Top 9 populaire cryptomunten van 2024

Wat is de snelst groeiende crypto van dit jaar?

In de huidige bear markt is het voor investeerders steeds moeilijker om winsten te realiseren via de grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. 

Toch zijn er meer dan genoeg crypto projecten die recentelijk in staat zijn geweest om goed te presteren. Om deze reden hebben we hieronder de  meest populaire cryptomunten van 2024 op een rij gezet. 

Top 9 populaire cryptomunten van 2024

Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire cryptomunten van dit moment. Al deze crypto’s hebben het fundament en unieke concept die hen in staat stellen aanzienlijk in waarde te stijgen. Veel van deze tokens bevinden zich in de presale fase omdat ze meer kans hebben aanzienlijk in waarde te stijgen zodra ze worden genoteerd. 

  1. Smog Token (SMOG) – De nieuwe maar nu al erg populaire cryptomunt met grote airdrop
  2. Sponge V2 (SPONGEV2) – Nieuwe trending meme crypto met 10x potentie als nooit eerder vertoond
  3. Bitcoin Minetrix (BTCMTX) Maakt minen mogelijk voor particuliere investeerders en groeit hard
  4. Meme Kombat (MK)Ontvang op een extra passief inkomen en begin met wedden op meme battles
  5. eTukTuk (TUK) – Zal deze nieuwe coin de wereld van taxi’s gaan veranderen? Een zeer populaire crypto.
  6. Bitcoin (BTC) – Grootste cryptocurrency van de wereld lijkt nog altijd meest waardevolle optie
  7. Ethereum (ETH) – Crypto met de beste utility vanwege de smart contracts waarmee het als eerste kwam
  8. Cardano (ADA) – Open Source platform voor transacties via smart contracts gericht op duurzaamheid 
  9. Ripple (XRP) – Beste crypto voor internationale transacties staat al jaren vol in de aandacht van traders

 

Meest Populaire Cryptomunten per Categorie

In dit artikel vind je de meest populaire cryptomunten van dit moment. In de tabel hieronder is een overzicht te vinden van de meest populaire cryptomunt per categorie.

Categorie Beste Cryptomunt
Beste Meme Coin Bitcoin Minetrix
Beste Nieuwe Meme Coin Smog Token
Beste Play-to-Earn Meme Coin Meme Kombat
Beste Lange termijn Meme Coin Bitcoin
Beste Meme Coin Presale eTukTuk

Analyse van de Top 9 Populaire Cryptomunten

Elke investeerder is op zoek naar goed presterende cryptocurrencies, maar toch kan het vaak moeilijk zijn om de populairste crypto projecten te ontdekken. Om deze reden hebben we op basis van een nauwkeurige analyse een top 9 opgesteld van de meest populaire en veelbelovende cryptomunten van dit moment. 

Deze crypto’s zijn geselecteerd op basis van hun fundamenten en groei potentieel. Vanwege hun relatief lage market caps zijn deze tokens vaak in staat tot significante stijgingen. 

1. Smog Token – De populaire cryptomunt met grote airdrop

$SMOG maakt tegenwoordig een merkwaardige opmars als pionier populaire cryptomunt, vooral door zijn innovatieve benadering op het gebied van milieu. Met als ambitie het behalen van een marktkapitalisatie van $2 miljoen bij de lancering, gevolgd door een gedurfde initiële investering van $1 miljoen, onderstreept $SMOG zijn unieke potentieel voor financiële groei, waardoor het wereldwijd aantrekkelijk is voor investeerders.

Wat $SMOG werkelijk onderscheidt, is de sterke betrokkenheid in de community, met een duidelijke focus op inclusiviteit en interactie met gebruikers. In combinatie met een toewijzing van 50% aan marketing om de zichtbaarheid en adoptie te vergroten, en 15% voor liquiditeit op exchanges, positioneert $SMOG zich als een aantrekkelijke keuze voor vooruitstrevende investeerders in de populaire crypto scene.

De Smog Token, populaire cryptomunten

Met een gedetailleerde routekaart die zich richt op meer dan 100.000 ‘Chosen Warriors’, bewijst $SMOG zijn strategische aanpak op groei en invloed, niet alleen binnen China maar wereldwijd. De Smog Token organiseert een grote airdrop. Dit versterkt de positie van $SMOG als een populaire crypto in de steeds evoluerende wereld van digitale valuta.

De indrukwekkende waarde stijging van meer dan 900% op de dag van lancering benadrukt het aanzienlijke potentieel van $SMOG binnen de cryptowereld. Voor investeerders die op zoek zijn naar een kans om rijk te worden met crypto, presenteert $SMOG zich als aantrekkelijke keuze. Het project belichaamt de synergie tussen technologische innovatie en ecologische verantwoordelijkheid, wat een veelbelovende toekomst voorspeld in de mondiale cryptomarkt.

Gelanceerd op 7 Februari 2024
Betaalmethoden  Solana / SOL tokens
Chain Solana 
Totale voorraad 1.400.000.000
Verkrijgbaar via Jupiter DEX

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

2. Sponge V2 – Nieuwe trending meme crypto met potentie

Sponge V2 ($SPONGEV2) is een nieuwe crypto meme coin die voortbouwt op $SPONGE. Sponge was in 2023 een trending cryptomunt die 100x rendementen leverde aan zijn vroege investeerders. Het team achter de meme coin is nu bezig met een tweede versie van de cryptomunt die zijn eigen unieke use case zal hebben.

Het team is namelijk op dit moment de mogelijkheden voor een Sponge game aan het ontdekken. Deze Play-2-Earn game zal gebruik maken van de nieuwe cryptomunt en gebruikers zullen kunnen racen met Sponge karakters. Met de lancering van zijn nieuwe game kan $SPONGEV2 een marktkapitalisatie van $100M binnen no-time bereiken.

Sponge V2 Token, Populaire Cryptomunten

Maar hoe verdien je nu eigenlijk $SPONGEV2? De trending cryptomunt kan niet worden gekocht. Gebruikers kunnen alleen $SPONGEV2 verdienen door $SPONGE te staken en vast te leggen. Hiermee verdienen ze een APY van minstens 40% over een periode van vier jaar. Gebruikers die nu $SPONGE kopen verdienen ook nog een bonus in V2 tokens die gelijk is aan hun aankoop.

Verder heeft het team nog exchange listings gepland op populaire gecentraliseerde exchanges OKX en Binance. Er zijn dus genoeg redenen om nu $SPONGE te kopen en te beginnen met het staken van de trending cryptomunt. Wie weet herhaalt $SPONGEV2 wel de enorme stijgingen van midden 2023 en levert het investeerders rendementen van 100x op. Investeer snel om de hype trein niet mis te lopen.

Startdatum Q2 2023
Betaalmethoden  ETH, USDT, BNB of bankpas
Chain Ethereum
Totale voorraad 40.400.000.000

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

3. Bitcoin Minetrix – Maakt minen mogelijk voor particuliere investeerders

Bitcoin Minetrix is een nieuw populair crypto project dat investeerders helpt met het overkomen van de uitdagingen van crypto mining. Het is vaak onrealistisch voor particuliere investeerders om crypto te minen door de hoge kosten en de geavanceerde apparatuur die hiermee gepaard gaan, maar Bitcoin Minetrix gaat hier verandering in brengen. 

Bitcoin Minetrix introduceert een Stake 2 Mine principe. Bij Bitcoin Mintetrix ben je in staat om BTCMTX tokens te staken in ruil voor cloud mining credits. Deze cloud mining credits kunnen vervolgens ingezet worden om Bitcoin tokens te minen. Op deze manier kunnen gebruikers profiteren van de voordelen van minen zonder dat ze hier dure apparatuur voor hoeven aan te schaffen. 

Bitcoin Minetrix

Het staken van BTCMTX tokens is simpel en je hebt alleen maar een wallet nodig die compatibel is met Ethereum (ETH). In totaal wordt 42,5% van de BTCMTX token voorraad gereserveerd voor het financieren van het minen van tokens. Daarnaast wordt 35% gereserveerd voor marketing, 15% voor beloningen en de resterende 7,5% wordt gebruikt voor staking beloningen totdat het cloud mining platform live is. 

BTCMTX tokens kunnen in de presale aangeschaft worden voor $0,11 per stuk. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB of credit card. 

Presales startdatum 26 september 2023
Betaalmethoden ETH, USDT, BNB en Credit card
Blockchain Ethereum
Totale Voorraad 4.000.000.000
Hard Cap $3.080.000
Presale Prijs $0,011

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

4. Meme Kombat – Ontvang op een leuke manier passief inkomen

Meme Kombat is een nieuw en uniek populair crypto project dat gebruikers in staat stelt om op meerdere manieren geld te verdienen. Allereerst heeft het een battle arena ontwikkeld waar gebruikers kunnen wedden op gevechten tussen meme coin karakters. 

Al deze gevechten worden ontwikkeld op basis van AI technologie en hierdoor zijn ze altijd spannend maar ook eerlijk. Gebruikers kunnen met behulp van de MK token wedden op hun favoriete karakter en hierdoor op een leuke manier wat extra geld verdienen met crypto

Meme Kombat

Daarnaast kunnen gebruikers de MK token ook staken tegen mooie beloningen. Op dit moment staat er zelfs een jaarlijks rentepercentage voor ze klaar van 112%. Ondanks dat de presale pas op 21 september gestart is, kunnen gebruikers nu al hun tokens vastzetten. Hiervoor zullen ze hun tokens wel moeten aanschaffen via ETH. 

30% van de totale voorraad is beschikbaar gesteld voor de staking en battle beloningen en 50% voor de presale. Daarnaast is er nog eens 10% gereserveerd voor DEX liquiditeit en de resterende 10% wordt uitgedeeld aan community beloningen. MK tokens zijn te koop voor $1,667 en aan te schaffen middels ETH, USDT, BNB of credit card. Wacht dus niet te lang met investeren in een van de beste meme coins van het moment. 

Presales startdatum 21 september 2023
Betaalmethoden ETH, USDT, BNB en credit card
Blockchain Ethereum
Totale Voorraad 6.000.000
Hard Cap $10.000.000
Presale Prijs $1,667

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

5. eTukTuk (TUK) – Zal dit de wereld van taxi’s gaan veranderen?

De wereld staat voor de uitdaging om verstandiger om te gaan met fossiele brandstofvoorraden, en ontwikkelingslanden waar tuktuks veelvuldig als vervoermiddel worden gebruikt, bieden een specifieke kans voor verbetering. In dit kader heeft het crypto project eTukTuk een innovatieve oplossing geïntroduceerd: de elektrische tuktuk.

Door crypto technologie toe te passen, vergroot het project zijn ontwikkelingskansen en trekt het fondsen aan om de uitbreiding van het project te ondersteunen. eTukTuk brengt niet alleen innovatieve oplaadstations naar ontwikkelingslanden en steden, maar maakt ook de aanschaf van de elektrische voertuigen betaalbaar, wat bijdraagt aan duurzamer en kostenefficiënter vervoer.

eTukTuk presale, populaire cryptomunten

De financiering van alle aspecten van eTukTuk wordt mogelijk gemaakt door de TUK token. Het aanschaffen van deze token stelt individuen in staat bij te dragen aan het gebruik van schonere, geëlektrificeerde taxi’s in landen waar tuktuks veel voorkomend zijn. Een aantrekkelijke toevoeging aan het project is de Play-to-Earn game, waar deelnemers tokens kunnen verdienen door in een eTukTuk rond te rijden. Daarnaast kun je passief inkomen verdienen met het staken van de token.

Daarnaast biedt het staken van de coin een mogelijkheid tot passief inkomen. De groene revolutie van eTukTuk kreeg een start met een presale, waardoor de tokens voordelig kunnen worden aangeschaft. Hierdoor kunnen mensen de token bezitten nog voordat het project wordt gelanceerd, waardoor ze kunnen profiteren van mogelijke prijsstijgingen zodra de eTukTuks daadwerkelijk in gebruik worden genomen en de token een cruciale rol gaat spelen.

Presale startdatum 2023
Betaalmethoden ETH, BNB, USDT of creditkaart
Chain BNB
Hard Cap $5.693.500
Min Investering $1,-
Max Investering Geen

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

6. Bitcoin – Grootste cryptocurrency van de wereld

Bitcoin blijft nog altijd de grootste en een van de meest populaire cryptomunten van de wereld. Ondanks dat het moeilijker kan zijn voor investeerders om met Bitcoin dezelfde grote winsten te realiseren als met de tokens hierboven, blijft Bitcoin nog altijd een populaire investering. 

Bitcoin is met een market cap van rond de $510 miljard veruit de grootste crypto van de wereld. Deze grote market cap zorgt er echter ook voor dat het moeilijk voor Bitcoin gaat worden om dezelfde groeipercentages van  x5, x10 of zelfs  x100 te bereiken zoals in het verleden is gebeurd.

Bitcoin

De grote market cap brengt echter ook voordelen met zich mee. Bitcoin is in de afgelopen jaren een relatief stabiele crypto geworden en daardoor is het in de ogen van de meeste investeerders een veilige crypto geworden. 

Door te investeren in Bitcoin ben je nog altijd in staat om winsten te realiseren op het moment dat de bear markt afloopt en de bull markt van start gaat. Met het aankomende halving evenement in het vooruitzicht, verwachten experts dat Bitcoin opnieuw een opwaartse trend kan laten zien.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

7. Ethereum – Crypto met de beste utility

Waar Bitcoin de grootste crypto van de wereld is, is Ethereum misschien wel de meest ontwikkelde crypto. Met plek 2 op de ranglijst van grootste crypto’s op basis van market caps doet ETH het zeker niet slecht, en op de Ethereum blockchain zijn ondertussen al duizenden andere nieuwe cryptomunten ontwikkeld.

Waar Bitcoin redelijk hetzelfde is gebleven over de afgelopen jaren, heeft Ethereum er alles aan gedaan om zich te blijven ontwikkelen. Zo is het recentelijk overgegaan op het Proof-of-Stake mechanisme waardoor de gehele blockchain een stuk zuiniger met energie omgaat. Doordat er zoveel tokens zijn ontwikkeld op de Ethereum blockchain zal de vraag naar de ETH token ook hoog blijven. Hierdoor blijft  het een van de meest populaire cryptomunten van dit moment. 

Ethereum

De verwachting is dat Ethereum op de lange termijn aanzienlijk zal stijgen, helemaal op het moment dat er een nieuwe bull rally gestart wordt. Daarnaast zorgen de  vele activiteiten op de Ethereum blockchain ervoor dat er een stabiele vraag is naar Ethereum tokens. 

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

8. Cardano – Open Source platform voor transacties via smart contracts

Cardano is een gedecentraliseerd open source platform dat net als Ethereum gebruikmaakt van het Proof-of-Stake mechanisme. De token werd gelanceerd in 2017 door de medeoprichter van Ethereum, Charles Hoskinson. 

Het platform is ontwikkeld voor transacties via smart contracts. Cardano staat bekend om zijn snelle transacties en sterke fundamenten. De crypto wist in 2021 de top 3 van grootste crypto binnen te komen en bevindt zich nu op plek 7 met een market cap van rond de $8,5 miljard. 

Cardano

Cardano is een van de milieuvriendelijkste crypto’s en door zijn snelle transacties, is het een van de meest populaire cryptomunten. Het is de verwachting dat de token stand kan houden tijdens de bear markt en mee kan profiteren van de aankomende bull markt. 

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

9. Ripple – Beste crypto voor internationale transacties

XRP is de native token van Ripple en ontwikkeld voor het mogelijk maken van internationale transacties. XRP is de tegenhanger van het betaalsysteem SWIFT en maakt het mogelijk om tegen lagere kosten zeer grote internationale transacties uit te voeren. Waar een internationale transactie met SWIFT erg lang kan duren weet XRP dit binnen enkele seconden af te ronden. Hiermee heeft het de markt van internationale transacties weten te transformeren.

XRP

Ripple kwam in 2021 in een rechtszaak met de SEC terecht, omdat  de SEC Ripple beschuldigde van het illegaal verkopen van effecten. In juli van 2023 deed de rechter een uitspraak die grotendeels in het voordeel van XRP uitpakte. Sindsdien zijn steeds meer exchanges de token weer gaan listen. 

Met de utility van XRP en de gewonnen rechtszaak tegen de SEC, lijken de fundamenten van XRP solide te zijn.. De token bevindt zich op plek 5 van de grootste crypto’s op basis van market cap met een market cap van ongeveer $26,5 miljard. 

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Zo herken je de beste populaire crypto

Het is tegenwoordig een uitdaging voor investeerders om de beste cryptocurrencies te vinden uit de meer dan 20.000 crypto’s die op de markt beschikbaar zijn.  Elke dag worden er weer nieuwe crypto’s op de markt gebracht en investeerders zullen een aantal belangrijke aspecten in de gaten moeten houden om de beste en betrouwbare crypto’s te herkennen. 

Bij nieuwe crypto’s is het erg belangrijk dat je weet dat het een betrouwbaar project is waar geen kans is op een rug pull. (Een “rug pull” verwijst naar een situatie waarin de makers of ontwikkelaars van een project zich terugtrekken (pull out) en onverwachts al het geld of activa dat in het project is geïnvesteerd, meenemen, waardoor investeerders verlies lijden.) Daarnaast zal het project een vorm van utility moeten hebben om succesvol te worden op de lange termijn. Om te herkennen of een crypto een goede investering is, zal er gekeken moeten worden naar de roadmap, tokenomics en het team dat erachter zit. 

Roadmap 

Een roadmap is een cruciaal instrument om te begrijpen wat een cryptocurrency project van plan is. In een roadmap legt het project alle stappen vast die ze in de komende jaren willen ondernemen. Dit biedt investeerders een duidelijk beeld van wat ze kunnen verwachten van het project. 

Smog Token Roadmap, populaire cryptomunten

Daarnaast wordt uit de roadmap ook vaak duidelijk wat de utility van een project is. Op deze manier ben je als investeerder in staat om in te schatten of het project echte waarde biedt. 

Tokenomics

De Tokenomics geeft inzicht in de manier waarop de beschikbare tokens verdeeld worden binnen het crypto project. Dit moet duidelijk beschreven staan zodat er geen kans is op een rug pull. Hiervoor is het belangrijk om te controleren of het team geen grote bedragen voor zichzelf achterhoudt en dat de meeste tokens worden geserveerd voor de community of andere belangrijke onderdelen zoals marketing en liquiditeit. 

Team

Het team achter een token kan vaak al een beeld geven of een project betrouwbaar is en of het een succes kan worden. Idealiter vind je een project met een ervaren team dat al eerder verantwoordelijk is geweest voor succesvolle projecten. Op deze manier vergroot je de kans  dat je de juiste crypto kiest.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Stappenplan investeren in de Smog Token

Hieronder vind je het stappenplan hoe je kan investeren in de meeste populaire crypto munten. Als voorbeeld wordt de Smog Token gebruikt, maar het aankoopproces is vergelijkbaar met de meeste projecten die hierboven benoemd zijn. 

Stap 1 Download een geschikte wallet

Wanneer je in een nieuwe coin gaat investeren, heb je een geschikte wallet nodig. In het geval van de Smog Token, is de Phantom wallet geschikt. De Smog Token draait op de Solana blockchain, waardoor deze wallet geschikt is.

Stap 2: Koop coins

Investeerders kunnen de Smog Token niet direct met fiat currency kopen en zullen dus eerst andere crypto’s moeten aanschaffen. 

SOL of USDC kunnen worden gebruikt voor het aanschaffen van $SMOG tokens. Schaf dus een van deze tokens aan. Koop wat extra coins om voor extra kosten zoals gas fees te kunnen betalen.

Stap 3: Verbind je wallet met de website

Bij de volgende stap ga je je wallet verbinden. Ga naar de Jupiter DEX website, de website waar de coin gelist is, en verbind je wallet. Geef toestemming voor de koppeling en je bent verbonden.

Stap 4: Koop de Smog Token

Vervolgens kan je de Smog Token kopen middels SOL of USDC. De koper kan aangeven hoeveel token ze willen kopen. Bevestig de trade en je ontvangt de tokens in je wallet.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Conclusie

Grote cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum bevinden zich logischerwijs nog altijd in de top 9 van populaire cryptomunten. Het  zijn echter steeds vaker de nieuwe presale tokens zoals Sponge V2 (SPONGEV2), Bitcoin Minetrix (BTCMTX), Meme Kombat (MK) en nieuwe tokens zoals de Smog Token (SMOG), die snel aan populariteit winnen onder investeerders om hun innovatieve functionaliteiten.

Ondanks dat deze tokens gepaard gaan met grotere risico’s is er ook een stuk meer potentie voor groei dan bij de traditionele cryptocurrencies. Op basis van onze analyse is de Smog Token op dit moment de meest populaire cryptomunt. De SMOG tokens kun je aanschaffen via het stappenplan hierboven.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de 9 beste populaire crypto?

Wat zijn de meest verhandelde cryptovaluta?

Wat zijn de meest populaire cryptomunten om te kopen?

Welke populaire cryptomunten gaan stijgen?

Wat is de populairste crypto van 2024?

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Ethereum trending crypto Data en Analyse
Niet Bitcoin Maar Ethereum en Binance Coin Stelen de Show Deze Week

Beleggers en handelaren verbreden hun de afgelopen tijd hun aandacht van bitcoin naar altcoins zoals...

Ethereum ETF Nieuws
Grayscale CEO: Spot Ethereum ETF Goedkeuring Slechts een Kwestie van Tijd

Grayscale CEO Michael Sonnenshein deelde zijn optimisme over de goedkeuring van een spot ethereum ETF...

solana koers verwachtign Nieuws
Waarom Zakt Solana? What’s Next: Kan Solana €200 Worden Of €88?

In tegenstelling tot de rest van de crypto markt moest Solana over de afgelopen dagen...

Nieuws
Bitcoiners delen vroege emails met Satoshi

Recent zijn belangrijke inzichten in de begindagen van Bitcoin aan het licht gekomen door de...

scorpion casino online gambling platform Persberichten
Geïnteresseerd In Online Casino’s? Zoek Niet Verder Dan Het Op Crypto Gerichte Scorpion Casino, Dat Meer Dan 200 Spellen Heeft

Met een gevarieerde selectie van meer dan 200 spellen binnen een crypto gericht platform, onderscheidt...

Lees meer