ETH koers klimt 3,5% ondanks toenemende sell-offs – waarom stijgt Ethereum?

165 totale weergaven
eth

Ondanks een toename in de sell-offs is Ethereum over de afgelopen dagen wel in staat geweest om een significante stijging door te maken van meer dan 3,5%. Deze stijging heeft dan ook geleid tot het nodige optimisme. Waarom stijgt Ethereum?

Ethereum is de week begonnen met een goed momentum. Ook vandaag heeft de koers zijn recente stijging voort weten te zetten met een groei van meer dan 3,5% over de afgelopen 24 uur. Hiermee komt de totale stijging over de afgelopen 7 dagen op 9,4% uit.

eth
Ethereum koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Ondanks deze significante groei is Ethereum nog altijd 14,05% minder waard dan een maand geleden.

Het feit dat de Ethereum koers recentelijk in staat was om te stijgen betekent het niet dat het zomaar zeker is dat de koers deze stijging voort kan zetten. Er zijn namelijk een aantal factoren binnen het Ethereum-ecosysteem die leiden tot wat onrust.

Er lijkt bijvoorbeeld een sell-off plaats te vinden, die terug te zien is in de Exchange Netflow van Ethereum.

eth
Exchange Netflow van Ethereum – Bron: CryptoQuant

In deze grafiek is te zien hoe de ETH-Exchange flow data grotendeels negatief is geweest sinds zijn grote dieptepunt. Dit betekent dat er meer uitstroom dan instroom plaatsvindt.

Er is echter geen sprake meer van grote pieken zoals op 5 augustus het geval was, waardoor het ook moeilijk is om aan te geven welke kant de Ethereum koers op gaat.

Het betekent dat Ethereum zowel omhoog of omlaag kan gaan in de aankomende dagen en weken.

Op dit moment lijkt de Ethereum koers echter de juiste kant op te gaan en lijkt een stijging richting de $ 2800 mogelijk te zijn. Vanaf daar moet er rekening gehouden worden met weerstand bij de $ 2.829. Alleen als deze weerstand verbroken kan worden kan er nagedacht worden over een mogelijke stijging richting zijn recentste piek bij de $ 3.500.

Alternatieve cryptocurrencies die aandacht krijgen

Nu er onzekerheid bestaat binnen de Ethereum markt zien we steeds meer investeerders hun portfolio diversifiëren met andere altcoins die mogelijk hard kunnen gaan stijgen.

Recentelijk zijn het met name meme coins geweest die de aandacht hebben gekregen van de markt. Maar deze meme coins zijn vaak geen standaard meme coins zonder utility meer. In plaats daarvan wordt er geïnvesteerd in meme coins die een unieke waardepropositie met zich meebrengen.

Hieronder beschrijven we daarom twee voordelen van een nieuwe generatie van meme coins die de nodige utility met zich meebrengt en niet alleen meer wordt ontwikkeld als grap. Allebei deze meme coins hebben door deze utility ook het potentieel om hard te gaan stijgen.

Pepe Unchained (PEPU) – nieuw Pepe alternatief gaat viraal door de introductie van eigen Layer 2 blockchain

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat zich al snel wist te onderscheiden van zijn voorgangers. Dit komt doordat dit Pepe project in staat is om een eigen Layer 2 blockchain naar de markt te brengen, een Layer 2 oplossing die de gebreken van bekende Layer 1 blockchains zoals Ethereum oplost.

De ontwikkeling van deze Layer 2 oplossing zorgde er al snel voor dat dit project viraal ging en het feit dat deze Pepe de losgebroken versie vormt van de originele Pepe (PEPE) hielp hier nog eens een handje aan mee. De losgebroken versie van Pepe was namelijk in staat om zijn brein aan het werk te zetten en dit leidde dus tot een blockchain oplossing met snelle en goedkope transacties. Het vormt hierdoor ook een ideale launchpad voor nieuwe meme coins.

Naast dat gebruikers kunnen profiteren van voordelen zoals snelle en goedkope transacties, kunnen ze ook extra PEPU-tokens verdienen door hun gekochte tokens vast te zetten. Gebruikers die hun tokens nu vastzetten komen in aanmerking voor een APY van 226%. Ook helpen ze mee om de koers van PEPU stabieler te houden bij lancering. Inmiddels zijn er al meer dan 700 miljoen PEPU-tokens vastgezet.

De presale van Pepe Unchained bleek al snel een groot succes, aangezien het binnen korte tijd meer dan $ 8,7 miljoen aan investeringen wist op te halen. Hiermee sprint deze presale door zijn verschillende fases heen en blijft de PEPU prijs ook maar stijgen. Het is daarom een extra stimulans voor gebruikers om zo snel mogelijk in te stappen bij dit veelbelovende project. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

 

 

Crypto All Stars (STARS) – de eerste MemeVault ter wereld

Crypto All Stars is een revolutionaire token binnen de meme coin ruimte. Dit project brengt alle grote meme coins namelijk samen onder één dak. Gebruikers zijn namelijk in staat om hun favoriete meme coins vast te zetten in de MemeVault van Crypto All Stars om in aanmerking te komen voor STARS tokens.

Dit project is daardoor een stuk meer dan slechts een standaard meme coin, het is een pionierend staking platform die de werelden van de meest iconische meme coins samen brengt. De MemeVault is een uniek staking protocol dat ontworpen is om de meme coin community samen te brengen en onvoorstelbare staking mogelijkheden aan te bieden.

Gebruikers zijn ook in staat om STARS tokens vast te zetten binnen het Crypto All Star platform om extra hoge beloningen te verdienen. Door STARS tokens vast te houden en te staken kun je 3x zoveel staking beloningen ontvangen. Een mogelijkheid die je als investeerder dus niet wilt missen.

Gebruikers kunnen deelnemen aan dit project door naar de presale van het platform te gaan. Deze presale heeft nu al meer dan $ 360.000 aan vroeg investeren opgehaald, ondanks dat het enkele dagen geleden pas live ging. Tokens zijn op dit moment te koop voor een prijs van $ 0,0013855 per stuk. Deze prijs zal in minder dan 3 dagen, of wanneer er $ 596.000 is opgehaald, echter verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
EthereumEthereum koers

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...