Michael Saylor heeft $1 miljard aan bitcoin

1251 totale weergaven

Michael Saylor, oprichter van het Amerikaanse technologiebedrijf MicroStrategy, heeft onthuld dat hij persoonlijk meer dan $1 miljard aan Bitcoin bezit. Deze aankondiging onderstreept niet alleen zijn persoonlijke vertrouwen in de cryptomunt, maar ook de strategische visie van MicroStrategy op digitale activa.

De precieze hoeveelheid Bitcoin die Saylor bezit, werd niet gespecificeerd, maar zijn investering bevestigt zijn standvastige geloof in het potentieel van Bitcoin als waardeopslag. MicroStrategy begon in augustus 2020 met het aankopen van Bitcoin als een strategische reserve. Sindsdien heeft zowel het bedrijf als Saylor persoonlijk hun posities in Bitcoin vergroot.

Saylor is een van de meest prominente bitcoiners van het moment. Zelf heeft hij dus een groot vermogen in bitcoin zitten. Maar zijn bedrijf doet dat nog veel meer. Per 1 augustus 2024 bezit MicroStrategy 226.500 Bitcoins, met een totale waarde van ruim $14 miljard op basis van de huidige marktprijzen​. Deze aankopen zijn gedaan tegen een gemiddelde prijs van $36.821 per Bitcoin, wat het totale investeringsbedrag op $8,5 miljard brengt​.

Aankopen in 2024

In het tweede kwartaal van 2024 kocht MicroStrategy 12.222 Bitcoins voor $805 miljoen. Dit toont aan dat het bedrijf vastbesloten is zijn positie in de cryptomarkt verder te versterken​. MicroStrategy heeft regelmatig kapitaal aangetrokken door middel van aandelenuitgiftes en obligaties om deze aankopen te financieren.

MicroStrategy is van origine een bedrijf dat softwareoplossingen en business intelligence aanbiedt. Saylor heeft de afgelopen jaren een prominente rol gespeeld in de adoptie van Bitcoin door bedrijven. MicroStrategy is het eerst bedrijf dat op deze manier zoveel mogelijk BTC verzamelt. En dat deden ze onder leiding van Saylor.

Waarom zoveel bitcoin?

Saylor’s motivatie om in Bitcoin te investeren is gebaseerd op zijn overtuiging dat munt een superieure vorm van waardeopslag is in vergelijking met traditionele valuta. Hij ziet Bitcoin als een bescherming tegen inflatie en als een manier om kapitaal te behouden in een wereld van toenemende monetaire onzekerheid. MicroStrategy volgt een soortgelijke logica in hun bedrijfsstrategie, door Bitcoin te gebruiken als een belangrijk onderdeel van hun treasury management.

Saylor heeft zijn aankopen gefinancierd met persoonlijke middelen. Voor MicroStrategy zijn de aankopen deels gefinancierd door middel van obligatie-uitgiftes en andere financieringsmechanismen. Dit heeft het bedrijf in staat gesteld om aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin aan te kopen zonder de operationele kasstromen te beïnvloeden.

Rol van Michael Saylor

Michael Saylor is sinds augustus 2022 de uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, nadat hij zijn rol als CEO had neergelegd​. In zijn huidige functie richt Saylor zich voornamelijk op innovatie en lange termijn strategieën voor het bedrijf, evenals de voortdurende acquisitie van Bitcoin. Hij blijft een prominente pleitbezorger voor Bitcoin en heeft een aanzienlijke invloed op de strategische richting van MicroStrategy.

Saylor richtte MicroStrategy op in 1989 en heeft sindsdien het bedrijf geleid naar succes in de software- en business intelligence-industrie. Onder zijn leiding is MicroStrategy geëvolueerd van een traditioneel technologiebedrijf naar een voorloper in de Bitcoin-industrie. Er moet wel bij worden gezegd: de businesskant van MicroStrategy loopt lang niet zo goed als hun bitcoinpositie. Daar ziet men zelfs krimp. Maar de overstap naar een ‘bitcoin first’ bedrijf helpt hen toch om op een bijzondere manier naam te maken.

Lees meer over:
MicroStrategysaylor

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...