Handleiding Crypto Mining (2024) – Hoe Werkt Crypto Minen?

Bitcoin miner

Met crypto mining verdien je geld middels het Proof of Work (PoW) model. Dit vraagt echter om een hoge initiële investering. Gelukkig zijn er ook andere manieren om met mining crypto te verdienen. Wij zetten de beste manieren om geld te verdienen via crypto minen uiteen.

Begin eenvoudig met crypto mining met deze tokens

 1. Bitcoin Minetrix (BTCMTX)Door middel van cloud mining profiteer je bij dit nieuwe project van de opbrengsten van PoW protocollen, zonder dat je zelf hoeft te investeren in dure hardware.
 2. Sponge V2 (SPONGEV2)Nieuwe opvolger van de populaire Spongebob Token waar je als alternatief op het minen van crypto passief geld kunt verdienen met staking.
 3. Meme Kombat (MK)P2E meme game waar je in plaats van mining van crypto passief geld kunt verdienen met staking én actief geld verdient door middel van wedden op Meme Kombat games.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Beste mining crypto beoordeeld

Met crypto mining kun je tal van kanten op, maar tegenwoordig wordt cloud mining crypto gezien als beste manier om passief geld te verdienen met PoW. Er zijn echter ook genoeg manieren om passief geld te verdienen op andere manieren. Wij zetten de 3 beste opties van 2024 om passief geld te verdienen met minen of een alternatief op een rij.

1. Bitcoin Minetrix – Geld verdienen met cloud mining crypto

Bitcoin Minetrix is een van de beste nieuwe crypto en brengt een uniek concept naar de blockchain: crypto mining via de cloud. Als cloud mining crypto platform, biedt Bitcoin Minetrix een methode die de nadelen van mining, zoals de behoefte aan dure hardware, technische kennis, hoge energiekosten en ruimte, omzeilt. Hierdoor wordt minen toegankelijker voor een groter publiek.

presale bitcoin minetrix crypto mining

Bitcoin Minetrix onderscheidt zich door het unieke stake-to-mine principe. Gebruikers kunnen $BCMTX tokens staken en zo cloud mining credits verdienen. Je gebruikt deze vervolgens voor het minen van BTC tokens via proxy. Het platform biedt een gebruiksvriendelijk dashboard waar gebruikers hun balans van tokens en credits gemakkelijk kunnen bijhouden.

Het platform vermindert de risico’s die vaak geassocieerd worden met cloud mining door een gedecentraliseerde aanpak. Voor het staken is alleen een ETH wallet nodig om ERC-20 coins te verdienen. Van de totale fondsen wordt 42,5% ingezet voor mining activiteiten, 35% voor marketing, 15% voor community beloningen en 7,5% voor staking zelf.

Gedurende de gelaagde presale zijn de tokens beschikbaar tegen een oplopende prijs. Je kunt de coins kopen met ETH, USDT, BNB of een bankpas. Dit biedt een aantrekkelijke mogelijkheid om vroeg en voordeliger in te stappen in deze veelbelovende cryptomunten.

Start van presale September 2023
Betaalmethodes ETH, USDT, creditcard
Staking beloningen 7,5%
Hard cap $3.080.000
Uitbetalingstermijn Maandelijks

Voordelen:

 • Volledig gedecentraliseerd
 • Passief geld verdienen met cloud mining crypto zonder dat je investeert in dure hardware

Nadelen:

 • Opbrengsten zijn potentieel lager dan als je zelf een hardware setup hebt

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

2. Sponge V2 – Mooie stakingopties bij deze SPONGE opvolger

SpongeV2 valt op onder de opkomende cryptomunten als een interessant alternatief voor crypto mining. Deze munt is een evolutie van de populaire Sponge V1, een van de beste meme coins van 2023, ondersteund door een community van meer dan 30.000 leden. Slimme investeerders houden deze nieuwe variant nauwlettend in de gaten.

spongev2 presale platform waar je ook kunt crypto minen

Sponge V2 introduceert het Stake-to-Bridge mechanisme. Dit biedt de mogelijkheid om Sponge V2 tokens te verdienen door Sponge V1 tokens te staken. Dit vernieuwende systeem leidt tot een geleidelijke afname van Sponge V1 in de markt, met het uiteindelijke doel om deze volledig te laten verdwijnen.

De onderscheidende factoren van Sponge V2 vergeleken met V1 liggen in de extra functionaliteiten. Zo is er een Play-to-Earn racegame waar spelers tokens kunnen verdienen, en een duidelijk dashboard dat inzicht geeft in je bezittingen en stakes.

Investeerders die Sponge tokens staken, kunnen bovendien voor een beperkte periode een extra Sponge V2 bonus ontvangen. Met de recente officiële ICO van Sponge V1, lijkt nu een uitgelezen kans om in te stappen en te profiteren van de voordelen die Sponge V2 biedt, een interessante kans naast de traditionele opties. Vooral met het aankomende altcoin season in zicht.

Start van presale December 2023
Betaalmethodes ETH, USDT, creditcard
Staking beloningen 275%
Hard cap N.v.t.
Uitbetalingstermijn Regelmatig

Voordelen:

 • Uniek Stake-to-Bridge concept om je oude coins over te zetten
 • Extra voordeel als je je wallet verbindt (274%)

Nadelen:

 • Niet met BNB te kopen

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

3. Meme Kombat – Zowel actief als passief geld verdienen

Meme Kombat combineert humor en memes met uitstekende (passief en actief) verdienmodellen. Het is daarbij een alternatief op het verdienen van passief geld met crypto mining software. Dit heeft de aandacht getrokken van veel investeerders, die al tijdens de presale willen profiteren van deze presale crypto.

memekombat presale waar je kunt crypto minen

Meme Kombat biedt daarbij niet alleen een lucratief staking mechanisme met een aantrekkelijke APY van 126%, maar biedt ook de een van de beste crypto games van het moment: de Battle Arena. In deze arena strijden verschillende meme karakters om de overwinning.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om te wedden op hun favoriete teams, waarbij AI-technologie wordt ingezet voor het bepalen van wedstrijduitslagen. Dit biedt gebruikers de kans op mooie winsten bij een correcte voorspelling. De tokenomics van Meme Kombat zijn sterk gericht op de community: 50% van de 12 miljoen tokens zijn beschikbaar in de presale, 30% is gereserveerd voor staking en battle beloningen, 10% voor DEX-liquiditeit, en de resterende 10% voor community beloningen.

De presale, die al begonnen is en doorloopt tot een hard cap van $8 miljoen bereikt is, biedt deze opkomende cryptomunten aan voor $0,279 per stuk. Tokens worden direct na aankoop gestaked, wat vroege investeerders een voordeel geeft met passieve inkomsten. Dit maakt Meme Kombat een interessante optie voor investeerders die zoeken naar alternatieven voor traditionele crypto mining opbrengsten.

Start van presale September 2023
Betaalmethodes ETH, USDT
Staking beloningen 126%
Hard cap $8.000.000
Uitbetalingstermijn Regelmatig

Voordelen:

 • Zowel actief als passief geld verdienen met P2E games en staking
 • Veelbelovende meme coin voor 2024

Nadelen:

 • Niet met BNB of fiat geld te kopen

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat is crypto mining?

Crypto mining is het proces waarbij transacties voor PoW cryptocurrency worden geverifieerd en toegevoegd aan de blockchain. Miners gebruiken krachtige computers om complexe wiskundige puzzels op te lossen die essentieel zijn voor het valideren en vastleggen van transacties. Wanneer een miner succesvol een nieuw transactieblok oplost, ontvangt hij een beloning in de vorm van cryptocurrency, zoals Bitcoin.

Het proces van mining vereist aanzienlijke rekenkracht, wat leidt tot hoge energiekosten. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van gespecialiseerde hardware, zoals ASICs, die efficiënter zijn dan gewone computers. Er is ook een trend naar cloud mining crypto, waarbij individuen rekenkracht huren van grote datacenters, waardoor de noodzaak voor persoonlijke hardware en hoge energiekosten vermindert.

Crypto minen in Nederland was in het verleden ook populair, maar met de hoge energierekening wordt dit steeds minder aantrekkelijk.

Waarom is crypto mining nodig?

Waarom is crypto mining nodig?

Crypto mining is cruciaal voor het onderhoud en de veiligheid van blockchain netwerken. Het valideert en registreert transacties, waardoor de integriteit en het vertrouwen in de blockchain worden gewaarborgd. Zonder mining zou er geen mechanisme zijn om te voorkomen dat dezelfde digitale valuta meerdere keren wordt uitgegeven.

Mining zorgt ook voor decentralisatie, een kernprincipe van veel cryptocurrency’s, doordat het netwerkbeheer wordt verspreid over vele onafhankelijke miners, in plaats van geconcentreerd in de handen van enkele grote partijen.

Hoe werkt crypto minen in 2024?

Crypto mining is een complex proces dat een cruciale rol speelt in het functioneren van blockchaintechnologie en cryptocurrency’s. We leggen het in het kort stapsgewijs uit:

 1. Transactieverificatie: Miners beginnen met het verzamelen van transacties uit een netwerk. Elke transactie wordt geverifieerd door de digitale handtekeningen te controleren, die aantonen dat de zender genoeg saldo heeft en de autoriteit om de transactie te versturen.
 2. Transactieblok vormen: Na verificatie worden deze transacties gebundeld in een ‘blok’. Een blok bevat een bepaalde hoeveelheid transacties, afhankelijk van de grootte en de capaciteit van het blockchain-netwerk.
 3. Puzzel oplossen: Om een blok toe te voegen aan de blockchain, moeten miners een zeer complexe wiskundige puzzel oplossen, wat een ‘proof of work’ is. Deze puzzel vereist intensieve rekenkracht en energie, waardoor je voor mining moet investeren in dure hardware.
 4. Nieuw blok toevoegen aan de blockchain: Zodra een miner de puzzel oplost, wordt het blok toegevoegd aan de blockchain. Dit proces wordt ‘mining’ genoemd. De opgeloste puzzel dient als bewijs dat de miner het werk heeft gedaan.
 5. Beloning ontvangen: Als beloning voor hun werk ontvangen miners een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency, zoals Bitcoin. Dit stimuleert miners om hun rekenkracht te blijven inzetten voor het verwerken en verifiëren van transacties.
Waarom is Proof of Work belangrijk?

Waarom is Proof of Work belangrijk?

 • Beveiliging: De Proof of Work puzzel zorgt voor de beveiliging van het netwerk. Het is zo complex dat het onmogelijk is om te vervalsen of aan te vallen zonder een enorme hoeveelheid rekenkracht.
 • Decentralisatie: Door iedereen de kans te geven om te minen, bevordert Proof of Work de decentralisatie van het netwerk. Dit betekent dat geen enkele mining partij de volledige controle kan hebben over de blockchain.
 • Transparantie en vertrouwen: Deze methode zorgt ervoor dat alle transacties op de blockchain transparant en onveranderlijk zijn, wat essentieel is voor het vertrouwen in het systeem.

Wat is een mining crypto?

Mining crypto zijn cryptocurrency’s die kunnen worden verkregen door het proces van minen, waarbij je dus een transactie versleuteld en toevoegt aan de blockchain. Dit proces vereist vaak krachtige hardware en kan leiden tot aanzienlijke kosten, niet alleen voor de aanschaf van de benodigde apparatuur, maar ook voor het energieverbruik.

Echter, er zijn alternatieve methoden ontwikkeld om crypto te verdienen zonder de noodzaak van intensieve mining. Een voorbeeld hiervan is Bitcoin Minetrix, een platform dat cloud mining crypto aanbiedt. Andere voorbeelden zijn projecten zoals Meme Kombat en Sponge, waarbij gebruikers crypto kunnen verdienen door simpelweg tokens te bezitten en te staken.

crypto verdienen door tokens te bezitten en te staken

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat is cloud mining van crypto?

Cloud mining van crypto verwijst naar het proces waarbij individuen deel kunnen nemen aan het minen van crypto zonder directe eigenaar te zijn van mining hardware. In plaats daarvan huren ze rekenkracht van grotere datacentra. Dit stelt gebruikers in staat om te minen zonder de hoge initiële kosten voor de aanschaf van apparatuur of de zorgen over het hoge energieverbruik.

Cloud mining biedt een toegankelijker alternatief voor traditionele mining en maakt het voor een breder publiek mogelijk om deel te nemen aan mining van crypto. Alhoewel er nog maar weinig projecten deze service aanbieden, is Bitcoin Minetrix een van de pioniers van deze relatief nieuwe trend.

Voordelen van cloud-based crypto mining

Cloud-based minen biedt verschillende voordelen die het aantrekkelijk maken, vooral voor diegenen die geïnteresseerd zijn in mining van crypto maar niet willen investeren in dure hardware. We zetten de voordelen van cloud mining crypto voor je op een rijtje.

Energie efficiëntieGebruiksgemakToegankelijkheidSchaalbaarheid

Energie efficiëntie

Een van de grootste uitdagingen bij traditioneel minen is het hoge energieverbruik. Cloud mining biedt een oplossing door deel te nemen aan een mining pool, zonder dat je eigenaar hoeft te zijn van de hardware. Zo kun je profiteren van crypto mining opbrengsten zonder het zware werk te verrichten.

Gebruiksgemak

Cloud mining vereenvoudigt het hele miningproces. Je hoeft je niet bezig te houden met het opzetten en onderhouden van mining hardware of het up-to-date houden van mining software. Dit maakt het voor mensen zonder technische achtergrond gemakkelijker om deel te nemen aan mining.

Toegankelijkheid

Traditionele crypto mining kan beperkend zijn door de noodzaak van technische kennis, een geschikte fysieke ruimte en toegang tot goedkope elektriciteit. Cloud mining crypto maakt deze barrières overbodig, waardoor mensen wereldwijd de kans krijgen om te minen, ongeacht hun locatie of ervaring.

Schaalbaarheid

Met cloud mining kun je gemakkelijk op- of afschalen, afhankelijk van je budget en eigen inzichten. Dit betekent dat je je deelname aan mining kunt aanpassen aan marktontwikkelingen, zonder dat je vastzit aan de hardware die je bezit.

tokenomics crypto mining bitcoin minetrix

Zo selecteer je de beste crypto mining software

Het selecteren van de juiste crypto mining software is cruciaal voor efficiënt en winstgevend minen. De keuze hangt af van verschillende factoren, waaronder de hardware die je hebt, de crypto die je wilt minen, en je technische vaardigheden.

Hardware compatibiliteitOndersteunde cryptocurrency'sGebruiksvriendelijkheidEfficiëntieVeiligheid

Hardware compatibiliteit

De crypto mining software moet goed werken met de hardware die je hebt. Verschillende soorten hardware, zoals ASICs of GPU’s, kunnen beter presteren met specifieke software. Het is belangrijk om te controleren of de software die je kiest geoptimaliseerd is voor jouw type hardware.

Ondersteunde cryptocurrency’s

Niet alle crypto mining software ondersteunt alle cryptocurrency’s. Afhankelijk van welke munten je wilt minen, moet je software kiezen die deze specifieke munten ondersteunt. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om minder bekende of nieuwere cryptocurrency’s te minen.

Gebruiksvriendelijkheid

Als je nieuw bent in mining, zoek dan naar software met een gebruiksvriendelijke interface. Voor ervaren miners kunnen geavanceerde functies en aanpassingsopties aantrekkelijker zijn. Overweeg je ervaringsniveau bij het kiezen van software.

Efficiëntie

Efficiëntie is cruciaal voor winstgevendheid. Software die een hogere hash rate biedt of efficiënter werkt, kan leiden tot betere mining-resultaten en lagere elektriciteitskosten.

Veiligheid

De crypto mining software moet veilig zijn om te voorkomen dat je systeem wordt aangetast. Zoek naar software met een goede reputatie en positieve recensies om de veiligheid van je apparatuur en je crypto te waarborgen.

In 4 stappen beginnen met crypto mining

Crypto mining is erg ingewikkeld en tegelijkertijd moet je flink investeren in geschikte hardware. Om die redenen wordt het steeds minder aantrekkelijk om te kiezen voor crypto mining in 2024. Cloud mining is echter een innovatieve manier om toch in te stappen en te profiteren van crypto mining opbrengsten.

Om te beginnen met cloud mining van crypto via Bitcoin Minetrix, volg je deze 4 stappen:

 1. Stap 1: Account aanmaken bij Bitcoin Minetrix

  Registreer je op het platform van Bitcoin Minetrix om toegang te krijgen tot hun diensten.
 2. Stap 2: Koop BTCMTX tokens

  Koop BTCMTX tokens via het platform. Dit kan met ETH, USDT en creditcard.
 3. Stap 3: Overzetten van tokens naar je Bitcoin Minetrix account

  Na afloop van de presale, kun je je BTCMTX tokens claimen naar een wallet van jouw keuze.
 4. Stap 4: Start met cloud mining van crypto

  Zet je BTCMTX tokens in voor cloud mining en begin met het verdienen van crypto mining beloningen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat is de beste crypto mining app?

De beste crypto mining app hangt af van je specifieke behoeften, zoals het type cryptocurrency dat je wilt minen, het apparaat dat je gebruikt, en je niveau van technische expertise. Sommige apps bieden een gebruiksvriendelijke interface en zijn geschikt voor beginners, terwijl andere geavanceerdere functies hebben voor ervaren miners.

De beste cloud mining crypto app is de Bitcoin Minetrix app. Hier zie je je hele portfolio en wat je inkomsten zijn overzichtelijk in je dashboard en kun je je BTCMTX tokens managen vanuit je smartphone.

Beste crypto mining apps voor Android en iOS

Beste crypto mining apps voor Android en iOS

Voor Android en iOS gebruikers zijn er verschillende crypto mining apps beschikbaar. De meest populaire apps bieden vaak een balans tussen gebruiksgemak, efficiëntie en veiligheid. Ze kunnen functies hebben zoals realtime monitoring van je mining activiteiten, ondersteuning voor de beste crypto’s, en mogelijkheden voor cloud mining.

bitcoin minetrix app crypto mining

Overall scoort de Bitcoin Minetrix app het hoogst op gebruiksgemak en functionaliteiten. Bovendien kan de crypto mining app voor zowel Android als iOS gedownload worden.

Conclusie

Crypto mining in 2024 is tegenwoordig minder populair vanwege de hoge kosten. milieu-onvriendelijkheid en technische complexiteit. Traditionele mining vereist dure hardware en veel elektriciteit, wat het onpraktisch maakt. Cloud mining elimineert de noodzaak voor dure apparatuur en hoge energiekosten, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel beginners als ervaren miners.

Bitcoin Minetrix is een uitstekend platform voor cloud mining, dat gebruikers in staat stelt om te profiteren van crypto mining opbrengsten zonder de hoge instapkosten. Het biedt gebruiksgemak, efficiëntie, en toegankelijkheid, waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die willen profiteren van mining zonder de bijbehorende technische uitdagingen en financiële investeringen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen

Wat is crypto mining?

Hoe werkt crypto mining?

Wat is crypto mining software?

Wat is de beste crypto mining app?

Hoe hoog zijn crypto mining opbrengsten?

Referenties

Lees meer over:

By Joren Verdoes

Met zijn 15 jaar ervaring als tech schrijver en meer dan 10 jaar kennis binnen de cryptowereld is Joren Verdoes een doorgewinterde en invloedrijke Bitcoinmagazine specialist. Hij brengt nieuws en actualiteiten samen met nuttige inzichten uit de markt.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Nieuws
Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

Nieuws
Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

Dogecoin en meme coins Nieuws
DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

Nieuws
WSJ geconfronteerd met rechtszaak wegens laster voor Tether-Bitfinex artikel

Het gerenommeerde The Wall Street Journal (WSJ) staat een rechtszaak te wachten vanwege een artikel...

Lees meer