Crypto vandaag: Crypto markt stijgt 2.5%

174 totale weergaven
Crypto vandaag: Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

De afgelopen 24 uur hebben de cryptomarkten een opwaartse beweging laten zien, met een stijging van 2,49% in totale marktwaarde, die nu $ 2,14 miljard bedraagt. Bitcoin, de dominante speler, heeft de psychologische grens van $ 61.000 opnieuw bereikt, terwijl Ethereum ook in waarde steeg. Deze ontwikkelingen roepen belangrijke vragen op voor zowel huidige als potentiële investeerders.

Wat betekent deze beweging voor de bredere markt? En hoe kun je als investeerder profiteren van deze dynamiek?

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” range=”1D”]

Bitcoin en de Macro-economische Invloeden

Bitcoin’s recente stijging boven $ 61.000 is een positief signaal, maar traders blijven voorzichtig. Deze voorzichtige houding komt voort uit de verwachte publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), die mogelijk invloed zal hebben op de toekomstige koersbewegingen. Daarnaast zien we een verdere afwikkeling van de yen-carry trade, wat ook druk kan uitoefenen op de markt.

De vraag die opkomt is: Zal Bitcoin deze nieuwe hoogte vasthouden of is dit slechts een tijdelijke piek? Historisch gezien hebben macro-economische factoren zoals inflatiecijfers en renteverhogingen een aanzienlijke invloed op de prijs van Bitcoin. Dit betekent dat investeerders die posities willen innemen in Bitcoin, rekening moeten houden met deze externe invloeden.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
KavaKava(KAVA)$0.38742317.73%
cVault.financecVault.finance(CORE)$1.09052014.66%
DogwifhatDogwifhat(WIF)$1.75719014.03%
SingularityNETSingularityNET(AGIX)$0.69344613.55%
BOOK OF MEMEBOOK OF MEME(BOME)$0.00701913.28%
CoinLive PrijsΔ 24u
PlianPlian(PI)$0.000466-13.56%
FantomFantom(FTM)$0.634215-1.38%
SafeSafe(SAFE)$0.727156-0.62%
Wanaka Farm WAIRERE TokenWanaka Farm WAIRERE Token(WAI)$0.000098-0.21%
FraxFrax(FRAX)$1.000650-0.13%

 

Stablecoin-uitgifte: De sleutel tot de volgende Bitcoin rally?

Volgens een recent rapport van 10X Research zou de uitgifte van stablecoins een belangrijke katalysator kunnen zijn voor de volgende grote rally van Bitcoin. Stablecoins, zoals USDT en USDC, worden vaak gebruikt als tussenstation voor handelaren die in en uit posities in volatiele assets zoals Bitcoin bewegen. Een toename in de uitgifte van deze stablecoins kan wijzen op een verhoogde activiteit in de markt, wat uiteindelijk de vraag naar Bitcoin en andere cryptocurrencies kan stimuleren.

Investeren in stablecoins kan een strategische zet zijn voor beleggers die willen profiteren van de volatiliteit van de markt zonder de extreme risico’s van direct investeren in cryptocurrencies. Het is echter essentieel om te begrijpen hoe deze instrumenten werken en welke rol ze spelen in het bredere ecosysteem.

De Rol van XRP in de oliehandel tussen de VAE en India

In een opmerkelijke ontwikkeling hebben de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en India onlangs XRP gebruikt in hun oliehandel, in plaats van de Amerikaanse dollar. Deze stap markeert een belangrijke verschuiving in de manier waarop internationale handel wordt gefinancierd en uitgevoerd, en kan mogelijk de acceptatie van cryptocurrencies in de traditionele financiële sector versnellen.

XRP staat bekend om zijn snelle en goedkope transacties, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor grootschalige internationale betalingen. Deze ontwikkeling kan een precedent scheppen voor andere landen en bedrijven om soortgelijke stappen te overwegen, wat een positief effect zou kunnen hebben op de prijs en acceptatie van XRP.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”XRP” range=”1D”]

Grayscale introduceert nieuw beleggingsproduct voor MKR

Grayscale, een toonaangevende speler in de cryptomarkt, heeft een nieuw beleggingsproduct gelanceerd gericht op MKR, de governance-token van MakerDAO. MakerDAO is een van de belangrijkste projecten in de DeFi-ruimte, en MKR speelt een cruciale rol in het beheer van het ecosysteem.

Deze introductie biedt institutionele en particuliere beleggers een nieuwe manier om blootstelling te krijgen aan de DeFi-sector, zonder direct de onderliggende technologie te hoeven begrijpen of beheren. Voor investeerders die op zoek zijn naar diversificatie in hun cryptoporfolio, kan dit een interessante optie zijn om te overwegen.

Cardano’s groei-uitdagingen en de blijvende relevantie

Ondanks zijn technologische vooruitgang blijft Cardano worstelen met een vlakke gebruikersbasis. De uitdaging voor Cardano ligt niet zozeer in de ontwikkeling van de technologie, maar eerder in het aantrekken en behouden van gebruikers en ontwikkelaars. Dit gebrek aan groei kan op de lange termijn invloed hebben op de waarde van ADA, de native cryptocurrency van het platform.

Investeerders die overwegen om in Cardano te investeren, moeten deze uitdagingen in gedachten houden. Hoewel het potentieel van de technologie groot is, zal het succes van het project uiteindelijk afhangen van de mate waarin het erin slaagt om een actieve en betrokken gemeenschap op te bouwen.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”ADA” range=”1D”]

Passief versus actief beleggen in de huidige markt

De discussie tussen passief en actief beleggen is relevanter dan ooit in de huidige markt. Passieve beleggers volgen een buy-and-hold strategie, waarbij ze vertrouwen op de lange termijn waardegroei van de markt. Actieve beleggers daarentegen proberen marktschommelingen te benutten om rendement te genereren.

In de cryptomarkt, waar volatiliteit hoog is, kan een actieve benadering aantrekkelijk zijn, vooral voor diegenen die goed geïnformeerd zijn en snel kunnen inspelen op marktbewegingen. Echter, deze strategie brengt ook grotere risico’s met zich mee. Passief beleggen, zoals investeren in een breed scala van cryptocurrencies via een ETF, kan een veiligere keuze zijn voor beleggers die de risico’s willen minimaliseren.

Waar moet je nu op letten?

De cryptomarkt blijft dynamisch en volatiel, met kansen voor diegenen die bereid zijn om zich goed te informeren en strategisch te handelen. Of je nu kijkt naar Bitcoin, Ethereum, XRP, of meer niche cryptocurrencies zoals MKR en ADA, het is essentieel om de bredere economische en technologische trends te begrijpen die deze markten beïnvloeden.

Het is een goed moment om je strategie te herzien, na te denken over je risicobereidheid, en te overwegen welke rol cryptocurrencies in jouw investeringsportfolio kunnen spelen. Blijf op de hoogte van marktontwikkelingen en wees bereid om actie te ondernemen wanneer de juiste kansen zich voordoen.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...