Bitcoin koers daalt 16% tot $60.000, analisten stellen investeerders gerust

8788 totale weergaven

Vanmorgen kon je al lezen over de forse daling waarmee bitcoin (BTC) gisteren geteisterd is. Al de hele week is de bitcoin koers in een vrije val, met een totaal verlies van 16%. Dit is een van de bloederigste weken van het jaar voor de cryptomunt, wat het vertrouwen van investeerders flink heeft aangetast. Bekende crypto-analisten blijven echter kalm en proberen de heersende angst onder investeerders te verzachten.

Gemiddelde BTC-correctie

Afgelopen maandag kuste de bitcoin koers nog de magische grens van $ 70.000, maar sindsdien is deze als een rotsblok naar beneden gestort. 

Gisteren is bitcoin voor het eerst in drie weken tijd weer even onder de $ 60.000 gedoken. De toenemende spanningen in het Midden-Oosten en hernieuwde zorgen voor een Amerikaanse recessie, dankzij slechte arbeidsmarktcijfers, hebben een grote rol gespeeld bij de recente crash.

In totaal is de bitcoin koers de afgelopen week met maar liefst 16% gecrasht. Crypto-analist Axel Jr. van Crypto Quant stelt zijn bijna 10.000 volgers op socialmediaplatform X echter gerust dat we geteisterd worden door een gezonde correctie die allesbehalve reden tot zorg biedt.

HIj toont aan dat bitcoin’s koerscorrecties van de afgelopen anderhalf jaar gemiddeld 16,4% bedroegen. Met een huidige daling van 16,4% valt het wat dat betreft dus allemaal wel mee.

De vorige neergang van bitcoin, die begin juli zijn bodem vond op zo’n $ 53.500, was de diepste correctie van de huidige cyclus met een totale daling van 23%. In de vorige bullmarkt van 2020/2021 was dit zo ongeveer de gemiddelde correctie van bitcoin en in 2016/2017 stond de gemiddelde correctie zelfs gelijk aan 32%. Bitcoin heeft dus wel voor hetere vuren gestaan.

Bitcoin bullmarkt ‘nog steeds gaande’

Volgens de vooraanstaande analist Titan of Crypto is de bullmarkt van bitcoin nog steeds gaande ondanks de dramatische daling van de afgelopen week. Gisteren schreef hij op socialmediaplatform X dat $ 58.000 wat hem betreft een cruciale steun is om in bullmarkt territorium te blijven.

Ook Rekt Capital blijft optimistisch en denkt dat de deuren tot bitcoin’s bullmarkt aankomende september zullen openen. Dat bitcoin er maandag niet in slaagde om de grens van $ 70.000 te passeren is voor hem allesbehalve een verrassing. De Bitcoin halving is namelijk pas zo’n 110 dagen achter de rug, en het vuurwerk begon in het verleden pas 150-160 dagen na de befaaamde halving.

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...