Goedemorgen Bitcoin: koers herstelt, miners hebben het moeilijk en twijfel in VS

199 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers crash zet Amerikaans reserveplan op losse schroeven

De koers van Bitcoin is de afgelopen week erg volatiel geweest, wat twijfels oproept over het plan van de Amerikaanse overheid om Bitcoin als reserve te gebruiken. Sommige Amerikaanse politici, zoals Donald Trump en Robert F. Kennedy Jr., hebben het idee om een strategische reserve met Bitcoin op te zetten. Ze willen dit doen voor de komende verkiezingen. Maar een recente daling in de Bitcoin koers maakt dit idee minder aantrekkelijk volgens sommige mensen.

Lobbygroep wil belastingvrije zone voor bitcoin in de VS

De Amerikaanse beleidsgroep USABTC heeft een innovatief voorstel gelanceerd voor de oprichting van een belastingvrije Digitale Economische Zone (DEZ) specifiek voor Bitcoin. Dit initiatief is gericht op het versterken van de Amerikaanse economie en het handhaven van de wereldwijde dominantie van de dollar.

USABTC pleit voor een DEZ waarin Bitcoin kan worden verhandeld en opgeslagen zonder vermogenswinstbelasting, maar met een belasting op de omzetting naar traditionele valuta. Volgens de beleidsgroep zou deze aanpak een “veerkrachtige en innovatieve” economische omgeving creëren, gebruikmakend van het potentieel van Bitcoin.

Update 1Password om diefstal van je crypto te voorkomen

1Password heeft een fout in de Mac-versie van zijn software opgelost die een aanvaller in staat had kunnen stellen om gegevens uit de kluis te stelen. Deze kwetsbaarheid, die op 6 augustus werd bekendgemaakt, kon alleen worden misbruikt als de aanvaller de gebruiker zover kreeg om malware te installeren. Sommige bitcoiners vertrouwen op 1Password om back-up kopieën van hun wallet seed words, private keys of exchange wachtwoorden op te slaan.

Bitcoin miners hebben het moeilijk door toenemende moeilijkheidsgraad en halving

Bitcoin miners worden geconfronteerd met een historisch dieptepunt in hun winstmarges, zo blijkt uit een recent rapport van Blocksbridge. De vermindering van blokbeloningen na de laatste halving en de toenemende moeilijkheidsgraad van het minen van Bitcoin zijn belangrijke factoren die de inkomsten van mijnwerkers sterk beïnvloeden.

Volgens Blocksbridge is de hashprijs, een maatstaf voor de winstmarges van mijnwerkers, onder de $36 per petahash per seconde (PH/s) gedaald. Dit is een recordlaagte. De infrastructuuronderneming voorspelt een somber vooruitzicht voor de winstgevendheid van mijnwerkers als de aankomende herberekening van de moeilijkheidsgraad niet wordt verlaagd.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...