Crypto-veteraan: bepaalde altcoins zijn zwaar ondergewaardeerd

3418 totale weergaven

Als we crypto-veteraan Arthur Cheong mogen geloven, dan zijn bepaalde onderdelen van de cryptowereld op dit moment zwaar in de uitverkoop. Hij denkt bijvoorbeeld dat DeFi-projecten momenteel enorm ondergewaardeerd zijn.

Cheong is bullish over DeFi

Volgens Cheong zijn DeFi-projecten binnen de cryptowereld momenteel zo snel aan het innoveren, dat ze traditionele financiële partijen in het stof laten bijten.

“Ik ben sinds lange tijd niet zo enthousiast geweest over de risico/beloning-verhouding van DeFi. Waarschijnlijk is de industrie bijna net zo ondergewaardeerd als in 2020, het jaar voordat de DeFi-zomer begon”, aldus Cheong.

Hij ziet niet alleen kansen in de bestaande en meest succesvolle projecten binnen DeFi, maar ook nieuwe projecten die op dit moment snel groeien.

Verder gelooft hij dat crypto een blijvertje is, nadat recent ook de Ethereum ETFs gelanceerd zijn in de Verenigde Staten. “Het grote plaatje is dat de sluizen geopend zijn en dat we niet meer terug kunnen.”

Steeds meer crypto-producten

Cheong voorspelt verder dat traditionele financiële partijen steeds meer crypto-producten zullen lanceren. Waarom? Omdat er volgens hem gewoon heel veel vraag naar is.

Dat moet natuurlijk nog maar blijken. De lancering van de Bitcoin ETFs was een groot succes, maar die van Ethereum zijn net begonnen op de beurs. Die moeten zich de komende maanden echt nog even laten zien.

De start was goed, maar zodra het enthousiasme verdwenen is gaan we zien wat er echt overblijft.

Verder denkt Cheong dat we misschien onze verwachtingen aan moeten passen wat betreft de adoptie van de technologie. Waar de focus eerder altijd lag op massa-adoptie, is het volgens hem een goed idee om dat te herzien.

“Ik denk dat we moeten accepteren dat het mogelijk is dat crypto niet gemaakt is voor massa-adoptie, zoals Web3. Maar dat het geoptimaliseerd is voor specifieke nauwe toepassingen met een extreem hoge impact, zoals staatloos geld, internationale betalingen en decentrale financiële toepassingen”, aldus Cheong.

Wat denk jij? Is Bitcoin misschien niet gemaakt voor de massa? Kan Cheong daar gelijk in hebben?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....