Tornado Cash Dev Alexey Pertsev zoekt $1M voor kritiek juridisch beroep

142 totale weergaven

Tornado Cash-ontwikkelaar Alexey Pertsev is dringend op zoek naar $750.000 tot $1 miljoen aan extra financiering om zijn juridische strijd voort te zetten, een zaak die een cruciaal moment is geworden voor de cryptogemeenschap en voorstanders van digitale privacy.

Kritische juridische strijd voor Tornado Cash

De juridische strijd rond Alexey Pertsev, een belangrijke ontwikkelaar achter de privacy-gerichte cryptocurrency mixer Tornado Cash, heeft een kritiek punt bereikt nu hij meer financiële steun zoekt om zijn beroep te financieren.

Pertsev, die twee jaar geleden werd gearresteerd en onlangs tot meer dan vijf jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor het witwassen van geld, staat voor een uitdagende strijd tegen goed uitgeruste regeringstroepen.

Cryptogemeenschap verzamelt steun

De cryptogemeenschap heeft zich achter Pertsev en zijn medeontwikkelaar Roman Storm geschaard en heeft aanzienlijke fondsen geworven via platforms als Juicebox en JusticeDAO. Ondanks het inzamelen van meer dan $2,3 miljoen tegen juni 2024, blijven de kosten van Pertsevs juridische verdediging oplopen.

De steuncampagne benadrukt de dringende behoefte aan extra fondsen om de lopende juridische kosten te dekken, waarbij de situatie van Pertsev nog gecompliceerder wordt door zijn voortdurende opsluiting en ontzegging van toegang tot middelen die nodig zijn voor zijn verdediging.

Implicaties voor Open-Source ontwikkeling

De zaak van Pertsev heeft geleid tot een bredere bezorgdheid binnen de crypto- en privacygemeenschappen over de criminalisering van open source-ontwikkeling.

Prominente figuren in de ruimte, waaronder Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin, hebben bijgedragen aan zijn verdediging, wat het belang van de zaak benadrukt in het lopende debat over privacyrechten en de verantwoordelijkheden van ontwikkelaars.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....