Nexera wordt geconfronteerd met $ 1,5M hack en staakt handelsactiviteiten

804 totale weergaven

Decentralized crypto exchange Nexera heeft alle handelsactiviteiten gepauzeerd na een $1,5 miljoen exploit, wat een nieuwe significante inbreuk op de beveiliging in de DeFi ruimte markeert.

Nexera wordt geconfronteerd met exploit

Het multi-chain decentralized exchange (DEX) Nexera heeft alle handelsactiviteiten stopgezet na een exploit van $1,5 miljoen. Het lek, dat voor het eerst werd gemeld door het forensische blockchainbedrijf Cyvers, betrof een hacker die controle kreeg over het proxycontract van Nexera en de liquiditeit van het platform aftapte.

Details van de hack

Volgens Cyvers slaagde de aanvaller erin om controle te krijgen over het proxycontract van Nexera en het vervolgens te upgraden met nieuwe machtigingen. Hierdoor kon de hacker de ‘withdraw admin’ functie gebruiken om alle NXRA tokens over te dragen.

De hacker heeft actief de liquiditeit van de exchange verkocht voor Ethereum, waarbij sommige fondsen al zijn overbrugd naar de BNB-chain.

Onmiddellijke acties

Nexera heeft het NXRA tokencontract en de handel op gedecentraliseerde exchanges gepauzeerd om verdere schade te beperken.

Het team werkt ook samen met gecentraliseerde beurzen om handelsactiviteiten met NXRA tokens te stoppen. Nexera heeft alle tokenhouders geadviseerd om de handelsactiviteiten onmiddellijk te staken terwijl het onderzoek loopt.

Impact op de markt en herstelinspanningen

Na de exploit kelderde de prijs van NXRA met meer dan 40% en werd verhandeld op $0,036, volgens Coingecko. Nexera is in gesprek met wetshandhavers en blockchain beveiligingsbedrijven om de hack te onderzoeken en de gestolen fondsen terug te krijgen.

De snelle reactie is cruciaal om het vertrouwen van investeerders te herstellen en de marktwaarde van de token te stabiliseren.

Terugkerende beveiligingsproblemen

Dit incident benadrukt de aanhoudende kwetsbaarheden binnen de DeFi ruimte. De hacker wordt in verband gebracht met een reeks eerdere exploits met gecompromitteerde private keys, waaronder incidenten met SpaceCatch, Concentric Finance, OKX DEX en Serenity Shield.

De exploit komt slechts enkele weken na een hack van $ 230 miljoen van de WazirX exchange, die grote zorgen baart over de veiligheid van platforms voor digitale activa.

Samenvatting

Nexera’s snelle actie om de handel te stoppen en het platform te beveiligen is een belangrijke stap om de schade van de exploit te beperken. Het lopende onderzoek en de inspanningen om de gestolen fondsen terug te krijgen zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden door de cryptogemeenschap.

Dit incident onderstreept het belang van robuuste beveiligingsmaatregelen en voortdurende waakzaamheid in het gedecentraliseerde financiële ecosysteem.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....