SOL koers tuimelt 15% in 24u, verliest $115 support – waarom zakt Solana?

1523 totale weergaven
sol solana nieuws prijs koers

De crypto markt is het afgelopen weekend behoorlijk gedaald, maar deze ochtend zagen we een extra scherpe dip, waardoor Bitcoin tijdelijk onder $ 50.000 is gedaald. De Solana koers lijdt erg onder deze daling en kwam vanochtend zo laag als $ 111 te liggen na een daling van bijna 20% in 24 uur.

Hoewel de Solana koers een bounce heeft gemaakt bij het support rond $ 115, heerst er op dit moment veel onzekerheid in de financiële markten. Hierdoor dreigt de crypto markt de komend tijd nog verder te dalen en kan het langer duren voordat Solana haar bodem heeft bereikt.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Waarom zakt Solana zo hard vergeleken met Bitcoin?

Ondanks de behoorlijke daling die de crypto markt en Solana meemaakte, heeft het Solana ecosysteem een belangrijke prestatie neergezet. Tijdens deze chaos is Solana erin geslaagd om meer volume te krijgen op gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) dan Ethereum.

Dit kan een indicatie zijn dat Solana op lange termijn kan exploderen, nadat de markt herstelt. De lage transactiekosten en verwerkingstijden binnen enkele seconden, maakt Solana een van de populairste blockchains onder traders.

En omdat het mogelijk is om met een Solana coin met zo weinig als $ 1 winst te verkopen – zonder dat je $ 10 kwijt bent aan de transactiekosten – zorgt dit voor veel extra volume. Omdat je op Ethereum veel meer betaalt voor het swappen van tokens, worden deze langer vastgehouden en is er in verhouding minder volume.

Deze prestatie heeft op dit moment echter weinig goeds gedaan voor de Solana koers, die deze ochtend zo laag als $ 111 is komen te liggen. Met een lichte bounce naar de bovenzijde, ligt de huidige koers op $ 122 na een daling van 13% in de afgelopen 24 uur, terwijl de altcoin in een week tijd 36% van haar waarde is verloren.

Hoewel Solana technisch gezien ondersteuning kon krijgen bij meerdere support levels, worden deze niveaus massaal genegeerd wanneer er sprake is van een crypto crash. Hierdoor is de Solana koers in de afgelopen week met gemak onder zijn 30-daagse (geel) en 200-daagse (blauw) moving average gedaald.

Solana koers grafiek
Solana koers grafiek – TradingView

De Relative Strength index (RSI) onder de 30 signaleert dat dit een goed moment kan zijn om te kopen. Echter, het is realistisch gezien een beter idee om gebruik te maken van een DCA of Dollar Cost Average strategie, oftewel, elke keer een klein deel investeren wanneer Solana daalt.

De reden dat Solana zo hard is gezakt vergeleken met Bitcoin is duidelijk te zien aan de Bitcoin dominantie, die de afgelopen week van 56% naar 57,3% is gestegen en steeds verder lijkt te klimmen. Altcoins dalen typisch harder dan Bitcoin en een crash als deze, betekent vaak dat de altcoin markt bloedrood kleurt.

Dit betekent echter ook dat altcoins deze maand behoorlijk goedkoop kunnen zijn, waardoor je dit ook kan zien als moment om de beste altcoins nu met extra korting te kopen.

Wat te doen tijdens een correctie als deze?

Wanneer er een grote lading Bitcoin wordt verkocht, raakt de hele markt in paniek, waardoor ook Solana behoorlijk is gedaald. Hoewel je kunt denken dat de markt er weer bovenop komt, kan het toch gebeuren dat je uit angst verkoopt. Dit kun je echter op een aantal manieren voorkomen:

  1. Door je cryptocurrency te staken, waardoor je tijdelijk niet kunt verkopen (en passief geld verdient in de tussentijd)
  2. Door te investeren in presales, waarbij je tot het einde van de periode moet wachten tot je je tokens kunt claimen!

In dit deel van het artikel kijken we naar twee projecten waarmee je vroeg kunt investeren, maar ook gebruik kunt maken van staking met hoge beloningen. Deze nieuwe crypto projecten kunnen lanceren tegen de tijd dat de markt weer herstelt en daarom exploderen in waarde.

The Meme Games (MGMES)

De crypto markt kleurt rood, maar de Olympische Spelen gaan gewoon door, waardoor The Meme Games (MGMES) een veelbelovende investering blijft voor de komende maanden. Deze meme coin heeft zijn eigen Play-to-Earn game waarmee je extra tokens kunt verdienen door te investeren in de presale.

Kies uit de vijf deelnemers Doge, DogWifHat, Pepe, Turbo en Brett, met elk een gelijke kans om goud te winnen. Heb je de juiste deelnemer gekozen? Dan win je een bonus van 25% bovenop je investering, die je ook volledig kunt staken voor extra beloningen.

Je doet mee met de Meme Games door je wallet te verbinden met de officiële website en MGMES te kopen voor $ 0,00915 per stuk, deze prijs zal op woensdag stijgen naar $ 0,0092. Je kunt onbeperkt investeren en spelen, terwijl tokens (inclusief bonus) gestaked kunnen worden met een huidige APY van 639%.

 

 

Shiba Shootout (SHIBASHOOT)

Tijdens een marktcorrectie, kan het een goed moment zijn om extra tokens te kopen, of te verdienen. Shiba Shootout (SHIBASHOOT) is een nieuwe meme coin met talloze mogelijkheden voor leden van de community om geld te verdienen.

Of je nu meer houdt van crypto games, community events, of juist liever achterover leunt en profiteert van staking of governance beloningen, Shiba Shootout heeft het allemaal. Hoewel het een meme coin is, zit deze crypto meme bomvol met utility, waardoor je de presale van dit project niet wilt missen.

Nu de presale meer dan $ 850.000 heeft opgehaald, zal de prijs van SHIBASHOOT binnenkort stijgen, maar vandaag kun je de token nog kopen voor $ 0,0198 per stuk. Terwijl de presale loopt, kun je vroegtijdig staken met een huidige APY van 1096% en de crypto game van Shiba Shootout spelen via de officiële website.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
solsolana

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...