Dit zijn de prestaties van de nieuwe Ethereum ETFs in de eerste week

1817 totale weergaven
ethereum etf

Deze week zijn er in de VS spot Ethereum exchange-traded funds (ETFs) gelanceerd. Sommige ETFs zagen netto-instromen, maar Grayscale’s ETHE fonds had veel uitstroom. Op vrijdag 26 juli meldde Farside Investors dat Ethereum ETFs meer dan $162 miljoen aan uitstroom hadden. Dit was de derde opeenvolgende dag met negatieve netto-instroom. Tegelijkertijd hadden Bitcoin ETFs $51.8 miljoen aan netto-instromen, wat een positieve trend van drie dagen voortzette.

Eerste week van Ethereum ETFs

De eerste negen Ethereum ETFs in de VS begonnen op dinsdag 23 juli te handelen. Ze werden in mei goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission.

De meeste nieuwe Ethereum ETFs hadden positieve netto-instromen in hun eerste week. Maar Grayscale’s ETHE fonds zag $1.51 miljard aan uitstroom. Hierdoor was de totale wekelijkse uitstroom voor alle Ethereum ETFs $341.8 miljoen.

BlackRock’s ETHA had de meeste instroom met $442 miljoen. Daarna volgden Bitwise’s ETHW met $265.9 miljoen en Fidelity’s FETH met $219.4 miljoen. VanEck’s ETHV en Franklin Templeton’s EZET hadden kleinere instromen van respectievelijk $35.4 miljoen en $23.3 miljoen. 21Shares’s CETH kreeg $7.5 miljoen op de eerste handelsdag, maar daarna geen extra instroom.

farside eth etf

Grayscale’s Ethereum ETFs

Grayscale lanceerde twee Ethereum fondsen met de tickers ETHE en ETH. De Grayscale Ethereum Trust (ETHE) begon in 2017 als een private plaatsing en werd in 2019 openbaar verhandeld OTC. Na de recente conversie naar een spot Ethereum ETF, kunnen aandelen nu flexibeler worden verhandeld.

ETHE heeft een beheerskosten van 2.5%, veel hoger dan de 0.25% of minder die andere fondsen rekenen. Dit zorgde ervoor dat beleggers overstapten naar goedkopere ETFs, wat leidde tot uitstroom bij Grayscale. Een vergelijkbare situatie gebeurde eerder met Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) na de conversie naar een BTC ETF, met meer dan $5 miljard uitstroom in de eerste maand.

Grayscale introduceerde ook de Ethereum Mini Trust (ETH) met een lage beheerskosten van 0.15%, een van de goedkoopste Ethereum fondsen in de VS. Deze nieuwe fonds had elke dag van de week instromen, met een totaal van $164 miljoen.

Voor de conversie had ETHE ongeveer $10 miljard aan activa (2.9 miljoen ETH). Daarvan ging $9.2 miljard naar het ETHE ETF en iets meer dan $1 miljard naar het ETH fonds. Door de uitstroom en een prijsdaling van meer dan 6% sinds de lancering van de ETFs, zijn de activa van de Grayscale Ethereum Trust nu ongeveer $7.46 miljard (2.28 miljoen ETH), volgens de fonds pagina.

Lees meer over:
Ethereum ETF

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...