Nieuw bitcoinkantoor geopend in Californië

174 totale weergaven

De stad Santa Monica, gelegen in Californië en bekend als “Silicon Beach”, heeft een nieuw Bitcoin-kantoor opgericht. Dit initiatief is bedoeld om educatie te bevorderen, economische kansen te identificeren en de positie van Santa Monica als centrum voor innovatie te versterken. Het kantoor werkt nauw samen met de non-profitorganisatie Proof of Workforce, die zich richt op Bitcoin-educatie voor werknemers, vakbonden en pensioenfondsen.

Het Bitcoinkantoor werd opgericht na een unanieme stemming van de gemeenteraad van Santa Monica op 11 juli. De officiële webpagina van het kantoor ging live op 8 augustus. Hoewel de webpagina op dit moment nog geen concrete maatregelen aangeeft, heeft de stad aangekondigd in oktober een Bitcoinfestival te organiseren.

Het initiatief van het Bitcoinkantoor is volgens hun X-profiel “een op educatie gebaseerde gemeenschapsinitiatief, gecoördineerd door de Proof of Workforce Foundation (geen financieel advies)”. De webpagina van het kantoor bevat een uitgebreide disclaimer waarin wordt gewaarschuwd voor de risico’s van investeren in cryptocurrency. Naast educatie is het doel van het kantoor ook het identificeren en faciliteren van partnerschappen in de Bitcoin-industrie die de economische herstel van Santa Monica ondersteunen en nieuwe werkgelegenheidskansen creëren.

Rol van Proof of Workforce

Proof of Workforce werd in 2023 opgericht door Dominick Bei, een brandweerman uit Santa Monica en voormalig voorzitter van de brandweervakbond. De organisatie, die een non-profit belastingstatus heeft, streeft ernaar vakbonden, werknemers en organisaties te helpen ontdekken hoe Bitcoin hun missie en welzijn kan verbeteren. Het is belangrijk op te merken dat Proof of Workforce niet verplicht is zijn donoren openbaar te maken en geen kosten in rekening brengt bij de stad voor zijn coördinatie-inspanningen.

Festival in oktober

Santa Monica zal in oktober het Bitcoin Peer to Pier Festival organiseren. Dit evenement lijkt gerelateerd te zijn aan een eerder gepland festival dat oorspronkelijk gesponsord zou worden door Swan Bitcoin. Swan kondigde echter op 5 augustus aan dat het zijn Pacific Bitcoin Festival, dat in Santa Monica zou plaatsvinden, heeft geannuleerd vanwege personeelsreductie. In plaats daarvan zal er nu een bescheidener evenement plaatsvinden op 17 oktober, gevolgd door het door de stad gepromote evenement op 18 oktober.

Met deze nieuwe initiatieven hoopt Santa Monica zijn status als een belangrijk centrum voor Bitcoin te versterken, terwijl het tegelijkertijd economische groei en werkgelegenheid stimuleert.

Lees meer over:
Amerika

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...