OpenAI mede-oprichter John Schulman sluit zich aan bij rivaal Anthropic

810 totale weergaven

John Schulman, medeoprichter van OpenAI, heeft de organisatie verlaten om zich aan te sluiten bij het concurrerende AI-bedrijf Anthropic, met als doel zich meer te richten op AI alignment en hands-on technisch werk.

Vertrek en nieuwe richting

In een verrassende stap heeft OpenAI mede-oprichter John Schulman het bedrijf verlaten om zich aan te sluiten bij concurrent Anthropic. Schulman postte op X en legde uit dat zijn beslissing werd ingegeven door de wens om zich meer te richten op AI alignment en zich bezig te houden met technisch werk.

Focus op AI afstemming

Schulman verduidelijkte dat zijn beslissing persoonlijk was en niet te wijten aan een gebrek aan steun van OpenAI. Hij prees de toewijding van het bedrijf aan afstemmingsonderzoek, maar voelde een persoonlijke drive om nieuwe perspectieven te krijgen en onderzoek te doen bij Anthropic.

Belangrijke veranderingen in leiderschap bij OpenAI

Het vertrek van Schulman volgt op een aantal spraakmakende vertrekken bij OpenAI, waaronder productmanager Peter Deng en president Greg Brockman, die met verlengd verlof is. Met het vertrek van Schulman zijn er nog maar drie van de oorspronkelijke 11 oprichters over bij OpenAI: CEO Sam Altman, Greg Brockman en Wojciech Zaremba.

Achtergrond en bijdragen

Schulman speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van OpenAI’s ChatGPT en leidde het reinforcement trainingsteam dat AI-modellen verfijnde om menselijke instructies op te volgen. Zijn overstap naar Anthropic, opgericht door voormalig OpenAI VP Dario Amodei en zijn zus Daniela, benadrukt de voortdurende verschuivingen binnen de AI-industrie.

Lopende uitdagingen

Ondanks de controverses rond OpenAI’s benadering van AI-veiligheid, benadrukte Schulman zijn geloof in de visie en het leiderschap van het bedrijf. Zijn overstap naar Anthropic onderstreept de competitieve en dynamische aard van de AI-sector, waar bedrijven blijven strijden om toptalent en technologische vooruitgang.

Impact op de industrie

Deze belangrijke verschuiving in leiderschap en talent van OpenAI naar Anthropic zal een impact hebben op het AI-landschap, omdat beide bedrijven doorgaan met het ontwikkelen en verfijnen van geavanceerde AI-technologieën.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....