Bitcoin ETFs presteren beter dan Magnificent Seven aandelen?

1129 totale weergaven
Bitcoin koers Magic Bands

De Nederlandse analist Jeroen Blokland is verbaasd over de sterke prestaties van de Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Hij constateert onder meer dat ze meer kapitaal binnenharkten dan de Nasdaq 100 ETF van Invesco, waar ook de Magnificent Seven aandelen (Google, Apple, Nvidia, et cetera) inzitten.

Bitcoin is de baas?

De vergelijking gaat misschien niet helemaal op, want hij lijkt daarmee te suggereren dat bitcoin meer kapitaal ophaalt dan de grote bedrijven. Dat klopt natuurlijk niet, want boven de Bitcoin ETF van BlackRock staan ook nog de S&P 500 ETFs van Vanguard en BlackRock zelf.

In die S&P 500 vinden we natuurlijk ook de aandelen van die grote bedrijven terug. Wat dat betreft is het een beetje te kort door de bocht om te stellen dat bitcoin beter presteert dan de Magnificent Seven.

Maar het is zeker bijzonder dat er twee Bitcoin ETFs in dit lijstje van grote fondsen staat qua jaarstromen. Om de eerste plek te bereiken moet er nog veel gebeuren, maar dit is voor bitcoin natuurlijk al een hele bijzondere prestatie te noemen.

Waarom is dit bijzonder?

Dit is onder meer bijzonder, omdat bitcoin 90x kleiner is dan de aandelenmarkt. Qua market cap stelt bitcoin gewoon nog niet zoveel voor in vergelijking met de totale aandelenmarkt.

Dat neemt niet weg dat bitcoin al een behoorlijke market cap heeft weten op te bouwen. Die ligt immers boven de 1 biljoen dollar. Ter illustratie: dat is ongeveer het bruto binnenlands product van Nederland.

Wat dat betreft moeten we misschien ook maar eens stoppen met bitcoin “klein” te noemen. Dat is bitcoin nu echt niet meer. Bitcoin is een serieuze asset aan het worden, die voor veel investeerders een serieuze rol in hun portfolio speelt.

Er kan natuurlijk ook nog een hoop misgaan met bitcoin, maar echt naar nul zal de munt niet meer zo snel dalen. Dan zijn er al lang Michael Saylors die opstaan en alle bitcoin opkopen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....