Polymarket voorspelt: Ethereum koers bereikt geen ATH dit jaar

231 totale weergaven
eth koers

De Ethereum koers blijft momenteel stabiel boven $ 2.600. Beleggers hopen dat de koers binnenkort de $ 3.000 zal bereiken. Toch zijn er veel beleggers op Polymarket die denken dat Ethereum in 2024 geen nieuwe all-time high (ATH) zal bereiken. Dit komt door economische onzekerheden zoals hoge rentetarieven en een mogelijke recessie in de VS, die de koers kunnen drukken.

Beleggers twijfelen aan nieuwe hoogtes van Ethereum koers

Veel investeerders twijfelen of Ethereum in 2024 nieuwe ATHs kan bereiken. Op Polymarket voorspelt 80% van de gebruikers dat dit niet gaat gebeuren. Dit pessimisme kwam nadat Ethereum, ondanks de lancering van spot Ethereum ETF’s in de VS, niet door de $ 4.000-grens brak en terugviel naar $ 3.545.

Er is $ 471.615 ingezet tegen het bereiken van een ATH, terwijl slechts 18% denkt dat Ethereum in het vierde kwartaal wel een ATH zal halen. Zij hebben $ 198.955 ingezet. Een klein deel, 5%, heeft $ 255.601 ingezet met de verwachting dat Ethereum in het derde kwartaal $ 4.878 bereikt.

Korte termijn voorspellingen voor Ethereum koers

Op korte termijn heeft Ethereum moeite om boven de $ 2.600 te blijven. Bulls hopen dat de koers richting de $ 3.000 kan stijgen. Dit zou de invloed van een mogelijk death cross kunnen verminderen. Een death cross gebeurt wanneer een kortetermijn-gemiddelde onder een langetermijn-gemiddelde zakt, wat een bearish signaal geeft.

Het 50-daagse exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) daalt naar een kruising met het 200-daagse EMA. Dit kan leiden tot meer verkoopdruk en een daling naar $ 1.830.

ethereum polymarket tradingview

De weerstand bij $ 2.700, samen met het 78,6% Fibonacci-niveau, maakt herstel richting $ 3.000 moeilijk. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator geeft ook een verkoopsignaal. Dit duidt op weinig vertrouwen in een snel herstel van de koers. Bears zien hierin een kans om te profiteren van verdere koersdalingen.

Ondanks de negatieve signalen hoeven death crosses niet altijd te leiden tot grote koersdalingen. Historische gegevens tonen aan dat deze patronen niet altijd grote correcties veroorzaken. Whales kunnen profiteren van dalingen naar $ 2.400 en $ 2.200, wat kan leiden tot een opleving boven de $ 3.000.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...