ETH koers klimt 3%: kan Ethereum bullish momentum herpakken en waarom stijgt Ethereum?

231 totale weergaven
ethereum etf goedkeuring

De koers van Ethereum lijkt eindelijk te herstellen na weken van dalende koersactie. Vandaag gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag waarom Ethereum stijgt en wat we de komende tijd kunnen verwachten. Op het moment van schrijven bevindt Ethereum zich rond de koers van $ 2625.

Ethereum ETF’s zien voorlopig grote hoeveel uitstroom aan kapitaal

Na lang wachten is hij er dan eindelijk, de Ethereum ETF. De crypto markt leek erg enthousiast over de komst van de spot Ethereum ETF’s, waardoor de altcoin overal in het nieuws op wist te duiken. De koers van Ethereum reageerde sterk op het moment dat de ETF goedgekeurd was door de SEC (Security and Exchange Commission) en zag een stijging van ruim 20% binnen een dag.

Sindsdien is deze stijging alweer ingeleverd en is de koers van Ethereum de afgelopen weken fors naar beneden getuimeld. Dit komt met name door een grote hoeveelheid uitstroom aan kapitaal in de Ethereum ETF’s. De ETF van Grayscale laat de grootste uitstroom zien van $ 2.3 miljard. Daarnaast zien we dat de spot Ethereum ETF van BlackRock (ETHA) juist $ 996 miljoen aan instroom ziet.

Het lijkt er dus op dat investeerders geïnteresseerd zijn in Ethereum en deze asset graag willen vasthouden.

Ethereum koers

Als we een technische blik werpen op de Ethereum koers kunnen we zien dat sinds begin maart er een dalende trend is gestart.

ETH/USD - Bron : TradingView
ETH/USD – Bron: TradingView

In de bovenstaande afbeelding is te zien hoe de toppen steeds lager worden. De lokale bodem bleef enigszins rond hetzelfde koerslevel voor een tijd, maar de koers van Ether is daar recentelijk helaas onder weten te raken.

De gele lijn in de grafiek representeert de 50-Day EMA (Exponential Moving Average) en de groene lijn representeert de 200-Day EMA. Deze week is de 50-Day EMA onder de 200-Day EMA gedaald en historisch gezien is dit geen goed teken. Na de kruising van deze twee EMA’s hebben we vaak dalingen gezien.

Het zou dus kunnen dat Ethereum in de komende veertien dagen enige dalende koersactie zal ervaren. Een belangrijk koerslevel om in de gaten te houden bij een daling is $ 2330. Hier heeft Ether eerder support weten te vinden en is dus een belangrijk koerslevel waar kopers de markt betreden.

ETH/USD - Bron : TradingView
ETH/USD – Bron: TradingView

Als Ethereum toch verder weet te herstellen dan ligt er een cruciaal koerslevel rond $ 2850. Dit koerslevel indiceert de onderkant van de range waar Ethereum is uitgebroken. Het is dus van groot belang dat Ethereum terug binnen de range komt, dit geeft namelijk sterkte aan.

Tussen de koers van $ 2850 en $ 3000 ligt ook een CME gap. We hebben in het verleden vaak gezien dat deze gaps in de koers opgezocht worden. Dit zou dus betekenen dat Ethereum een beweging richting $ 3000 aan het maken is, of het hier voorbij zal gaan is de vraag.

Ethereum layer 2 presale groot succes dankzij vroege investeerders

Een layer 2 blockchain, die gebouwd is op de Ethereum blockchain, heeft een enorm succes behaalt. De presale van Pepe Unchained heeft binnen korte tijd meer dan $ 8 miljoen weten op te halen. Pepe Unchained is gebaseerd op de meme coin PEPE. Het bouwen bovenop de Ethereum blockchain geeft Pepe Unchained vele voordelen zoals snelle transacties en lage transactiekosten.

Dit is ook een van de redenen waarom vroege investeerders potentie zien in dit presale project. Daarnaast is het ook mogelijk om de $PEPU-token te staken. Dit levert een jaarlijkse rente van meer dan 200% op. Voor investeerders die hun presale tokens voor een lange tijd willen vasthouden is Pepe Unchained dus het uitgelegen presale project.

De presale token kan alleen gekocht worden via de officiële website van Pepe Unchained. Dit kan met ETH, BNB, USDT of creditcard tegen een koers van $ 0,0090901. Wees er snel bij want de koers van $PEPU wordt over een dag verhoogt.

 

 

Investeerders verdienen geld met The Meme Games presale

Slimme investeerders hebben onlangs de presale van The Meme Games ontdekt. Dit project heeft tijdens zijn presale al meer dan $ 300,000 opgehaald bij vroege investeerders. Het opgehaalde bedrag komt met name door het feit dat het mogelijk is voor investeerders om $MGMES-tokens te winnen. Dit kan met het deelnemen aan de Olympische race die The Meme Games organiseert. Tijdens deze Olympische race strijden vijf verschillende meme coins tegen elkaar om de eerste plek.

Het is mogelijk om tokens in te zetten op de winnende meme coin. Wanneer dit juist voorspelt wordt krijgt een investeerder extra $MGMES-tokens. Dit maakt het voor sportieve investeerders dus een interessant presale project.

De $MGMES-tokens zijn alleen te koop via de officiële website van The Meme Games. Met ETH, BNB, USDT of creditcard tegen een koers van $ 0,00925 kun je vandaag nog $MGMES-tokens kopen.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...