRP tot 2030. We streven ernaar om je te informeren over de belangrijkste factoren die de XRP koers zullen beïnvloeden en wat je kunt verwachten bij het investeren. 

Een van de belangrijkste factoren die de XRP koers beïnvloeden, is de algemene economische situatie.  Met veel onzekerheid blijft de token een investering met een relatief hoog risico, en het is moeilijk te voorspellen wat investeerders kunnen verwachten. 

Daarom kan investeren in alternatieven zoals Bitcoin Minetrix een verstandige keuze zijn. Deze token heeft het potentieel om sterk in waarde te stijgen. Het heeft goede bouwstenen en utility en lost problemen in de markt op en is daarom voor elke trader een goede optie.

 

Veelgestelde vragen 

Wat is de huidige Ripple XRP koers?

Wat is de Ripple koers verwachting 2025?

Wat is de Ripple koers verwachting 2030?

Hoeveel XRP zijn er in omloop?

Is het verstandig om Ripple te kopen?

Hoeveel kan de Ripple koers waard worden?

Lees meer over:
RippleXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...