Cryptomarkt daalt mede door Jump crypto liquidaties

1462 totale weergaven
Cryptomarkt daalt mede door Jump Crypto liquidaties

De cryptomarkt is de afgelopen dagen geconfronteerd met een scherpe daling, mede veroorzaakt door de activiteiten van Jump Crypto. Het handelsbedrijf lijkt bezig te zijn met het liquideren van aanzienlijke crypto-activa, waaronder grote hoeveelheden gestake ether. Deze trend begon op 25 juli, enkele dagen na de lancering van spot ether ETF’s in de Verenigde Staten. Blockchaingegevens tonen aan dat Jump sinds 3 augustus voor ongeveer 300 miljoen dollar aan activa naar verschillende beurzen heeft overgemaakt, met name naar Coinbase, Gate.io en Binance.

Onrust en dalingen

Naast deze marktverstorende verkoopacties spelen ook geopolitieke factoren een belangrijke rol in de recente volatiliteit. Vooral in Oost-Europa en het Midden-Oosten heersen er toenemende spanningen, wat bijdraagt aan onzekerheid op de financiële markten. Deze omstandigheden hebben geleid tot een scherpe prijsdaling, waarbij Bitcoin bijvoorbeeld meer dan 10% van zijn waarde verloor in slechts 72 uur, nadat het eerder een piek van 70.000 dollar had bereikt.

Verder wordt het negatieve sentiment versterkt door nieuws over mogelijke onderzoeken door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) naar de crypto-investeringen van Jump Crypto. Dit soort berichten kunnen bijdragen aan een verminderd vertrouwen onder beleggers.

Rest van de markt

Ook de wereldwijde aandelenmarkten zien problemen. Dat sentiment lijkt overal door te sijpelen, dus ook in de markt rondom bitcoin en crypto. Recentelijk was met name het aandeel van NVIDIA bijvoorbeeld een veel besproken belegging. Het bedrijf profiteerde flink van hun aandeel in de AI-boom. Het aandeel daalde de afgelopen maand met 12%. Ook andere indices zoals de S&P500 daalde vandaag en deze week, maar net als bitcoin en andere grote aandelen staan ze nog wel in de plus tegenover de start van 2024.

Het belooft een onrustige periode te worden op de financiële markten. Niet in de laatste plaats omdat de Amerikaanse verkiezingen voor de deur staan. Donald Trump en Kamala Harris beloven er een waar spektakel van te maken. Bij beide kandidaten zal de financiële toekomst op de agenda staan.

 

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...