BTC koers nadert $70k na Trump crypto speech – wat betekent dit voor toekomst crypto in EU?

1330 totale weergaven
Trump crypto

Nieuwe uitspraken van Donald Trump hebben ervoor gezorgd dat de Bitcoin koers in staat is geweest om dicht tot de $ 70.000 te stijgen. Nu Donald Trump crypto duidelijk ondersteunt vragen veel investeerders zich af wat dit betekent voor de toekomst van de crypto markt.

Tijdens de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville maakte Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat en ex-president van de Verenigde Staten, nogmaals duidelijk hoe hij als toekomstige president de crypto markt gaat ondersteunen.

Trump gaf aan dat als hij in november wordt verkozen tot president, hij ervoor gaat zorgen dat de VS een strategische reserve van Bitcoin gaat aanschaffen, en dat het gaat stoppen met het verkopen van hun bestaande crypto fondsen. Ook gaf hij aan dat hij de onbekwame voorzitter van de Securities en Exchange Commission, Gary Gensler, gaat ontslaan.

Deze uitspraken werden meteen gevolgd door een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers, die eind vorige week nog een dieptepunt bereikte bij de $ 63.500. Vier dagen later, in een reactie op de Trump crypto speech, is deze koers nu tot voorbij de $ 69.500 gestegen.

Bitcoin koers
Bitcoin koers

Trump gaf ook aan dat Bitcoin gaat stijgen als nooit tevoren als hij president wordt, iets wat leidde tot het nodige gejuich onder het aanwezige publiek. Hier voegde hij aan toe hoe Bitcoin tijdens zijn periode als president met meer dan 900% wist te stijgen, van $ 898 tot $ 35.000, terwijl dat bij president Joe Biden veel minder het geval was.

Bitcoin and crypto will skyrocket like never before, even beyond your expectations, and you are the people doing it.”

Het lijkt er vooralsnog in ieder geval op dat de aanstelling van Trump als nieuwe president een positief gevolg kan hebben voor de crypto markt, iets wat op dit moment nog niet te zeggen valt over de mogelijke aanstelling van een democratische kandidaat.

Invloed van Trump op toekomst crypto Europese markt

Of we het nu willen of niet, de acties van Amerika hebben nog altijd de grootste invloed op de crypto markt. En op het moment dat de Amerikaanse overheid volledig achter de crypto markt gaat staan, zal ook de ondersteuning vanuit de Europese Unie ongetwijfeld toenemen, helemaal als de VS ervoor zorgt dat cryptocurrencies een nog legitiemere manier van investeren worden.

De aanstelling van een presidentskandidaat die de crypto markt volledig ondersteunt, en zelfs naar een hoger niveau wil brengen, kan zomaar eens het begin zijn van een rooskleurige periode voor de gehele crypto markt, ook die van Europa.

Crypto liefhebbers zullen echter nog even geduld moeten hebben tot november, want ondanks dat de positieve uitspraken van Trump nu al een positief effect hebben op de crypto markt, is het nog lang geen zekerheid dat Trump ook echt de nieuwe president gaat worden.

Vele investeerders kiezen er daarom voor om in de tussentijd te kiezen voor andere projecten die op de kortere termijn al grote successen kunnen boeken. Hieronder beschrijven we daarom twee van de meest veelbelovende crypto’s van dit moment.

The Meme Games (MGMES) – nieuwe crypto game combineert passie van de Spelen met hilarische memes

The Meme Games is een nieuw crypto project dat volgens velen verantwoordelijk is voor de lancering van een van de beste crypto games van 2024. In deze crypto game nemen meme karakters het namelijk op om gouden medailles te winnen in games die parallel lopen aan de Olympische Spelen. Op deze manier weet The Meme Games de passie en competitiviteit van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs dus te combineren met de hilariteit van meme karakters.

Gebruikers kunnen vervolgens kiezen welk meme karakter gaat winnen om een mooie bonus te verdienen. Om dit te doen zullen gebruikers eerst MGMES tokens moeten kopen. Zodra ze hun tokens hebben gekocht, krijgen ze de keuze uit een van de vijf meme karakters: PEPE, DOGE, WIGF, TURBO en BRETT. Zodra hun gekozen meme karakter wint, zullen ze een bonus van 25% ontvangen over hun aankoop.

De crypto game van The Meme Games vormt echter niet de enige manier om crypto te verdienen via dit crypto-project. Gebruikers zijn namelijk ook in staat om extra MGMES tokens te verdienen door hun gekochte tokens te staken. Op dit moment is er zelfs een APY te verdienen van boven de 800%.

De presale van The Meme Games wist al bijna $ 300.000 aan vroege investeringen op te halen. De MGMES token kost op dit moment $ 0,0091 per stuk, maar deze prijs zal in minder dan drie dagen verder gaan stijgen. Haast je dus om te profiteren van deze unieke crypto game. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – nieuwe crypto lanceert gaming wereld die zich afspeelt in het Wilde Westen

Met Shiba Shootout is er een nieuwe crypto op de markt gekomen die een volledige gaming wereld met zich meebrengt. Deze gaming wereld speelt zich af in het Wilde Westen en ging al snel viraal door de leuke vormgeving en de vele verschillende manieren om crypto te verdienen. Zo kunnen gebruikers het bijvoorbeeld als cowboys tegen elkaar opnemen om een Shiba Sharpshooter te worden.

De vele games van Shiba Shootout worden rijkelijk beloond met de native SHIBASHOOT token. Zo is er 5% van de volgende token voorraad apart gezet voor het belonen van Shiba Sharpshooters. Ook kunnen gebruikers via bijvoorbeeld de Lucky Lasso Lottery aanzienlijke prijzen verdienen, een deel van de prijzenpot gaat daarnaast naar het goede doel.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1816782765896970520%7Ctwgr%5Ec9932717a2d6b19ba2b50d737a558946351f05bd%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fshibashootout%2Fstatus%2F1816782765896970520

Gebruikers zijn ook in staat om de SHIBASHOOT token vast te zetten als ze in aanmerking willen komen voor een mooi rendement. Op dit moment is er een APY van boven de 1200% te verdienen en zijn er al meer dan 27 miljoen SHIBASHOOT tokens vastgezet. Dit staking systeem onderscheidt zich echter van anderen door gebruik te maken van een digitale cactusplant die groeit naarmate je fondsen toenemen.

De presale van Shiba Shootout heeft in korte tijd al meer dan $ 800.000 aan vroege investeringen weten op te halen, een bewijs van hoe goed de crypto game van dit project ontvangen is. Gebruikers zijn op dit moment in staat om SHIBASHOOT tokens te kopen voor de prijs van $ 0,0197 per stuk, maar deze prijs zal binnen 5 dagen verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
bitcoin koerstrump crypto

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...