Nate Geraci noemt Ethereum ETF lancering succesvol ondanks grote uitstromen

1543 totale weergaven
ethereum koers ether etf

Deze week zijn spot Ether ETFs geïntroduceerd, maar ze hebben de afgelopen drie dagen van handelen netto-uitstromingen gezien. Dit komt vooral door de Grayscale Ethereum ETF (ETHE), die in de eerste vier dagen meer dan $ 1,5 miljard aan uitstromingen zag. Toch beschouwen sommige analisten de lancering als een succes. ETF-expert Nate Geraci is namelijk erg positief gestemd over de Ethereum ETF’s.

Nate Geraci noemt Ether ETF lancering succesvol

Ondanks de netto-uitstromingen denkt Nate Geraci, President van ETH Store, dat de lancering van de Ether ETFs een succes is. Zonder de Grayscale Ethereum ETF (ETHE) hebben andere ETF-producten deze week $ 1 miljard aan investeringen aangetrokken.

Geraci zegt dat hoewel sommige fondsen opnieuw zijn geïnvesteerd, dit niet de belangrijkste reden voor de instroom is. Hij benadrukt dat $ 1 miljard aan blootstelling via traditionele ETF-kanalen een groot succes is.

Terwijl ETHE veel uitstromingen zag, registreerden andere Ether ETFs netto-instroom. De BlackRock Ethereum ETF (ETHA) had $ 442 miljoen aan instroom volgens gegevens van Farside Investors. De Bitwise ETHW ETF volgde met $ 265 miljoen aan instroom.

Bitwise kondigde eerder deze week ook aan dat ze 10 % van hun winst zullen doneren aan Ethereum ontwikkelingsactiviteiten. Op vrijdag alleen zag ETH $ 16 miljoen aan instroom.

Ethereum koers schommelt door ETF

De Ethereum koers was deze week erg volatiel door de introductie van Ether ETFs. Aan het begin van de week daalde de ETH koers scherp naar $ 3.150. Maar het herstelde gedeeltelijk en handelt nu op $ 3.322 volgens CoinMarketCap. Dit patroon lijkt op dat van Bitcoin na de lancering van zijn ETF. Hier daalde de Bitcoin koers ook net na de lancering, maar wist de koers uiteindelijk toch een grote stijging door te maken.

Analisten noemen de Ethereum ETF-lancering een “sell-the-news” evenement. Ze verwachten enkele weken van consolidatie voordat de volgende bullmarkt begint. Nederlandse crypto analist Michael van de Poppe voorspelt dat de ETH koers het einde van het jaar kan verdubbelen.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...