PEPE koers maakt duikvlucht met 22% daling – wat gaat de bekende crypto meme doen vandaag?

1561 totale weergaven
pepe coin koers daling

De derde grootste meme coin van dit moment, Pepe Coin, maakte vandaag een duik naar een koers van $ 0,000006133. Dit betekent dat het ver onder het voormalige support niveau van $ 0,000008 is geraakt.

Het support was gebaseerd op de trend die we in juli zagen, toen we een koersdaling zagen van $ 0,00001256 naar $ 0,000008. Het support hield tot gister nog stand, maar op het moment van schrijven, is de koers $ 0,000006334.

Dit suggereert dat we te maken hebben met een sterke bearish momentum, waarmee zelfs het voormalige tweede support niveau van $ 0,00000684 doorbroken is (oranje lijn hieronder).

pepe tradingview grafiek

Op basis van de dieptepunten in april dit jaar, zit het volgende nieuwe support niveau op $ 0.000005945. Het is mogelijk dat de koers nog even verder gaat dalen, maar voor sommige investeerders kan dit ook een moment zijn op juist nu te gaan kopen.

Als PEPE de weerstand van $ 0,00000972 behaald, kan de bekende meme coin zich wellicht herstellen.

Pepe daling door huidige markt crash?

Pepe is niet de enige populaire cryptomunt die een daling maakt, we zien momenteel dat de gehele markt met een daling te maken heeft, inclusief de beurs en crypto markt.

Zo zit de Bitcoin koers zit momenteel onder de $ 55.000 en is met 26% gedaald vergeleken met 7 dagen geleden. CoinGecko reageert met de Fear & Greed Index, die momenteel aangeeft dat angst de overhand heeft.

Voor Pepe geldt alleen dat de daling al werd ingezet voor deze crash. De druk om PEPE te verkopen werd groter doordat whales hun assets verkochten. Het waren alleen kleinere investeerders die Pepe de afgelopen maand toevoegden aan hun portfolio. Verder werd PEPE met name verkocht waardoor een daling bijna gegarandeerd was.

De Pepe coin heeft een grote achterban aan fans die verwacht dat Pepe zal herstellen. Op X zijn er verschillende berichten van individuele investeerders die juist nu hun kans grijpen en daarmee mogelijk het tij keren. Ook crypto analist Crypto Spotter laat zich positief uit op X.

Alternatieve meme coins voor Pepe

De derde grootste meme coin van dit moment heeft het dus zwaar te verduren, net als de rest van de cryptomarkt. Wij verwachten dat de cryptomarkt zich zal herstellen en dat er dan mogelijk een bullish trend kan ontstaan.

Als nieuwe cryptomunten precies op dat moment op de DEX en CEX-listings komen, dan hebben ze de mogelijkheid om te profiteren van die mogelijke trend. Het is dus aan te raden om juist nu alvast uit te kijken naar crypto presales met potentie.

Pepe in een nieuw jasje met Pepe Unchained

De Pepe coin heeft een slim broertje, namelijk Pepe Unchained ($PEPU). Deze versie van Pepe heeft volgens het team van dit nieuwe meme coin project een gigabrein. Hiermee ontwikkelde hij een Layer-2 blockchain bovenop het Ethereum-netwerk.

Met deze eigen blockchain, kan Pepe Unchained zich vrij bewegen en heeft hij geen last van het tragere netwerk van Ethereum. Hierdoor gaan transacties dus 100 keer sneller dan met Ethereum zelf.

De transactiekosten voor $PEPU zijn ook nog eens lager. Doordat het sneller, efficiënter en goedkoper is, blijft er meer over voor staking, waardoor dit mogelijk een van de beste staking coins is.

Het doel van het Pepe Unchained project is niet alleen om zoveel mogelijk investeerders te verzamelen, maar het wil ook als een geheel ecosysteem fungeren voor de gehele crypto markt, en met name voor andere meme coins.

 

 

PlayDoge voor een token met play-to-earn model

PlayDoge ($PLAY) is een nieuwe meme coin die de bekende Doge combineert met een vermakelijke game die je misschien nog kent van de jaren 90, of je zult er in elk geval van gehoord hebben; de Tamagotchi.

PlayDoge heeft een bijbehorende app waarin je je eigen digitale huisdier verzorgt. Het is de bedoeling dat je hem bijvoorbeeld op tijd eten geeft, maar je kunt er ook nostalgische 2D retro avonturen mee beleven. Let wel op, want als het virtuele diertje niet blij is, dan kan hij een ander baasje gaan zoeken of erger, doodgaan.

Ervoor zorgen dat je huisdiertje blij is, loont niet alleen in je game, maar ook in je wallet. Met PlayDoge kun je namelijk gratis $PLAY tokens verdienen met verschillende opdrachten en door op het leaderboard te komen.

Deze nieuwe meme coin is nu in presale en wij zien potentie in zowel de game als de token. Ga daarom nu naar de officiële website van PlayDoge en wees erbij voordat de hype de rest van de wereld bereikt.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
pepepepe coin

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...