Nayib Bukele blijft 1 BTC per dag kopen tmv crypto crash – wat betekent dit voor toekomst crypto?

1209 totale weergaven
Bukele El Salvador

Bitcoin wordt gezien als het digitale goud en steeds meer landen voegen daad bij het woord en investeren als land in de grootste cryptomunt. Hiermee bouwen landen een alternatief op voor de goudvoorraad, die in de geschiedenis gebruikt werd als standaard om valuta’s stabiel mee te houden. 

Waar landen als de Verenigde Staten voorzichtig zijn in hun strategie om crypto in te kopen gaat het er iets zuidelijker heel anders aan toe. Nayib Bukele, president van El Salvador, is groot fan van Bitcoin en sinds hij in zijn land aan de macht is, maakt hij van El Salvador hét Bitcoin-land.

El Salvador koopt elke dag 1 Bitcoin

De strategie van El Salvador rondom cryptocurrency is qua investeringen eenvoudig; het koopt sinds de Nayib Bukele president is één Bitcoin per dag. Het maakt hem daarbij niet uit wat de huidige waarde is van de cryptomunt; het gaat immers om de lange termijn.

Met deze strategie heeft El Salvador inmiddels meer dan 5833 Bitcoin verzameld. Een totale waarde van meer dan $ 324 miljoen. Het bruto binnenlands product van het Midden-Amerikaanse land is $ 34 miljard, dus de reserve is nog relatief klein.

El Salvador bitcoin reserves

Naast deze strategie voor het inkopen van Bitcoin richt het land zich ook op andere ontwikkelingen rondom Bitcoin. Zo is het een wettig betaalmiddel geworden in het land en houdt het zich ook actief bezig met het minen van Bitcoin.

Het land loopt hiermee voor op de rest van de wereld en probeert op deze manier meer toeristen en bedrijven naar het land te trekken. Vooralsnog heeft dit niet geleid tot een enorm succes, maar de president laat zich niet gek maken door koersschommelingen en andere ontwikkelingen rondom Bitcoin en zet door met de huidige strategie.

Bitcoin als reserve – toekomst crypto

Door Bitcoin te kopen wil El Salvador de reserves van het land aanvullen. Niet meer met goud dus, maar met de digitale cryptomunt die juist erg veel schommelingen in prijs kent, terwijl goud juist een relatief stabiele investering is.

De twee zijn met elkaar te vergelijken, omdat ze allebei een gelimiteerde voorraad hebben. Goud heeft dat als natuurlijk metaal waarbij het meeste goud inmiddels wel gevonden heeft, terwijl het bij Bitcoin zo ontwikkeld is.

Aantal Bitcoins in omloop en de BTC koers. Bron: Blockchain.com

In totaal zijn er 21 miljoen Bitcoins waarvan er momenteel 19,7 miljoen in omloop zijn. Bitcoin is zo ontwikkeld dat er op steeds minder hoog tempo nieuwe coins vrijgegeven worden, waarbij er rondom het jaar 2100 alle Bitcoins uitgegeven zijn.

Daarmee zal Bitcoin op den duur zelfs te maken krijgen met een teruglopend aanbod, gezien het nog wel eens gebeurt dat traders hun Bitcoin kwijtraken. Al deze factoren maken het dat de president van El Salvador veel vertrouwen heeft in de waarde van Bitcoin op de lange termijn.

Andere crypto voor de lange termijn

Voor El Salvador is de focus duidelijk; Bitcoin is de enige cryptomunt waar het land in geïnteresseerd is vanwege de vergelijking die vaak met goud gemaakt wordt. De meeste crypto traders kijken voor de lange termijn ook naar andere kansen, zoals bij nieuwe altcoins.

Hieronder vind je twee altcoins in de meme coin markt die op dit moment voordelig verkrijgbaar zijn en zeker op de lange termijn een goede toekomst tegemoet kunnen gaan.

Pepe Unchained – eindelijk een eigen chain voor Pepe

Pepe is de afgelopen jaren gegroeid tot één van de bekendste memes uit de crypto markt. Daarmee begint het een alternatief te vormen voor de vele coins die de Shiba hond als karakter gebruiken. De Pepe meme komt nu ook naar een eigen blockchain met Pepe Unchained.

Deze cryptomunt is sinds een tijdje verkrijgbaar in een presale en traders zien een goede toekomst voor de cryptomunt. In totaal heeft het project al meer dan $ 7 miljoen opgehaald en de presale loopt nog even door.

Pepe Unchained opkomende crypto presale

Met de eigen layer-2 chain zorgt Pepe Unchained voor veel sneller en goedkopere transacties. Daarnaast zal de $PEPU token gemakkelijk te bridgen zijn tussen de eigen Pepe chain en de originele Ethereum blockchain.

Je koopt de token op het moment op de website van het project waar je Ethereum, USDT of BNB inruilt voor $PEPU tokens. Het is ook mogelijk om met je creditcard een directe aankoop te doen.

 

 

Base Dawgz – spring van blockchain naar blockchain

Meme coins als Dogecoin en Shiba Inu laten al jaren hun waarde zien, maar een echte toepassing hebben deze coins niet. Base Dawgz is een nieuw project dat wel met een echte toepassing komt en daarmee de meme coin markt op de kop wil zetten.

Het project is in eerste instantie ontwikkeld op de Base blockchain van Coinbase. Dit is een tweede laag op het Ethereum-netwerk waar ontwikkelaars sneller en goedkoper applicaties en tokens kunnen ontwikkelen.

base dawgz presale

Naast de ontwikkeling op Base wordt de token ook op de Ethereum blockchain, Binance Smart Chain, Avalanche Chain en Solana uitgebracht. Zodra de presale eindigt, zal het gemakkelijk mogelijk zijn om met de token van de ene naar de andere blockchain te springen.

Vervolgens kun je gemakkelijk de tokens weer op die blockchain verder verhandelen, waardoor Base Dawgz een belangrijke spil kan zijn in het verplaatsen van waarde van de ene chain naar de andere.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Bitcoin adoptieel salavdor

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...