Binance en SEC komen er niet uit in nieuwe rechtszaak

1949 totale weergaven
binance

In de juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Binance blijven de partijen verdeeld over de voortgang van de zaak. De kwestie wordt behandeld door de United States District Court for the District of Columbia. Binance is nog altijd de grootste cryptobeurzen qua handelsvolume.

De SEC heeft aangekondigd dat ze haar klacht wil aanpassen, onder meer met betrekking tot de zogenaamde “Third Party Crypto Asset Securities”. Dit zijn tokens waarvan de SEC beweert dat ze mogelijk als effecten moeten worden beschouwd. Binance en zijn CEO Changpeng Zhao, samen met BAM Trading Services Inc. en BAM Management US Holdings Inc., worden beschuldigd van verschillende overtredingen, waaronder het niet naleven van de Amerikaanse effectenwetgeving.

Voorgesteld tijdsplan

De SEC stelde voor om binnen 30 dagen na een nieuwe planningsopdracht een aangepaste klacht in te dienen. De verdediging zou vervolgens 30 dagen de tijd hebben om hierop te reageren, gevolgd door een 21-daagse termijn voor een reactie van de SEC. Dit schema moet de procedurele stappen verduidelijken voordat eventuele substantiële beslissingen worden genomen.

Meningsverschil over start van ‘discovery’

Een belangrijk punt is wanneer de discovery-fase van start moet gaan, waarin bewijs wordt verzameld. De SEC wil onmiddellijk beginnen met de discovery voor de claims die de rechtbank al heeft goedgekeurd. Terwijl Binance en de andere gedaagden van mening zijn dat dit pas moet gebeuren nadat ze de voorgestelde wijzigingen in de klacht hebben beoordeeld.

Het geschil over het procesverloop en de timing benadrukt de complexiteit van de zaak en de bredere implicaties voor de regulering van crypto-activa. De rechtbank zal binnenkort moeten beslissen welke weg zal worden ingeslagen.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...