Wat staat Ethereum te wachten? Koers naar $2.900?

174 totale weergaven
Ethereum koers verwachting

De Ethereum koers was onlangs gestegen tot de weerstand rond $2.7k, maar is de afgelopen 24 uur weer gedaald met 4% tot $2.540. Dit roept de vraag op: kan de Ethereum koers binnenkort herstellen en de $2.900 koers bereiken, of zakt de prijs verder?

Ethereum koers beweegt alle kanten op

In de afgelopen week is de Ethereum koers met ongeveer 8% gestegen. Deze koersstijging van Ethereum valt op, vooral omdat de rest van de cryptomarkt gemengde resultaten laat zien. Maar wat zit er precies achter deze stijging?

Ethereum 7D Chart

Een belangrijke reden is de toename van interesse van institutionele beleggers en grote houders van Ethereum. Deze “whales” kopen steeds meer Ethereum, waarschijnlijk in de verwachting dat de koers verder zal stijgen.

Toch kan de recente stijging niet alleen door echte vraag worden verklaard. Sommige analisten denken dat de prijsstijging deels komt door een “liquidity hunt”, waarbij prijzen omhoog gaan door het liquideren van shortposities in plaats van door sterke koopinteresse. Dit kan betekenen dat de stijging minder stabiel is dan het lijkt.

Technische analyse van de Ethereum koers

Kijkend naar de technische kant, staat Ethereum voor een paar uitdagingen voordat het de $2.900 koers kan bereiken. Het prijsgebied tussen $2.580 en $2.680 is een belangrijke weerstand, die eerder dit jaar al meerdere keren pogingen tot stijging heeft tegengehouden. Voor Ethereum om verder te stijgen, moet dit weerstandsniveau worden omgezet in een steunpunt. Momenteel handelt de ETH koers net onder deze weerstand, volgens CoinMarketCap.

De technische indicatoren geven een gemengd beeld. De Relative Strength Index (RSI), een veelgebruikte momentumindicator, staat op 37, wat aangeeft dat er nog steeds neerwaartse druk is. Ondanks de recente prijsstijging is de algehele marktdynamiek zwak.

Daarnaast staat de Chaikin Money Flow (CMF) indicator, die de geldstroom in en uit de markt meet, op -0.1. Deze negatieve waarde wijst erop dat er nog steeds kapitaal de markt verlaat, wat twijfels oproept over de duurzaamheid van de recente koersstijging. Dit suggereert dat de prijsstijging vanaf de $2.100 mogelijk meer te maken heeft met short squeezes dan met sterke vraag naar Ethereum.

Ondanks de koersstijging blijft het marktsentiment onder speculanten terughoudend. De Open Interest in Ethereum, die het totale aantal openstaande derivatencontracten meet, is slechts bescheiden gestegen van $7,07 miljard naar $7,79 miljard. Deze stijging van 10% is klein in vergelijking met de koersstijging van 27%, wat erop wijst dat speculanten niet volledig overtuigd zijn van een blijvende stijging.

De belangrijkste niveaus om in de gaten te houden zijn $2.791 en $2.845, omdat dit de grootste liquidatiepunten zijn die momenteel in het spel zijn. Als Ethereum deze niveaus kan doorbreken, zou dit de weg kunnen vrijmaken voor een stijging richting de $2.900.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...