Bitfarms vecht tegen overname: een directeur stapt op

251 totale weergaven
Bitcoin halving slaat hard toe - zware tijden voor miners en onrust op de markt

Bitfarms, een toonaangevende speler in de wereld van bitcoin mining, heeft een belangrijke wijziging aangekondigd in zijn leiderschap te midden van aanhoudende overnamepogingen door concurrent Riot Platforms. Nicolas Bonta, medeoprichter en voormalig interim-CEO van Bitfarms, heeft besloten zijn functie in het bestuur neer te leggen. Deze beslissing komt te midden van een tumultueuze periode waarin Riot Platforms probeert de controle over Bitfarms over te nemen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

Bod van $950 miljoen

Riot Platforms, dat eerder een bod van $950 miljoen uitbracht om Bitfarms over te nemen, is sinds april bezig zijn belang in het bedrijf te vergroten. Ondanks dat Bitfarms het bod als te laag afwees en een ‘gifpil’-strategie toepaste om een vijandige overname te voorkomen, blijft Riot aandringen. In juli meldde Riot dat het 16,9% van de aandelen van Bitfarms bezit en het bedrijf heeft sindsdien geprobeerd om drie bestuursleden, waaronder Bonta, te vervangen​.

Met het vertrek van Bonta heeft Bitfarms zijn huidige CEO, Ben Gagnon, benoemd tot bestuurslid, terwijl Brian Howlett de nieuwe onafhankelijke voorzitter van het bestuur wordt. Gagnon, die sinds 2019 bij het bedrijf betrokken is, heeft zich snel opgewerkt binnen de organisatie. Hij speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van Bitfarms’ strategie op het gebied van energie en high-performance computing​.

De bestuurswisselingen worden gezien als een poging van Bitfarms om sterker te staan tegen de voortdurende druk van Riot Platforms. Deze ontwikkelingen komen vlak voor een aandeelhoudersvergadering in oktober, waar verdere beslissingen over de toekomst van het bedrijf genomen zullen worden​.

Concurrentie in de wereld van bitcoin miners

Met deze veranderingen lijkt Bitfarms zich voor te bereiden op een nieuwe groeifase, terwijl het blijft vechten om zijn onafhankelijkheid te behouden. Liam Wilson, een ervaren leider met meer dan 20 jaar ervaring in de Amerikaanse energiesector, is ook aangesteld als de nieuwe Chief Operating Officer van het bedrijf, met de taak om de operationele efficiëntie verder te verbeteren​.

Bitfarms is een van de vele spelers die het moeilijk hebben in de wereld van bitcoin mining. Concurrenten proberen op verschillende manieren hun hoofd boven water te houden. Concurrent Marathon Digital wil bijvoorbeeld voor $250 miljoen aan obligaties uitgven, om bitcoin te kopen.

Lees meer over:
miners

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...