Ripple lanceert RLUSD stablecoin-tests op meerdere blockchains

218 totale weergaven
Crypto expert: Volgende stappen in SEC vs Ripple rechtszaak en wat gaat XRP doen in Q4

Ripple start met bètatests van zijn nieuwe USD-pegged stablecoin op meerdere blockchains en markeert daarmee een belangrijke mijlpaal in zijn digitale activastrategie.

Introductie van RLUSD Stablecoin Testen

Ripple, het fintechbedrijf achter de XRP cryptocurrency, is begonnen met bètatesten voor haar langverwachte stablecoin, Ripple USD (RLUSD). De tests worden uitgevoerd op de XRP Ledger en het Ethereum mainnet, met als doel ervoor te zorgen dat de stablecoin voldoet aan de hoogste normen van veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid, voordat deze op grotere schaal wordt uitgebracht.

Blockchain-ecosysteem uitbreiden

De introductie van RLUSD is een cruciale stap in de strategie van Ripple om de liquiditeit te verbeteren en institutionele use cases te stimuleren. De stablecoin is ontworpen om 1:1 gekoppeld te worden aan de Amerikaanse dollar, ondersteund door een mix van deposito’s in Amerikaanse dollar, kortlopende schatkistpapier van de Amerikaanse overheid en andere kasequivalenten.

Ripple heeft zich gecommitteerd aan regelmatige audits door derden en maandelijkse transparantierapporten over haar reserves om vertrouwen onder gebruikers op te bouwen.

Focus op veiligheid en naleving

Ripple voert de bètafase uit in samenwerking met bedrijfspartners, waarbij de nadruk ligt op strenge tests om ervoor te zorgen dat RLUSD klaar is voor openbare release.

Op dit moment is RLUSD nog niet beschikbaar voor aankoop of handel, en Ripple heeft gebruikers gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met mogelijke zwendelpraktijken die ten onrechte beweren vroege toegang aan te bieden.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

De toekomst van stablecoins

Zodra RLUSD alle testfasen heeft doorlopen en goedkeuring van de regelgevende instanties heeft gekregen, is Ripple van plan om het te integreren in haar grensoverschrijdende betalingsoplossingen, naast XRP.

Deze stap maakt deel uit van een bredere inspanning om te voldoen aan de groeiende vraag naar stabiele, betrouwbare digitale valuta’s in het wereldwijde financiële systeem.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....