Ripple geeft 1 mln nieuwe XRP-tokens vrij op 1 augustus – wat gaat Ripple doen?

5076 totale weergaven
Wat gaat er met de Ripple koers gebeuren na de uitgifte van 1 miljard XRP op 1 augustus

Ripple heeft zich de afgelopen jaren weten te onderscheiden in de cryptowereld door een unieke aanpak. Het is dan ook niet gek dat deze ‘Giant’ in de crypto-arena met het nieuws komt dat het 1 miljard XRP-tokens gaat vrijgeven.

Bij Ripple zijn ze altijd al innoverend geweest met hun strategieën, door bijvoorbeeld niet de strijd aan te gaan met traditionele banken, maar ervoor te kiezen om juist met hen samen te werken. 

Ripple’s opmerkelijk besluit van 1 miljard

Op 1 augustus zal een van de grootste partijen in de crypto arena 1 miljard XRP-tokens gaan vrijgeven. Hier zit een doordachte strategie achter om de liquiditeit te waarborgen en het gebruik van XRP binnen Ripple’s netwerk te stimuleren. Kan de vraag naar XRP blijven stijgen door de voortdurende uitbreiding van RippleNet en het vertrouwen in Ripple’s technologie? Dankzij het gebruik van ‘escrow systemen’ wordt de uitgifte van XRP-tokens gecontroleerd en voorspelbaar, wat helpt om de marktstabiliteit te behouden en investeerders vertrouwen te geven in de langetermijngroei van de valuta.

Het ‘escrow systeem’ werd in december 2017 geïntroduceerd als reactie op zorgen over de potentiële volatiliteit van de XRP-markt. Elke maand worden de tokens die niet gebruikt zijn opnieuw in de ‘escrow systemen’ geplaatst, waardoor het aantal beschikbare XRP-tokens geleidelijk en gecontroleerd toeneemt.

Ripple koers verwachting in 2024
Ripple koers verwachting in 2024 – Bron: TradingView

Juridische uitdagingen van Ripple

Met een grote aanwezigheid op de cryptomarkt komen ook juridische uitdagingen. Ripple heeft dan ook de afgelopen jaren met verschillende rechtszaken te maken gehad. De prominentste is de zaak met de SEC (Amerikaanse Securities and Exchange Commission). In december 2020 klaagde de SEC Ripple aan, met de bewering dat XRP een ongeregistreerd effect (security) is. Deze rechtszaak heeft de cryptowereld opgeschud en grote gevolgen gehad voor de Ripple koers verwachting en XRP. 

Ondanks periodes van herstel, blijft de prijs van XRP sterk beïnvloed door de voortgang en uitkomsten van juridische procedures.

Marktactiviteit en prijsanalyse van XRP-tokens

In de afgelopen maanden heeft de prijs van XRP-tokens verschillende schommelingen doorgemaakt. Volgens data van Finbold hebben de maandelijkse vrijgaven van XRP-tokens uit escrow aanzienlijke invloed op de marktactiviteit. Elke maand worden 1 miljard XRP-tokens vrijgegeven, wat vaak leidt tot kortstondige prijsdalingen door de toename van het aanbod.

Wat zijn de toekomstige verwachtingen voor Ripple en XRP-tokens

De vrijgave van 1 miljard XRP-tokens op 1 augustus zal naar verwachting een tijdelijke impact hebben op de prijs door de toename van het aanbod. 

Experts en marktanalisten hebben uiteenlopende voorspellingen over de toekomst van XRP. Sommige analisten zien de huidige uitdagingen, zoals de rechtszaak met de SEC, als tijdelijke obstakels die uiteindelijk zullen worden overwonnen. Veel experts zijn het er over eens dat als Ripple succesvol blijft in het uitbreiden van zijn samenwerkingen en technologische innovaties, de langetermijnvooruitzichten voor XRP positief zijn.

Conclusie

We kunnen concluderen dat Ripple zich goed weet te positioneren voor de toekomst, ondanks de juridische uitdagingen en de bijbehorende schommelingen van de koers. De innoverende technologie geeft Ripple de mogelijkheid om de waarde en adoptie van XRP te doen stijgen.

Soms willen investeerders resultaat op korte termijn zien in plaats van langetermijninvesteringen zoals Ripple en XRP. We hebben daarom twee nieuwe trending crypto projecten die we verder willen bekijken die mogelijk mooie rendementen kunnen opleveren op korte termijn, namelijk Pepe Unchained en The Meme Games.

Pepe Unchained

Pepe Unchained is een veelbelovende meme coin die op dit moment op nummer 1 staat. De presale is in juni 2024 gelanceerd en het project heeft sinds die periode heel wat aandacht weten te trekken. PEPU heeft met zijn innoverende layer 2 chain technologie inmiddels $ 6 miljoen opgehaald. 

De Layer 2 chain technologie zorgt ervoor dat transacties 100 keer sneller gaan dan op de traditionele Etheruem blockchain. Tevens heeft het project ook staking geïntroduceerd met een huidige APY van 360%, waarmee investeerders aangemoedigd worden om hun $PEPU tokens vast te zetten en op die manier passief inkomen te verdienen.

Presale Pepe Unchained Ripple geeft 1 augustus 1 miljard XRP vrij

Analisten voorspellen dan deze meme coin weleens 100 keer zo veel waard kan gaan worden, zodra er een listing op de exchanges plaatsvindt. De lancering van Bitcoin en Ethereum ETF’s en potentiële renteverlagingen kunnen als katalysator dienen voor verdere prijsstijgingen van Pepe Unchained.

Wordt nu onderdeel van dit innoverende project en bezoek de website om tijdens de presale je Tokens aan te schaffen voor een lage prijs van. 

The MemeGames

The MemeGames is een innovatief crypto project dat een olympisch thema introduceert in de vorm van play-to-earn game. Het geeft gebruikers niet alleen vermaak, maar stelt hen ook in staat om te verdienen door deel te nemen aan verschillende evenementen en wedstrijden. Denk hierbij aan Virtuele Duels, Treasure Haunting en Poker Games.

Presale The Meme Games - Ripple geeft 1 augustus 1 miljard XRP vrij

Het project heeft inmiddels al meer van $ 700.000 tijdens de presale opgehaald. Het unieke thema, opvallende tokemonics en hoge staking rewards zorgen voor een veelbelovende nieuwe speler in de crypto arena. 

Sluit je aan bij een nieuwe crypto community en waan jezelf even in Parijs tijdens de Olympische Spelen, maar dan met mogelijk rendementen. Bezoek de website om nu de $PEPU tokens aan te schaffen en ga tijdens het startshot met volle kracht richting de ‘finish line’!

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...