Grote exploit dwingt Terra Blockchain om activiteiten te stoppen

922 totale weergaven

De Terra blockchain werd tijdelijk stilgelegd nadat een exploit leidde tot een verlies van meer dan $4 miljoen aan tokens, waaronder ASTRO, USDC, USDT en BTC. Het netwerk is sindsdien weer actief na een noodpatch.

Details van de exploit

Op 31 juli 2024 werd de Terra blockchain geconfronteerd met een belangrijke inbreuk op de beveiliging die resulteerde in het verlies van meer dan $4 miljoen aan tokens. Het netwerk werd tijdelijk stilgelegd op blokhoogte 11430400 om het probleem aan te pakken. De exploit was gericht op de IBC hooks third-party module, die wordt gebruikt voor token transfers en cross-chain contract interacties.

Door deze kwetsbaarheid kon de aanvaller 60 miljoen ASTRO tokens, 3,5 miljoen USDC, 500.000 USDT en 2,7 BTC stelen.

Onmiddellijke reactie en herstel

Het Terra team, samen met validators die meer dan 67% van het stemrecht van het netwerk in handen hebben, voerden om 04:19 UTC een noodupgrade van de keten uit om te voorkomen dat de kwetsbaarheid verder zou worden uitgebuit. Dankzij deze snelle actie kon het netwerk de productie van blocks hervatten en transacties verwerken.

Invloed op de tokenprijzen

De uitbuiting veroorzaakte aanzienlijke reacties op de markt, met name op de prijs van de ASTRO token, die met meer dan 55% kelderde naar een nieuw dieptepunt van $0,021. De waarde van de gestolen ASTRO tokens, aanvankelijk rond de $2,7 miljoen, daalde tot ongeveer $1,08 miljoen na het incident.

Bredere implicaties

De nieuwste exploit van de Terra blockchain onderstreept de voortdurende beveiligingsuitdagingen binnen het cryptocurrency ecosysteem. Dit incident volgt op eerdere problemen waar Terra mee te maken kreeg, waaronder een daling van de waarde van de ASTRO token en het ontslag van leidinggevenden.

Conclusie

Het team van Terra werkt er hard aan om de volledige omvang van de exploit te begrijpen en aanvullende beveiligingsmaatregelen te implementeren om toekomstige incidenten te voorkomen. Het incident heeft bezorgdheid gewekt over de veiligheid van blockchainnetwerken en de noodzaak van robuuste beveiligingen om gebruikers en bezittingen te beschermen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....