Ethereum koers zakt onder $3.000: Nu ETH verkopen of bijkopen?

5483 totale weergaven
Ethereum koers

De Ethereum koers is vandaag onder de belangrijke steunlijn van $3.000 gezakt. Dit wijst mogelijk op een verandering in de prijsbeweging. De prijs is ook onder de 200 Exponential Moving Average (EMA) gevallen. Deze EMA wordt vaak gebruikt om de richting van de markt te bepalen. Als de prijs boven de 200 EMA blijft, kan dat duiden op een opwaartse trend. Maar als de prijs eronder zit, kan dat een neerwaartse trend betekenen. Sinds november 2023 is Ethereum nu voor de tweede keer onder de 200 EMA gezakt. Maar gaat de Ethereum koers verder dalen, of wordt $3.000 weer teruggewonnen?

Ethereum koers zakt onder belangrijk punt

Vandaag is de Ethereum koers met 5,33% gedaald en staat nu onder de $3.000. Volgens gegevens van Coinglass heeft deze daling geleid tot ongeveer 80 miljoen dollar aan liquidaties in de afgelopen 24 uur. Hierbij gingen 71 miljoen dollar op aan liquidaties van lange posities en 8,6 miljoen dollar aan korte posities.

Nu is er bearish sentiment door de beslissing van de Federal Reserve om de rente op hetzelfde niveau te houden en de recente schuldsanering door Genesis Trading. De Long/Short Ratio van Ethereum is gedaald naar 0,89 in de afgelopen dag, wat wijst op een toename van bearish posities.

Gaat de Ethereum koers stijgen?

Als Ethereum weet te herstellen vanaf het belangrijke steungebied tussen $2.852 en $2.803, zou de prijs kunnen stijgen. Dit steunniveau is de afgelopen vier maanden meerdere keren met succes verdedigd door kopers. Indien deze steun standhoudt, kan de Ethereum koers proberen op te klimmen naar het weerstandsniveau van 3.731 dollar. Eerst moet het echter het weerstandsniveau van 3.357 dollar overwinnen.

De 50-daagse Simple Moving Average (SMA) ligt boven de prijs van Ethereum en kan een obstakel vormen bij $3.357. Als de prijs onder de $2.803 zakt, kan dat de bullish verwachting ondermijnen.
Er zijn ook andere uitdagingen in de cryptocurrency markt die het herstel van Ethereum in augustus kunnen bemoeilijken.

De terugbetalingen van Mt. Gox BTC kunnen extra bearish druk uitoefenen op de markt. Volgens Arkham Intelligence heeft Genesis Trading ongeveer 32.256 BTC en 256.775 ETH verplaatst, met een waarde van respectievelijk 2,1 miljard dollar en 838 miljoen dollar, naar verschillende adressen in de afgelopen drie dagen als onderdeel van hun faillissementsprocedures.

Genesis Trading, dat in januari 2023 failliet ging door problemen met het Gemini Earn-schema, heeft een plan gekregen om 3 miljard dollar aan klantactiva terug te betalen als onderdeel van hun liquidatieproces. Deze gebeurtenissen zullen dus extreem belangrijk zijn om te zien of de Ethereum koers boven $3.000 kan komen.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...