Wallet verplaatst $1,95 miljard aan Bitcoin: gelinkt aan uitbetaling Mt. Gox

253 totale weergaven
mt gox

Een Bitcoin wallet die eerder $2,19 miljard ontving in verband met de failliete Mt. Gox-beurs, heeft recentelijk $1,95 miljard aan Bitcoin verplaatst. Deze transacties hebben geleid tot speculaties dat een uitbetaling aan schuldeisers op handen is.

De wallet in kwestie, met het adres bc1q26tsxc0ge7phvcr2kyczexqf5pcj8rk79cqk90h34c30dn9dskeq3gmw3f, wordt vermoedelijk beheerd door BitGo. De vijfde en laatste beurs die samenwerkt met de beheerders van het kapitaal van Mt. Gox om de tegoeden te verdelen. BitGo speelt een belangrijke rol bij de uitbetaling van de resterende fondsen aan voormalige klanten van Mt. Gox, die al bijna tien jaar wachten op compensatie na het faillissement van het platform in 2014.

Mt. Gox wallet

De recente transacties lijken proeftransacties te zijn, mogelijk uitgevoerd om de infrastructuur voor de uitbetalingen te testen voordat de daadwerkelijke betalingen plaatsvinden. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan door de Mt. Gox-beheerder of BitGo, suggereert het verplaatsen van zulke grote bedragen dat de langverwachte uitbetalingen aan schuldeisers binnenkort kunnen beginnen.

Mt. Gox, ooit ’s werelds grootste Bitcoinbeurs, ging ten onder in 2014 nadat er ongeveer 850.000 Bitcoin was gestolen. Een deel van de fondsen is teruggehaald en schuldeisers wachten al jaren op een deel van hun geld. Dit veroorzaakte een schokgolf in de bitcoinwereld, en duizenden schuldeisers zijn sindsdien verwikkeld in een langdurig proces om hun verloren fondsen terug te krijgen.

Het nieuws over deze recente bewegingen heeft veel aandacht getrokken. De markt volgt deze ontwikkelingen nauwlettend, aangezien de uitkomst van de Mt. Gox-zaak een aanzienlijke impact kan hebben op de Bitcoin-markt. Of deze transacties daadwerkelijk wijzen op een naderende uitbetaling aan schuldeisers, blijft onduidelijk totdat er meer officiële informatie beschikbaar komt.

Lees meer over:
Mt.Gox

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...